Nonii, minu jõulud möödusid garaazis.

Esmaspäeval olin veel tööl ja siis põrutasin õhtul vanaisa juurde maale. Auto sai garaazi soenema ja kuivama aetud, et siis eile kohe hommikul tööle saaks hakata. Aga nagu enne jõule juba tundus, sai natuke suur suutäis endale ahmitud ning natuke liialt tööd varutud.
Paraku pidin juba täna nüüd õhtul Tallinnasse tagasi tulema, kuna homseks vaja prügikast värava taha veeretada ning muid tegemisi veel linnas.
Aga lisaks mõne pildimaterjali ka tehtud tööst, mis kahjuks olude sunnil täieliku juustuga sai tehtud. Abiks seegi, ma loodan.
Esmalt siis see kogu varandus, mis sai enne jõule varutud

Enne jõule ja eile hommikul olin veel väga entusiastlik
Otsustasin, et tuleviku huvides vahetaks välja nii starteri, kui ka geneka kaablid. Originaalis tundus, et olid 10 mm2 kaablid, mis said nüüd asendatud eelmisest autost üle jäänud 20 mm2 toitekaabliga.
Pildil siis võrdluseks vana vs uus:

Põhiline aeg läkski eile tehase juhtmestikust kaablite välja harutamisele. Nii sama ei saanud välja tõmmata, kuna olid kogu juhtmestikus kokku teibitud ja kõride sees. Lisaks ei tahtnud enne kaableid lihtsalt läbi lõigata, kui uued valmis ei ole. Noh nii igaks juhuks. Geneka kaablit ei ajanud enam mööda originaal juhtmestikku, vaid sai aetud mööda nina tolle radika pealse konstruktsiooni alt.
Lõpuks sai kogu kaabeldus selline:

Võrdluseks jällegi originaal akujuhe (valge). Sai siis tehtud järgnevalt: Aku klemmideks on Audison Connection toodangu klemmid, kus erinevat mõõtu sisendaugud olemas. Miinuse jaoks sai tehtud 50 mm2 kaabel, mis läheb keresse, lisaks jookseb veel akukleemist teine 20 mm2 kaabel mootori külge ning seal uuesti 20 mm2 keresse.
Pluss klemmist läheb 20 mm2 kaabel kaitsmeplokki (originaalis 10 mm2) ning 50 mm2 kaabel läheb kaitsmetega jaoturisse, kust perspektiivis läheb välja esimesel pildil näha olnud 2x35 mm2 kaablit taha võimudele. Selle jaoturi esimesest nö sildklemmist läheb 20 mm2 kaabel starerile (oli 10 mm2). Lisaks siis kaitsmeplokilst geneka peale 20 mm2 kaabel.
Võrreldes olnuga, ütleks, et starter käib käivitades märgatavalt kiiremini ja jõudsamalt ringi.
Vahepeal ka vana "miinus" akujuhe:

Selliselt asjalt ei saa mitte mingisugust korralikku elektrijuhtivust oodata. Nii, et soovitus kõigil see juhe välja vahetada.
Selle kapotialuse kaabeldusega läks enamus päevast ära ning õhtu poole sai hakatud esimesi uksi lõplikult summutama.
Esmalt läks ukse välisplekile Dynamatile peale STP SPL08:

Aukude katteks ja tugevuseks ning polstrite sisse sai muretsetud 5m rull matti:

Tegemist Ampire Electronics 1,8 mm paksusega matiga, mille eeliseks on äärmiselt tugeva nakkuvusega liim ning võrreldes teistega on ka alumiiniumi kiht palju jäigem, mis teeb kogu matti jäigemaks.
Kaassõitja uks sai eile õhtuks selline:

Kahjuks kaassõitja uks sinna staadiumisse jäigi.
Täna hommikul sai hakatud juhiust tegema ning sai ka välisplekk laineriga kaetud, millele järgnes siis vaheplekis aukude katmine:

Selle peale tuli Dynamat Extreme:

Sinnapaika aga paraku kogu mu ehitus jäi ning sai Tallinnasse ära sõidetud. Plaanisin küll kõik uksed ka ära teha ning kaablid-juhtmed ära vedada, aga kuna lõplikku seadmete paigutust veel siiani ära pole otsustanud, ei ole sellest väga lugu hetkel.
Igal juhul tagasiteel mängisid tehasekõlarid palju mahlasemat bassi ning tegid üldse paremat häält. Lisaks ei kostunud enam salongi varasemal määral naastrehvide kuminat. Järelikult oli kasu ka tegemistest
Parim "pirn" oli muidugi vanaisa vastus, kui küsimus mu käest, mis asi see on, mida ma teen. Vastasin, et mürasummutus. Tema vastas: "Ahah, et kui sees kisad, siis ei kostu välja?!"
Tuleb nii välja...