Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 00:24

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 40  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kui raske Eestis olla...
PostitusPostitatud: 21.02.2013 14:28 
Kasutaja avatar

5euri lõuna on natuke ulme jah, isegi kesklinnas saab 2.60ga süüa "palju jõuad". Ok pole küll rootsi laud, kus võid korduvalt käia, aga oma taldrikule tõstad mis meeldib ja palju mahub. Sama asi ka supp + väiksem praetaldrik (võib ka külma salatit jne võtta). Hommikuti mina ei söö üldse, lõuna ajal kõht täis korralikult ja õhtul ka miskit. Paljudes poodides on ka valmistoidud õhtu poole odavamad, näiteks Ecolandi küljes olevas poes juba alates 18:00, Selverites 21 paiku (mul tavaliselt just sellel ajal õnnestub garaazis toimetamised lõpetada kui mõni väiksem asi või oma asju teed), saab ju paari päeva jagu ära võtta. Nädalavahetustel kodune oled, siis saab ju ise midagi kokku vaaritada. Puhtalt söögile 200 eurot on küll paljuvõitu. Mingi 100-150 saab hakkama küll kui planeerida ja vaadata. Loomulikult siia "õlled" ja muud õhtused asjad sisse arvestada ei tule välja. Aga no sorry see ei ole nüüd küll eluks vajalik, ilma milleta ei saa hakkama. Samas kui nii arvutada, siis seal maakohas elades sul ei ole kulusid? Et kui vanemate rahakotil sööd ja jood, siis see on nagu 0 kulu sinu jaoks?
"Arved 200" on suht sama teema tõesti, nagu enne küsiti, et mis see on? Pulgaga net on alla 10 euro kuus, telekanalid levivad tasuta ka (mis siis et vähe, aga midagi on ikka vaadata). Ok talvel kommunaalid kütte jne näol on kulukamad, aga seda on siiski 3-4 kuud jagu ja minul 3 toalisel ilma elektrita on kulu olnud nüüd mingi 150 kanti (küte, vesi jne). Suvel pole neidki ja siis mingi 20-30 eurot. Kõik muu on juba luksus ikkagi, mitte äraelamiseks vajalik. Ja nagu tõesti öeldi, siis mees metsast ei saagi kohe kõrget palka, aga kui katseajal ennast hästi näitad ja ka edaspidi korralikult tööd teed, küll siis võimaluse piires ka tõstetakse. Muidugi kui enamus aega teistega kuskil nurgataga suitsu teed ja niisama istud ei hakka keegi su palka ka tõstma, ikka vastavalt panusele firma käekäiku.
Kui oma jutu järgi nii kõva auto tehnik oled, siis rendid garaazi. Magalate kandis saab vast 25-30 euri kätte küll kui otsida. Teed paar õhtut nädalas nn teenusena sõprade ja foorumlaste autosid ja on veel teist sama palju taskus kui tööl teenid.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Viimati muutis dellu, 21.02.2013 14:33, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 14:30 
Kasutaja avatar

InterFace kirjutas:
koos elades. kas siis naisega või sõprade/tuttavate/samasugustega.
20ndate alguses ju enamasti ikkagi ollakse koos kellegiga :D

Nojahh, mul kulub igatahes enda peale selline summa, siis ma saan öelda et kõht on täis sellest mis mulle meeldib.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 14:37 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
5euri lõuna on natuke ulme jah, isegi kesklinnas saab 2.60ga süüa "palju jõuad". Ok pole küll rootsi laud, kus võid korduvalt käia, aga oma taldrikule tõstad mis meeldib ja palju mahub. Sama asi ka supp + väiksem praetaldrik (võib ka külma salatit jne võtta). Hommikuti mina ei söö üldse, lõuna ajal kõht täis korralikult ja õhtul ka miskit. Paljudes poodides on ka valmistoidud õhtu poole odavamad, näiteks Ecolandi küljes olevas poes juba alates 18:00, Selverites 21 paiku (mul tavaliselt just sellel ajal õnnestub garaazis toimetamised lõpetada kui mõni väiksem asi või oma asju teed), saab ju paari päeva jagu ära võtta. Nädalavahetustel kodune oled, siis saab ju ise midagi kokku vaaritada. Puhtalt söögile 200 eurot on küll paljuvõitu. Mingi 100-150 saab hakkama küll kui planeerida ja vaadata. Loomulikult siia "õlled" ja muud õhtused asjad sisse arvestada ei tule välja. Aga no sorry see ei ole nüüd küll eluks vajalik, ilma milleta ei saa hakkama. Samas kui nii arvutada, siis seal maakohas elades sul ei ole kulusid? Et kui vanemate rahakotil sööd ja jood, siis see on nagu 0 kulu sinu jaoks?
"Arved 200" on suht sama teema tõesti, nagu enne küsiti, et mis see on? Pulgaga net on alla 10 euro kuus, telekanalid levivad tasuta ka (mis siis et vähe, aga midagi on ikka vaadata). Ok talvel kommunaalid kütte jne näol on kulukamad, aga seda on siiski 3-4 kuud jagu ja minul 3 toalisel ilma elektrita on kulu olnud nüüd mingi 150 kanti (küte, vesi jne). Suvel pole neidki ja siis mingi 20-30 eurot. Kõik muu on juba luksus ikkagi, mitte äraelamiseks vajalik. Ja nagu tõesti öeldi, siis mees metsast ei saagi kohe kõrget palka, aga kui katseajal ennast hästi näitad ja ka edaspidi korralikult tööd teed, küll siis võimaluse piires ka tõstetakse. Muidugi kui enamus aega teistega kuskil nurgataga suitsu teed ja niisama istud ei hakka keegi su palka ka tõstma, ikka vastavalt panusele firma käekäiku.

Tüüpiline eestlane: Noored peavadki vett jooma ja kuiva leiba kõrvale hammustama.
Miks ei võiks noor samamoodi valge inimesena elada? Justnimelt õhtul teleka kõrvale õlle ja chipsid näiteks? Miks ei või tal olla renoveeritud üürikorter vaid 30 aastat tagasi viimati remonti näinud ühikatuba?
Ja miks ei või olla noorel hobisid kui tal on huvi selle vastu. 50 aastaselt ei viitsi enamus inimesi enam nn autohobidega tegeleda, kuigi raha on.
VÄGA VALE SUHTUMINE. Suhtumine selline nagu eesti tüüpilises ettevõttes. Ülemused laulavad, et palka tõsta ei saa, firmal peale masu käive tõusnud pole. Aga ülekuu ostavad uusi luksmasinaid ja 3 aastat vanades villades tehakse remonti kuna hakkas ära tüütama vana kujundus. MIDA V*TTU??? Ausalt!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 14:41 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Huvipärast hakkasin mõtlema mis raha eest minimaalselt hakkama saab.
Selleks oleks vaja ideaalsete asjade kokkulangevust.

Sa elad juba enda korteris mille eest sa laenu või üüri maksma ei pea, ütleme, et selle andis ema.
Tööle saad minna jala, 25 minti jalutada.
Kommunaali eest maksad 140 eurot kuus (elekter inkluuded), teisel juhul elad mingis barakis ca 12m2 ja maksadki koos kommuga 150€ kuu.
Nii... Läbi mingi ime oled sa suutnud kerjata endale tasuta lõuna tööpoolt.
Arvuti oled sa saanud varasemast elust, vanaema kinkis kooli lõpetamise puhul.
Telefoni arve on 5€ kuus.
Internett koos telekaga mingi 20 € kuus ?
Süüa käid ostmas turult-säästukast, sööd enamjaolt mingit sitta ja asju mis pahaks ei lähe. Budget mingi 3 € päev ehk 90 € kuu ?
Šampoonid, hügieenivahendid, fairy, pesupulber. Eelarve 10 € kuus ?
Enamus riideid kingitakse sulle sünnipäevaks-jõuludeks sugulaste ja vanemate poolt.
ütleme, et sa kogud raha ja kaks korda aastas lubad endale 50 € riideid, no kaltsukast ikka saab üht-teist jne. Seega sa paned 9 € kuus riiete jaoks kõrvale.
Minul näiteks pole sellega probleemi kuid inimene tahab kindlasti ka juuksuris käia, oletame, et 3€ kuus on eelarve.
Naistel on mingid meigiasjad ikkagi vajalikud, mehed tahavad peale panna. Seega meikup ja preezikud mingi 10 € kuus ?

No bolje, menje saab 300 € kuus vast hakkama

Reaalsus:
Korteri üür või pangalaen üteleme 150-250 € kuus
Kommunaalid mingi 150 € kuus elekter inkluuded
Auto kindlustus 22 € kuus
Auto kütus 150 € kuus
Internett ja telekas mingi 30 € kuus
Telefon mingi 8 € kuus
Igast asjad mis sul järekas on (Telerid, tolmuimejad, kõik muu pask) Mingi 50€ kuus
Söök 200 € kuus
200 € igast muude asjade jaoks.

Vägisi tuleb välja, et praeguse elu juures inimlikeks tingimusteks oleks vaja saada 1000 € kuus

+1, ja justnimelt, inimlikeks tingimusteks. Kodutud saavad ju töötu abirahaga hakkama, palju see on 90 euri kuus? Aga mis elu see on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 14:47 
Kasutaja avatar

Elab ära aga mis elu see on....

Tõsine kummardus inimestele kes peavad hakkama saama 300 euroga kuus ja seda ka väärikalt teevad!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 14:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Söögist rääkides - umbes 4 EUR eest saad korraliku tüki (a la 700gr tuuri) sea kaelakarbonaadi, mille saad ahju või grillile lüüa. Veidi kartult-porgandit ahjus juurde ja saab 4-liikmeline pere nii söödud, et ägiseb.

Kui raske on Eestis olla, sõltub aga ikkagi täielikult umbes 5 muutujaga võrrandist (järjekord suvaline):
1. IQ (sh. haridus)
2. Elukoht
3. Õnn
4. Julgus
5. Laiskus

Minu 0,5 €

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 14:55 
Kasutaja avatar

Ma ju korra sulle just kirjutasin, et loomulikult alguses on palk väike. Katseaeg on tavaliselt mingi 3-4 kuud? Enamasti peale seda ikka tõstetakse juba ka (üldiselt lepingus kirjas ka). Kui silma paistad saad veel nii poole aastaga ikka samale tasemele kui vanemad olijad. Kui aga enamus ajast aega parajaks teed ja pidevalt midagi puudu on, et tööd teha, siis muidugi. Näiteks buumi ajal ühte suht heas kohas kortermaja ehitati. Tuttava omad oli objektil oma asju panemas ja hommikul vaatab mingi vana ukse vahelt sisse ja läheb minema. Lõuna ajal uuesti, küsivad siis, et mis vaja. Vastus "ah teil pole niikuinii". Õhtupoole siis jälle, seekord küsib ise, ega teil ämbrit pole. No kui sa terve päeva jooksul ei suuda endale ämbrit saada, et tööd teha pole ima ka kui palka ei tõsteta.
Ehk siis kannatad selle alguse aastakese ära ja siis hakkab juba asi paremaks minema, kui ise vaeva ka näed. Mina sain ka tööle, millel mul polnud päevagi kogemust ette näidata. Samas tegin ülikooli kõrvalt juba asju mõnele firmale ja need panin ka kirja. Nii et ei ole küll igalpool see, et peab töökogemus olemas olema. Muidugi kui ka koolis käid täpselt nii, et saaks päeva õhtusse ja sõpradega õllet jooma, siis tõesti. Kui aga end kokku võtad ja mingit lisaväärtust endale annad vabal ajal ka vaeva nähes, küll siis ka tööd saab. Autoremonti saad ju harjutada ka enne tööl käimist juba sõprade ja tuttavate peal. Kui juba kogemust, võid ka teenust pakkuma hakata ja ka see tuleb sulle ikkagi "töökogemusena" kasuks.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 15:05 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Ma ju korra sulle just kirjutasin, et loomulikult alguses on palk väike. Katseaeg on tavaliselt mingi 3-4 kuud? Enamasti peale seda ikka tõstetakse juba ka (üldiselt lepingus kirjas ka). Kui silma paistad saad veel nii poole aastaga ikka samale tasemele kui vanemad olijad. Kui aga enamus ajast aega parajaks teed ja pidevalt midagi puudu on, et tööd teha, siis muidugi. Näiteks buumi ajal ühte suht heas kohas kortermaja ehitati. Tuttava omad oli objektil oma asju panemas ja hommikul vaatab mingi vana ukse vahelt sisse ja läheb minema. Lõuna ajal uuesti, küsivad siis, et mis vaja. Vastus "ah teil pole niikuinii". Õhtupoole siis jälle, seekord küsib ise, ega teil ämbrit pole. No kui sa terve päeva jooksul ei suuda endale ämbrit saada, et tööd teha pole ima ka kui palka ei tõsteta.
Ehk siis kannatad selle alguse aastakese ära ja siis hakkab juba asi paremaks minema, kui ise vaeva ka näed. Mina sain ka tööle, millel mul polnud päevagi kogemust ette näidata. Samas tegin ülikooli kõrvalt juba asju mõnele firmale ja need panin ka kirja. Nii et ei ole küll igalpool see, et peab töökogemus olemas olema. Muidugi kui ka koolis käid täpselt nii, et saaks päeva õhtusse ja sõpradega õllet jooma, siis tõesti. Kui aga end kokku võtad ja mingit lisaväärtust endale annad vabal ajal ka vaeva nähes, küll siis ka tööd saab. Autoremonti saad ju harjutada ka enne tööl käimist juba sõprade ja tuttavate peal. Kui juba kogemust, võid ka teenust pakkuma hakata ja ka see tuleb sulle ikkagi "töökogemusena" kasuks.

Siiamaani kõik enda ja tuttavate autode remondiga hakkama saanud, see oli juba enne kooli nii. Ütleks, et nüri pliiats selles vallas pole. Aga kui firma tahab reaalset eelmise töökogemuse firma nime, siis millest räägime?

Ja mis toimub enamikes firmades, minimum makstakse ametlikult, ülejäänud saad ümbrikus. Nii ei saa sa ei korterit liisingusse, korralikku autot jne.

E: palk on väike küll, aga miks ta peab olema nii väike, et ei saa inimese kombel elada? Sel juhul võiks katseaja palk olla selline, et saad inimese kombel elada ja tulevikus selline, et võiks mõne hobigagi tegeleda.

Viimati muutis airbag, 21.02.2013 15:07, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 15:06 
Kasutaja avatar

Võrrelge eestit mõne muuga siis saate aru kus tegelt on halvem elada :P

Singapuris kus praegu viibin saab poemüüja samamoodi ala 4 eur tunnis,aga autod on kõvasti kallimad kui soomes ja korteritest ei hakka rääkimagi. Ise viibin nt 840 000 euroses korteris heas rajoonis ja 155 m2. Kehvasti pahteldatud ja toas on ala 1-2 pistikut seinas, ei mingit eurot :D Kaugel sellest. Söök 10 eur päevas keskmiselt+muud asjad mis ostad. Internet on 16! eur nädalas mul,unlimited 3g pakett. Nendest asjasdest arusaamine aga eeldab natuke reisimist ka... muidu tundubki,et eestis on elu ikka palju halvem,kui mujal. On küll loll valitsus aga näe ,juua on odav :D

Teenimisest ja kulutamisest ei viitsi rääkida, aga kulub elamise peale üsna normaalselt. See ongi elamine,mitte virelemine.
Mõne arust,et nii kui raiskad kuus tuhat või enam eurot, räige priiskamisega. Tegelt ei ole ju nii. Lihtsalt ostad asju mida tahad/vajad kiiremas tempos nt koju/garagesse või mis iganes.

Ise olen nüüd paar aastat kalevipoega aastas ca 6-7 kuud mänginud (üsna max) ja elu parim otsus. Poleks ei oma kodu ega midagi ilmselt eestissse tööle jäädes olnud.

Samas kui saaks viljandis ala 800 - 1000 e kanti raha ei kaaluks just pikalt mida edasi teha .

Viimati muutis Inferno, 21.02.2013 16:03, muudetud 3 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 15:22 
Kasutaja avatar

...ah ma ei viitsi...

Viimati muutis charly, 21.02.2013 15:35, muudetud 3 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 15:24 
Kasutaja avatar

No eks inimesed tihti ei mõtle ka. Tuttaval neljatoalise korteri kommud 260€, mul umbes samasuure maja kulud samas suurujärgus, s.h. küte, elekter, laen ja veemajandus. sama asula.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 15:38 
Kasutaja avatar

Tra sitaks raske on ikka Eestis olla.
Tori hobune on ka ilgelt porine :(

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 15:45 

Pean ka sõna sekka ütlema, olen hetkel küll hiljuti kutsekooli lõpetanud aga kui ise vaeva näed, käed/jalad otsas on ja koguaeg kui kell kukub karjuma ei hakka ala "töö läbi" siis on võimalik küll rohkem teenida. Kõik on sinus endas kinni, millise suhtumisega sa oled ja kuidas teistele mõjud. Kui teed tööd ja samalajal ei ole peaga töö juures vaid hoopis nädalavahetuse peole mõeldes siis tõsi ta on, et asi on sinus.
Ma nüüd ei väida, et ma ise siin üüratuid summasid teenin ja reaalselt mul ei ole kogemust veel eraldi üürikaga ja muud kulud sinna arvestades aga üks on kindel, et kui teenid alla 500 juuro siis üksi ei ole mõtet ka endale nii suurt kohustust võtta vaid sõbra/sõbrannaga ja siis koos majandada.
Söögist rääkides, kes te siin päevadesse jagate seda toiduraha siis milleks, kui annab tunda, et priisata ei saa siis ometi pole vaja ka kuskil liha või burgerit järada vaid ostad omale turult ise liha, meisterdad valmis 4 päeva roa ja naudid. Lisad sinna muud head ja paremat ning on võimalik üsna soodsalt omale suur korralik ports toitu teha ja tõsi ta on, kui teenid vähe siis ohverdadki toidu pealt veidike ja võtad seda ka tööle veel kaasa. (Ma ei väida nüüd, et päevast päeva sama menüü söömine vaid ole ise loominguline)
Ma näen töö nimel vaeva, olen argipäeviti oma ajakavad lausa suhteliselt unarusse jätnud ja kui vaja saab ka 09.00 - 20.00 tööl oldud ja vaeva näha.

Üldiselt, pole vaja üle oma varju hüpata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 15:52 

Lapsed tulevad, siis alles hakkate tundma, mis asjad on väljaminekud.
söök, riided, jalanõud, mähkmed, mänguasjad, lastehoid(algul erakas, hiljem riiklik), ravimid, turvatoolid, vankrid jne ... :D

Eestis on elu suht ok, ärge hädaldage. Ainus sitt asi on talv, aga see kahjuks paratamatus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 15:54 

Tõsi ta ole, kuid siis pole ka vaja lapsi teha kui ise ei suuda talle midagi pakkuda. :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 40  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis