mihkel-m kirjutas:
krss kirjutas:
Kui ta enda auto oleks samasugune ront, millest lahti saada pole võimalik, siis loomulikult on nõus vahetusega misiganes tingimustel, kasvõi sama hinnaga millega ka müüb

Ma tõsiselt loodan, et see oli sul iroonia.

Ei usu mina, et nendel "vahetusel tavahind" vendadel mingit ülitiptop pillid on.

No ma pigem toetaks krss-i teooriat. Üldiselt on tõesti nii, et kui sulle pakutakse midagi vahetuseks, siis see on kas mingi jube bensujoodik sinu ökodiisli vastu või siis tõesti mingi ülehinnatud auto, samal ajal kui sinu oma on üks auto24 odavamaid (tahad lahti saada ja seetõttu teed ka hea hinna). Viimane näide, kui müüsin oma 96kw diisel Borat, hind oli odavam lõpuks kui enamus 66 ja 81 masinaid. Kui minu hind oli 2999, siis pakuti vahetuseks Golf2-te, mille hind oli 900 ja kui uurisin mis vaherahast räägime oli summa juba sujuvalt 2000 peale läinud, ehk oma golfi veel 100 eurot kallimaks arvanud. No sorry, aga 900 G2 eest. Jutu järgi küll palju silladetaile ja andureid vahetatud, aga ikkagi, ei usu küll 3x kallimaks kui odavam ots. Seetõttu ongi mõistlik panna vahetse hind kallimaks, et siis ka mingeid reaalseid pakkumisi tuleks, mitte lootusetuid üritusi.
Sama teema ka näiteks viimasel ajal levima hakanud trendiga, et liisingusse võttes on ka nn tavahind. Mis tegelikult ju õige ka, sest müüja peab 2 nädalat jala käima sisuliselt. Raha ju enne liisingult ei saa + veel oht, et paar päeva enne 2 nädalat toob veel ära hooratud auto sulle tagasi ka ja ütleb, et mulle ikka ei meeldi. Ma olen selliseid case juba paarist kohast kuulnud küll. Ühega oli mingi euroopa trip tehtud, lepingutasu oli odavam kui rendiauto võtta (vist mingi 0% sissemakse teema või midagi sellist). Lisaks enamasti ju plaan ikka vana auto raha ka uue ostmisse paigutada.