Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 00:31

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 40  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kui raske Eestis olla...
PostitusPostitatud: 21.02.2013 10:01 
Kasutaja avatar

ghozt kirjutas:
See, et oled imelik, kui alla 700jevro/kuus palgaga tööd ei leia, on imelik suhtumine.
Niipalju kui mina eelmine ja üleeelmine suvi tööd otsisin, olid reaalsed variandid väga nutused. Nõo lihatööstusse laomeheks oleks edukalt saanud, aga sealt küsiti veel, et aga miks te siis nõus pole 380eur miinus maksud siin 12 tunniseid tööpäevi tegema ja igapäev 40+km maha sõitma oma transpordiga, et tööl käia? Kuna midagi suvel liigutama pidi, siis ei jäänud lõpuks muud üle, kui saarekis marjakaste pilduda 2.9eur/h miinus maksud. Olemas keskharidus ja kõrg omandamisel. Koos minuga pildus marjakaste ka 1 kutt, kellel oli kõrgharidus ajaloo erialal, ütles samuti, et tee või tina, aga kui otseseid tutvusi pole, siis tööd raske leida.
Jutt käib tartust, tallinnas tööturg ilmselt vähe mõistlikum.

No suvise paarikuuse töökoha nimel pole nüüd mõtet ka võrdlusi teha. Sinna töökohale ei võetagi kedagi asjalikku, kellele raha ka maksta. Või noh siis üldisemalt, need paarikuulised abitöökohad ongi sellised väikse palgaga. Esiteks pole suure tõenäosusega su panus pooltki nii suur kui seda tööd igapäevaselt tegijal. Firmal ei ole mõtet samas võtta ju mingile "asjalikule" ametikohale inimest paariks kuuks. Selle ajaga suudab ta alles enamvähem välja koolitada inimese ja see sisse elada. Ega ka esmaselt tööle minnes on ju enamustel katseaeg ja palk väiksem. Tean, et vähemalt mingi infokataloogi/telefoni firma kasutas seda ära ja peale katseaega saadeti inimesed kuupeale. Sellist odavat tööjõudu oli piisavalt võtta, et lihtsalt järgmine inimene palgata.
Teiseks ega sellel odaval miinimumpalga lähedasel tööjõul tegelikult ka väga kvaliteeti ja kohusetunnet pole ka. Sõber siin eelmine aasta pidas ühte asutust ja paras peavalu oli. Kõik hakkas juba personaaliotsingutel pihta. Parimad näited näiteks sellest, et üks tööotsija töövestlusele tulles ajas tänavad segi ja kui sõber helistas, et kus ta siis on sai vastuse, "oi nii kaugele ma küll tulla ei viitsi" - tegemist on seejuures Eesti keskmise suurusega linnaga. Üks ei saanud absoluutselt tööl hakkama, kuigi oli juhendatud, siis tegi asju ikka nagu tema heaks pidas. Ka korduvalt juhendati teda, aga ikka tegi kõik valesti. Üle 2 päeva vist vastu ei pidanud. Teine pidas eelmine õhtul pidu ja oli jumala savi kui järgmine hommik oleks pidanud asutuse avama. Lisaks muidugi kahtlust, et pooled panid veel kaupa ka kõrvalt, kuna sama müügikoguse juures oli ühel palju rohkem toorainet alles kui teisel. Kusjuures sama teema on suurte poekettidega, see on teada tõde, et oma töötajad varastavad ja petavad tegelikult rohkem kui kliendid. Tean juhuseid, kus poe juhatajalt küsiti, et kes on su kõige usaldusväärsem töötaja ja kas võime tõestada vastupidist ja tõestati ka. Sa võid sellele lihttöölisele maksta ükskõik kui palju, aga lõpptulem on ikka sama.

Edgari 13 palga teema töötajatele lugege ka hoolikamalt läbi, taastatakse võimalus maksta, kuskil pole öeldud et keegi maksab ka.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 10:42 

InterFace kirjutas:
Ahja - veel üks näide. Enam lihtsam töö ei saa olla - starmanni ja eesti energia telefoni klienditeenindaja saab 700-xxxx kätte vastavalt töötulemusele (siinjuures mainin ,et 700st vähem pole võimalik kui normaalselt tööd teed ning niivõinaa niivähe tuleb harva) . koolitus on ettevõtte poolt aga muidugi arvutit pead oskama ning see on TÕESTI su oma mure kui ikka veel 21ndal sajandil sellega midagi teha ei mõista.
aga muidugi on lihtsam maxima kassapidaja olla eksole VÕI metsas edasi elada ja vinguda, et tööd pole.

või samamoodi. auto olemas siis kuramus mine sõida pizzataksot. põhitööna võtad ja nornaalselt teed siis alla 700€ kätte on küll võimatu. arvestama pead lihtsalt, et päeval on vaba ja õhtul/öösel tööl :D

kõik on inimeses endas kinni ja need variandid on enda või ümberringi inimeste pealt näide keda tean.

Öötöö sobiks mulle ideaalselt ja ma vist tartus kõikidesse toitlustusasutustesse kirjutanud uhke kirja koos uhke cv-ga, et ehk on kohti toidukulleri ametile. Mitte ükski asutus pole isegi kirjane vastanud. :D No eks neil kõigil juba ammu kullerid olemas, kuna see ju nii kvaliteettöö, et kes juba sinna läinud on, siis see selle töö peale jääb elu lõpuni ka. :rokib

Tegelikult küsimus ka laiale ringile. Mismoodi on kõige suurem tõenäosus tööd saada? Cv keskuse või töötukassa saidi kaudu mingi cv saatmine ei ole eriti edukas, nagu aru saada. Kas on suurem tõenäosus saada tööd, kui cv saatmise asemel helistada ja rääkida lugu ära? Või näed, et on pakkumine ja tuleb lihtsalt kohale lennata? Või on variante veel?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 10:58 

InterFace kirjutas:
Ahja - veel üks näide. Enam lihtsam töö ei saa olla - starmanni ja eesti energia telefoni klienditeenindaja saab 700-xxxx kätte vastavalt töötulemusele (siinjuures mainin ,et 700st vähem pole võimalik kui normaalselt tööd teed ning niivõinaa niivähe tuleb harva) .

Ehk siis suurema osa annab siiski tulemustasu nagu ma su kirjutatust aru saan? Sellisel juhul peaks olema põhipalk madal ning normaalse palga saamiseks pead sa siiski teatud osa pingutama. Olen kunagi olnud ametikoha peal, kus põhipalk oli madal ja suurem osa tasust tuli tulemuspalgast. Jah, teatud aja oli huvitav ja lahe ning graafikuga töö andis igat pidi mängida ja sai nädala keskel puhkepäevi. Lõppude lõpuks sai see jaks otsa, sest ausalt öeldes on mu tagala tunduvalt rohkem kindlustatud kui mul on konkreetne põhipalk juba normaalse summa eest paika pandud ja ma ei pea end lõhki tõmbama, et inimese kombel raha teenida. Lisaks tekib siin see positiivne efekt, et vaim ja meel on puhanud ja sa saad oma asja rahulikult teha. Mitte ei tee kõike kiiruga, et järgmist asja pakkuda/müüa ja eelmine poolpiduselt lõpetada ja seda kõike tulemuspalga nimel, et järgmine kuu omale midagi huvitavat ehk lubada.

Viimati muutis corbe, 21.02.2013 10:59, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 10:59 

Kui minul oleks hädasti tööd vaja, siis ma lihtsalt käiks nendes firmades küsimas, kuhu ma tahaksin tööle saada. Tihti on vabu töökohti või on nende loomisele mõeldud, kuid ei viitsita veel kuskil reklaami teha.

Samas lihtsalt müts näpus ja silmad maas "ega teil mulle tööd pakkuda pole" suhtumisega eriti kaugele ilmselt ei jõua. Huvi ja valmidus õppimiseks peab olema, isegi kui kohe ei oska.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 11:00 
Kasutaja avatar

Ma pole kunagi tänu tutvustele tööle saanud, alati ise asu ajanud.
Esimene töökoht oli ülikooli suvepuhkusel burgerimüüja, Nehatus, Jalti Jaamas, öises vahetuses, üksi. Edasi tuli üks spetsiifiline spordipood ja juba seal sain vähemalt Eesti keskmise kätte.

Mis kandideerimisse puutub siis Alati, ALATI helista kuulutuses olevale telefoninumbrile ja päri täpsustavaid küsimusi ametikoha ja tööülesannete kohta. Tunne huvi mida oodatakse kandideerijalt ja siis poeta mõni lause, mis aitaks personalijuhil sinu cv-d ja sinu kõnet kokku viia hiljem. No näiteks: kui kandideerid autopoodi müüjaks ja eelnevalt oled kliente teenindanud kullerina. Siis küsid ta käest et näed, mul on klienditeeninduse kogemus kullerina seal ja seal firmas. Pidin klientidega suhtlema nendel ja nendel teemadel. Et kas selline kogemus oleks algatuseks piisav? Kui personalijuht ütleb, et peaks piisav olema küll siis on konks vette visatud. Saadad oma CV ära ja kui ta hakkab neid konkursi lõpus läbi lappama siis jääb sinu cv silma kuna tuvastab selle kullerfirma kus oled töötanud. kui telefonikõne hästi sujus siis vähemalt vestlema kutsutakse sind kindlasti.
Samas sellise kõne ajal välista KINDLASTI: oma nime ütlemine, kui seda otseselt ei küsita. Pärimine palga jms hüvede kohta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 11:32 
Kasutaja avatar

InterFace, tean, et pole Su lemmik - aga palun ütle, kust Sul tulevad need numbrid ... korra see jutt oli juba vist kusagil foorumis lahti läinud ja Sa tulid täpselt samamoodi oma stereotüüpse jutuga esile - a 'la kõik on lollid ja kuidas te siis ei suuda raha teenida, et a 'la Sa käid kuus paar korda Riias pakke viimas ja saad 2k kuus kätte jne.

Ma tahaks tõesti näha, kuidas saab see abiliini inimene 700-1000. See kõlab maru sellise tuima ja umbmäärase jutuna.

Teiseks - Sinu arusaam sellest, et mujal kui Tartus ja Tallinnas inimesed ei peagi palka saama on pelgalt naljakas - RIIK on korralikult toimiv siis kui ta on ÜHTNE, see aga tähendab seda, et inimestel peab olema igal pool võimalus inimlikult ära elada. Absurd on oodata inimestelt kolimist suurlinnadesse, seda esiteks sellepärast, et see ei aitaks väga olukorrale kaasa - okei, v.b mõned inimesed saaksid paremat palka, aga siis hakkaks tekkima ülerahvastatus. Teiseks, inimesel peab olema võimalus oma kodukohas ka väärikat palka saada - tõsi - mingil määral on alati maakohtades palk väiksem, aga no see pole normaalne, et linnas on võimalus teenida 700e ja maakohas hea kui 200e kokku saad.

Saa oma sellest mullist välja et "Ärge minge siis tegema sitta tööd a 'la müüjad ja laoinimesed, koristajad, vaid tehke normaalest tööd", nagu ka eelpool keegi mainis - ilma nende "tavaliste" ametiteta oleksime me kõik peagi päris kiiresti p*rses omadega. Minu silmis on ühiskonnas KÕIK ametid head ja vajalikud, sest ilma üheta pole teist, teiseta kolmandat jne jne jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 11:49 
Kasutaja avatar

Charly kirjutatud taktika töötab. Olen ise katsetanud ja praktiliselt järgmisel päeval juba tuleb kõne ning kutsuvad vestlema. Kuid peab tõdema et ma ei tea mida tööandjad otsivad, sest tööle pole ma saanud, ok mu on üks tingimus, painlik aeg, sest mul on 2-3 poolikut päeva nädalas, kus pean koolis aega veetma veel viimast aastat. Sellegi poolest on ajuvaba, et keegi ei soovi endale tulevast täiskohaga töötajat mingil muul ametil kui turvamees, müüa või koristaja.

Hetkel otsin praktikakohta ning täitsa haigemaja, tööle on ka lihtsam saada kui kuskile praktikale(nimelt on selline ettevõte nagu elion ja mõned veel pakkunud päris häid töökohti aga tingimusel, et täiskohaga, kuid mul on prioriteedit natuke teised). Ja ma räägin ikka erialasest praktikast mitte et tuttava juures või kuskil kohvikus teenindajana mulle see paber kirjutatakse. Ma võiks enda pea 10a töökogemuse juures selle praktika aruande täna ka valmis kirjutada ja koolis kõik jonksu saada aga sellel pole ju mõtet.

Nii et midagi on väga mäda meie tööandjate juures, ise kaldun arvama, et see orjarahva mentaliteet on sees veel ning krabatakse endale nii kuidas saab ning jätkusuutlikult mõtlevad väga vähesed.

Riiki ma siin ei süüdistaks, riik on meil mõnus ja tegelt saab siin ikka fucking hästi elada kui natukesegi ratsionaalselt mõelda ning tegutseda. Valitsuses on jah debiilid, kes võikis reguleerida asju natuke paremini, et ettevõtted ei saaks nii haigelt töötajaid kottida ning et suured pangad ei saaks enda hiigelkasumeid välja viia. Olgem ausad, tööl ma ei käi aga auto on perse all ja kuus ajan enda asjad ära poole väiksema summaga kui eesti miinimum palk ning ei jää mul ükski pidu pidamata või drift laskmata. Eks mingite teemadega mida veel oskan ja pakutakse skeemitan raha vahest juurdegi.

Kuna ma olen driftifanatt siis ma soovitan vaadata sinna suunas kuhu sa tahad jõuda külg ees mitte sinna suunas kuhu auto libiseb parajasti ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 12:52 

Et siis midagi taolist: "Mina ja mu naine elame hästi ära aga huvitav, miks teised hakkama ei saa siis?" :evil:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 13:02 

Interface, kui sa oleks tisleriks läind edasi tööle, siis võiks vabalt su naine koduperenaine olla, mitte ei peaks tegelema idikatega telefoni otsas, mis on ikka paras mindfuck a'la helpdesk.. :think

Aga eestlane ongi, kes vingub igalpool.. Rohkem ikka netis. Ei olda millegagi rahul.

Kes on juba pikemalt töötu olnud, see ei tahagi enam tööle minna.. Mingi eriline kaader.. Mina neist igatahes aru ei saa..

Või siis, kes on harjunud suurt palka saama, see ei taha üldse minna mingi väikse palga peale ja istub parem kodus...noo wtf?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 13:09 
Kasutaja avatar

mul on ka paar sellist tuttavat, kes istuvad käed rüpes kodus ja sittagi ei tee. raha ka pole, et üldse midagi teha saaks. aga alustuseks ei lähe isegi odava töö peale, sest kunagi sai soomes ilget pappi kokku aetud. järelikult pole seda raha niiväga vaja siis ka, või mis?
mingi hetk oli kuskil teemas skyplus'i katkend, kus kivisaar üldistatult rääkis, et kes praegu endale tööd ei leia, on loll või laisk. ja järjest enam olen ma selles veendunud ka. kui doktorikraad on ma-ei-tea-milles, siis ilmselgelt ei taha minna 500€ peale kuskile sügama. aga kui muud üle ei jää?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 13:13 
Kasutaja avatar

normalnjuss kirjutas:
mul on ka paar sellist tuttavat, kes istuvad käed rüpes kodus ja sittagi ei tee. raha ka pole, et üldse midagi teha saaks. aga alustuseks ei lähe isegi odava töö peale, sest kunagi sai soomes ilget pappi kokku aetud. järelikult pole seda raha niiväga vaja siis ka, või mis?
mingi hetk oli kuskil teemas skyplus'i katkend, kus kivisaar üldistatult rääkis, et kes praegu endale tööd ei leia, on loll või laisk. ja järjest enam olen ma selles veendunud ka. kui doktorikraad on ma-ei-tea-milles, siis ilmselgelt ei taha minna 500€ peale kuskile sügama. aga kui muud üle ei jää?

Ja mis selle 500 euriga peale hakkad? Kui kulutused on igakuiselt suuremad reaalselt kui 500 euri. Loe mu eelmist posti. Siis võtad laenu et saaks hakkama??? Mina pidin oma 500 eurise palga juures loobuma autost ja läpparist, et saaks tööl käia 2 kuud :D .

Sellise palgaga ongi odavam kodus istuda ja kui oskad, siis tuttavatele mingit haltuurat paar korda nädalas teha. Söögiraha saab kätte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 13:16 

Mul üks tuttav teeb katusetööd soomes, kellel on ma ei tea mis kraadid jne teema. Pmsti terve elu õppinud ja koolis käind. Koolid said läbi ja oligi pizdec.

mkb +1

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 13:20 

Olin Soomes rekkajuht,sain kuus 3000 euri palka ja makse ei maksnud,sest oma maja seal,ainult elekter oli ja vesi ola ka tasuta omal!Aga nüüd saan 1000 euri eestis rekkapeal:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 13:21 
Kasutaja avatar

woozh kirjutas:
Mul üks tuttav teeb katusetööd soomes, kellel on ma ei tea mis kraadid jne teema. Pmsti terve elu õppinud ja koolis käind. Koolid said läbi ja oligi pizdec.

Aga nii ongi, minumeelest võivad need omale oma jutu tagant sisse istuda, kes väidavad et haridus loeb töö saamisel 100%. Reaalselt on see, et kui sul pole 5 aastast töökogemust, siis unusta see töö põhimõtteliselt ära. Loevad reaalsed oskused ja kogemused, mida tööandja tahab.
Olen autotehnikuharidusega ehitaja. Kuna ehituskogemust aastates tunduvalt rohkem kui tehnikuna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 13:27 

airbag kirjutas:
woozh kirjutas:

Aga nii ongi, minumeelest võivad need omale oma jutu tagant sisse istuda, kes väidavad et haridus loeb töö saamisel 100%. Reaalselt on see, et kui sul pole 5 aastast töökogemust, siis unusta see töö põhimõtteliselt ära. Loevad reaalsed oskused ja kogemused, mida tööandja tahab.
Olen autotehnikuharidusega ehitaja. Kuna ehituskogemust aastates tunduvalt rohkem kui tehnikuna.

Oskustöölise ameti puhul on tõesti oskused tihti tähtsamad kui teoreetiline baas. Samas on palju keerulisemaid ameteid, kuhu ilma hariduseta ei saa, kuna puuduvad vastavad teadmised. Mina küll ei soovi, et mind raviks ainult töökogemuse baasil töötav arst näiteks :).

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 40  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis