Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 19.12.2025 12:15

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 21.03.2013 13:58 
Kasutaja avatar

Riielas kirjutas:
Töölepingu värk on väga kena ja ilus. H8iatakse tööandja poolt korralikult ja ometi ei ole töökoha olemasolu peale sõjaväge kindel. Võin ju 1-2kuud töötada seal kuni vallandatakse või koondatakse.

Seljuhul oled sitt töömees keda vaja pole kui selliseid asju kardad.

kalle kirjutas:
Et siis kas keegi, kes reaalselt käinud on, võib siis öelda, et enne KV-d on elu nagu lill, ja tagasi tulles pole tööd, oled suurtes võlgades, naine on jehhat tõmmanud ja elu on üldse pesse läinud tänu KV-le?
Huvitab kas neil juttudel siis mingi põhi all ka, või need saamatud lihtsalt vinguvad?

Minul just vastupidi, tööandja hindab mind terasemalt ja tal on kindlus, et enam mind kuskile ei kista, naine jäi alles ja peale teenistust sain ka lapse ning omakorda sain kindlustunde kolida oma koju, saavutasin iseseisvuse.
Kuigi vanust alles 22 ja eriline sõjard ei olnud ega ole ka nüüd.

Inimesed põevad liiga palju ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 14:04 
Kasutaja avatar

Riielas kirjutas:
Töölepingu värk on väga kena ja ilus. H8iatakse tööandja poolt korralikult ja ometi ei ole töökoha olemasolu peale sõjaväge kindel. Võin ju 1-2kuud töötada seal kuni vallandatakse või koondatakse.

Jap, siis oled sitt töötaja, lisaks kritiseerid siin kaitseväge mõttetuks, samas ise ei ole võimeline seda läbi tegema. Tegelt peaksid mõned vennad vabastuse saama, sest see vingumine teeb ülejäänud rühma motivatsiooni ka maha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 14:20 

kalle kirjutas:
Riielas kirjutas:

Jap, siis oled sitt töötaja, lisaks kritiseerid siin kaitseväge mõttetuks, samas ise ei ole võimeline seda läbi tegema. Tegelt peaksid mõned vennad vabastuse saama, sest see vingumine teeb ülejäänud rühma motivatsiooni ka maha.

Võtsid südamesse kv kohta öeldu, olgu. Õige on see küll, et võiks vabastuse saada need, kes vinguvad ( ehk mina, kuigi kui ma ütleks rahulikult, et ei soovi siis ei saa ju vabastust ). Läbi kohe kindlasti ei ole võimeline seda tegema, läpakaga metsas on ülevõimete raske olla. Sitt töömees olen küll, kuid ei tasu ka unustada, et konkurentsi on igale alale väga palju ja 8/11 kuuga võib tulla nii mõnigi, kes on ka SINUST parem ;) Riskid on igaühe enda võtta, eksole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 14:23 
Kasutaja avatar

mis sa arvad tõsimeeli, et sa istud 8/11 kuud läpakaga metsas ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 14:28 

Vahel olen vist nö kasarmus (?) ka. Igatahes - Eestis on kohustus sõjaväkke minna kuni 27-da eluaastani. On? Järelikult aega on selle jaoks, ei kao see kv kuskile. Eesti kv ülistamine on ka naljakas, samamoodi nagu minu vingumine, aga lõppkokkuvõttes lähevad sinna ikka need, kes tahavad. Need kes ei taha, need ei lähe niivõinaa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 14:46 

Vanust tõsteti, see on nüüd 30.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 14:50 
Kasutaja avatar

mehikemetsast kirjutas:
Vanust tõsteti, see on nüüd 30.

Ei ole tõstetud veel. KRA kodulehel on:

Tsiteeri:
Ajateenistusse kutsutakse 18- kuni 27-aastane kutsealune, kelle tervislik seisund on kaitseväeteenistuseks kõlblik või kõlblik piirangutega ning kellel on vähemalt põhiharidus ja kes ei kuulu ajateenistusest vabastamisele

Seda tõstmise asja räägiti juba aastaid tagasi.

17:24 TEH (mobiil) diisel tanklas juba 0.799
17:24 TEH (mobiil) liiga rott juba diisliga sõita

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 14:51 
Kasutaja avatar

Riielas kirjutas:
Vahel olen vist nö kasarmus (?) ka. Igatahes - Eestis on kohustus sõjaväkke minna kuni 27-da eluaastani. On? Järelikult aega on selle jaoks, ei kao see kv kuskile. Eesti kv ülistamine on ka naljakas, samamoodi nagu minu vingumine, aga lõppkokkuvõttes lähevad sinna ikka need, kes tahavad. Need kes ei taha, need ei lähe niivõinaa.

Pole ise ajateenistust veel läbinud , kuid ei mõista neid vingujaid . 8-12 kuud tasuta süüa , katus peakohal ning saad metsas sõda mängida , hästi läheb saad füüsilise poole ka vormi jne . Masuajal kippusid paljud ise sõjaväkke aega teenima , kuidas nüüd olukord on ? Kui ise avaldus visata , et saaks aega teenima minna on lootust saada ka ? Kui keskat pole lõpetanud , siis eelistatakse nö. "haritumaid" kutte kahurilihaks ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 14:53 
Kasutaja avatar

Riielas kirjutas:
kalle kirjutas:
Riielas kirjutas:

Võtsid südamesse kv kohta öeldu, olgu. Õige on see küll, et võiks vabastuse saada need, kes vinguvad ( ehk mina, kuigi kui ma ütleks rahulikult, et ei soovi siis ei saa ju vabastust ). Läbi kohe kindlasti ei ole võimeline seda tegema, läpakaga metsas on ülevõimete raske olla. Sitt töömees olen küll, kuid ei tasu ka unustada, et konkurentsi on igale alale väga palju ja 8/11 kuuga võib tulla nii mõnigi, kes on ka SINUST parem ;) Riskid on igaühe enda võtta, eksole.

Ei, miks ma südamesse võtan? Seda iba ajab paraku ju iga teine kv-kohuslane. Enamus muudavad oma arvamust peale kvs käimist. Ja ma ei olegi väitnud et KV on koht kus raske käia oleks. see 8/11 seal ära kudeda ja vinguda ja hädapäraseid asju kaasa teha, suudab igaüks. Midagi õppida ja sellest reaalset kasu saada paraku mitte. Eks 9 klassi koolis suudab ka igaüks ilma suurema vaevata ja lihtsalt istudes läbi teha. Ja selleks et mingit arvamust KV-kohta avaldada peaksid seal ikkagi enne ära käima. Sest asja kritiseerimine, ilma et sa sellega kursis oleksid, ei kanna väga. Ja arvan ikkagi et KV ei ole sulle ajaraiskamine vaid sinusugused on KV-le ajaraiskamine. Paraku kohustus on ikkagi kõigile. Ja eks sellised vennad vii ka KV mainet maha

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 15:18 

Selge see, ei vaidlegi vastu, et minusugused vingujad rikuvad kogu ürituse. Sellepärast tulebki neile, kes lähevad või on seal, elu kergemaks teha - mitte võtta minusuguseid. Igatahes, jäin mõtlema sellisele situatsioonile: Kui olen 26-27a, on juba pere ( 2last, korter jne ) ning pean minema sõjaväkke. Tore on, et pank annab maksepuhkust, aga üüriandja seda ei anna ju nagu ei tule ka toit tasuta koju 8/11kuud. Ning kui mu taotlust mitte minna ei rahuldata, pean maksma seda nö trahvi ( ei tea õiget nimetust ). Maksan trahvi, sest ma ei saa minna sõjaväkke oma pere kõrvalt ? Idiootsus.
See oli lihtsalt mõte, kes teab täpsemalt neid asju, parandage.

E: Praegu lahmin umbe veidike, kuid mitte ka päris.. Igatahes, MIKS tõstetakse vanusepiiri? Miks võetakse vastu inimesi, kellel on tervisehäireid ( ala lampjalad jne )? Sest päris paljud EI soovi minna sinna, järelikult on vingujaid väga palju. Kui kõik minusugused vingujad jätta koju siis on Kv samamoodi ka tühi. Kellegi pealt ei tiksu raha jne. See jutt peaks kinnitama seda, et ma ei ole ainukene vinguja Eesti Vabariigis. Siin teemas olen kindlasti. Samas, kui ma jälle eksisin oma loogikaga siis parandage :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 15:35 
Kasutaja avatar

Riielas kirjutas:
Selge see, ei vaidlegi vastu, et minusugused vingujad rikuvad kogu ürituse. Sellepärast tulebki neile, kes lähevad või on seal, elu kergemaks teha - mitte võtta minusuguseid. Igatahes, jäin mõtlema sellisele situatsioonile: Kui olen 26-27a, on juba pere ( 2last, korter jne ) ning pean minema sõjaväkke. Tore on, et pank annab maksepuhkust, aga üüriandja seda ei anna ju nagu ei tule ka toit tasuta koju 8/11kuud. Ning kui mu taotlust mitte minna ei rahuldata, pean maksma seda nö trahvi ( ei tea õiget nimetust ). Maksan trahvi, sest ma ei saa minna sõjaväkke oma pere kõrvalt ? Idiootsus.
See oli lihtsalt mõte, kes teab täpsemalt neid asju, parandage.

Kohe näha et sa vingud siin vaid vingumise pärast.
Kui sul on juba 2 last ei võeta sind kuskile.
kui sind 26-27a sinna võetakse oled sa elus teinud vähe valesid valikuid.Ülejäänud on 18-23/24 ja sa seal 27a vana siis on kõrvaltvaatajana see paras komöödia.
Näita mulle üksust kuhu sind lastakse oma läpakaga, eriti veel metsa?

Tundub et oled paks laiskvorst kellel liiguvad vaid sõrmed ja lõug.
Sinusugused tuleks sinna just saata. Paneks kõik vingujad ühte tuppa ja kui üks tõmbab toale sita kaela siis saate kõik karistada. Küll see vingumine ja hala ära kaob ja hakkate teineteise järgi ka rohkem vaatama, et mitte taas karistada saada

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 15:44 
Kasutaja avatar

Minuarust võiks aktiivsemalt kasutada asendusteenistust, ja ega keegi sõjas ei küsi sult kas sul on lampjalad või ema on kodus haige, ega keegi sind siis ju õpetama ei hakka kuidas püss toimib ja millised on sõjalise taktika alused, päris paljudest nö nõrgukestest tehti kaitseväe lõpuks nii hästi strateegiliselt mõtlevad inimesed, et paha hakkab.

ja nö "sinusugustega" oli äge võidelda, ise tegin nõutud asjad kaasa, olin mõnekohapeal vait ja käisin iga nädalavahetus kodus, mis sa arvad, kes nuttis ja moppi lükkas kasarmus ? ega rühmaülemad lollid ei ole, teile ei pööratagi palju tähelepanu, jääte kogemustest ilma ja saate seda sitta osta nautida :rokib

Väljaõppe kohapealt olid viimased 4 kuud väga vinged ja kasulikud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 16:35 
Kasutaja avatar

Olen ka samasugune vinguja nagu Riielas, ei taha minna ja ei pea seda enda jaoks vajalikuks. MIKS?
Esiteks ma ei pea Eesti riigist nii palju lugu , et sõja ajal nende eest sõdida.
Eesti valitsus toidab vaid neid kes elavad toompeal ja ülejäänud vaadaku ise kuidas hakkama saavad.
Mul on tõsine tülgastus selle riigi vastu ja arvan , et ma ei pea neile 8/11 kuud oma elust loovutama.
Ei keela kellegil teisel KV läbi teha , ega laida ka teiste inimeste mõtteid maha , et seal oli äge ja tore ja sai füüsiliselt vormi .... Mulle jääb ikka minu arvamus ja mul on sügavalt hea meel , et ma ei pea minema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 16:56 
Kasutaja avatar

Aular kirjutas:
Olen ka samasugune vinguja nagu Riielas, ei taha minna ja ei pea seda enda jaoks vajalikuks. MIKS?
Esiteks ma ei pea Eesti riigist nii palju lugu , et sõja ajal nende eest sõdida.
Eesti valitsus toidab vaid neid kes elavad toompeal ja ülejäänud vaadaku ise kuidas hakkama saavad.
Mul on tõsine tülgastus selle riigi vastu ja arvan , et ma ei pea neile 8/11 kuud oma elust loovutama.
Ei keela kellegil teisel KV läbi teha , ega laida ka teiste inimeste mõtteid maha , et seal oli äge ja tore ja sai füüsiliselt vormi .... Mulle jääb ikka minu arvamus ja mul on sügavalt hea meel , et ma ei pea minema.

Nende eest sõdida? Ikka meie eest ju?
Mulle isiklikult on väga vastumeelne selline suhtumine, nagu oleks Eesti mingite müstiliste "nende" mure. Kui midagi riigiga seoses ei meeldi, siis ei ole vaja tänitada, vaid tuleb riik paremaks teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 16:59 
Kasutaja avatar

Aga riik sind sinna sunnib ju minema , keda siis veel süüdistada ?
Ma ei tahtnud sellest mingit saagi käima tõmmata , vaid avaldasin oma arvamust.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis