Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 19.12.2025 12:15

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 21.03.2013 17:12 
Kasutaja avatar

Riielas kirjutas:
Selge see, ei vaidlegi vastu, et minusugused vingujad rikuvad kogu ürituse. Sellepärast tulebki neile, kes lähevad või on seal, elu kergemaks teha - mitte võtta minusuguseid. Igatahes, jäin mõtlema sellisele situatsioonile: Kui olen 26-27a, on juba pere ( 2last, korter jne ) ning pean minema sõjaväkke. Tore on, et pank annab maksepuhkust, aga üüriandja seda ei anna ju nagu ei tule ka toit tasuta koju 8/11kuud. Ning kui mu taotlust mitte minna ei rahuldata, pean maksma seda nö trahvi ( ei tea õiget nimetust ). Maksan trahvi, sest ma ei saa minna sõjaväkke oma pere kõrvalt ? Idiootsus.
See oli lihtsalt mõte, kes teab täpsemalt neid asju, parandage.

E: Praegu lahmin umbe veidike, kuid mitte ka päris.. Igatahes, MIKS tõstetakse vanusepiiri? Miks võetakse vastu inimesi, kellel on tervisehäireid ( ala lampjalad jne )? Sest päris paljud EI soovi minna sinna, järelikult on vingujaid väga palju. Kui kõik minusugused vingujad jätta koju siis on Kv samamoodi ka tühi. Kellegi pealt ei tiksu raha jne. See jutt peaks kinnitama seda, et ma ei ole ainukene vinguja Eesti Vabariigis. Siin teemas olen kindlasti. Samas, kui ma jälle eksisin oma loogikaga siis parandage :)

Kes sul keelab 20 aastaselt ära käia. Minema pead ju nagunii. Ise elad elu keeruliseks enda jaoks. Tervisehädade kontroll on juba sellel tasemel et nii palju šlange on et kontrollis ei tee ka enam vahet kes on haige ja kes mitte. St nende šlangide pärast kannatavadki reaalselt haiged inimesed. Ja paljudest hädadest saate siis lahti kui veits oma tagumenti liigutate ja värsket õhku hingate. Mis raha see kaitseväelaste pealt tiksub üldse? Ja ega väga keegi ei soovi sinna KV-sse minna. Peab ju oma mugavustsoonist välja minema. Samas mina ei taha ka koolis ega tööl ega kuskil käia.
Aular, selge et sul on oma poliitilised vaated, et Andrus ja Edgar on lambad, ei eitagi, samas nende järgi ma Eestit kui riiki ka ei defineeriks. Heal meelel annan esimesena neile jalaga kanni, kui sõjaks peaks minema. Samas oma valitsusvihas mingi teise riigi oblastis ka elada ei tahaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 17:17 
Kasutaja avatar

Endal sõjaväes käidud ja tagantjärgi ei kahetse seda kogemust, kuid kui palutakse taas 11 kuud oma elust "riiki teenida" siis ma loobuksin. Olin ja olen ka nüüd palgaarmee pooldaja, sest milleks võtta sinna inimesi kes sinna ei taha minna. Ükskõik mida peab inimene tegema vastumeelselt, ta teeb seda lohakalt ja ülekäte. 3 kuud SBKd ei suurenda kellegis seda sümpaatiat. Sinna peaksid minema ikka tõsimeelsed sõjardid ja need kellel jäi lapsepõlves püssimängudest väheseks. Sõjaväes kasvas vastupidavus ja võhm-jõudu jäi vähemaks. Läpakate kohta niipalju, et kui näitad ennast heast küljest, oled aktiivne ja tubli, siis võid vabalt metsalaagris istuda näiteks rühmaülema läpakas, enda läpakatega ikka päris metsalaagris meil ei oldud. Ise lõpetasin ajateenistuse eeskujulikult, 3 pagunit rinnas ja olin igati tubli sõdur-vastutasuks sain ma pärast SBK.d käia peaaegu iga nv kodus. Võtke sõjaväge huumoriga, siis läheb see aeg ka kiiremini.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 17:25 
Kasutaja avatar

Mõttetu vaidlus.. Siiski olen veendunud ,et mul oleks selle 11 kuuga palju enamat korda saata ja töökohal ametikohta tõsta...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 18:00 

Selge on ka see, et sealt sõjaväest tulevad sõdurid saavad samamoodi kergelt kuuli sõjaajal nagu mina :) enamus sealt Ei ole siiski pädevad. Kätekõverdustega sõda ei võida. "funni" ka sõjaväest väga ei oota.. see on siis nalja tegemiseks mõeldud koht? Igatahes, olgu mis on, iga üks läheb kui tahab, kui ei taha , ei lähe.
Ning töökoha pealt - konkurents on olemas. Olgu see siis koristaja või Soomes ehitaja ! Oma tööd pead ise suutma tänases päevas säilitada. Ükski seadus EI aita! Nii minust kui ka Teist on paremaid töötajaid ! Ütlesin ennem - igaüks riskib ise palju tahab ja kuidas tahab.
Olen vinguja kellele tahes, kuid esialgu ei plaani 8/11 kuuks minna Kv-sse. Ei ole hullu midagi, kui edasi ülistatakse kv-d.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 18:55 
Kasutaja avatar

Riielas kirjutas:
Selge on ka see, et sealt sõjaväest tulevad sõdurid saavad samamoodi kergelt kuuli sõjaajal nagu mina :) enamus sealt Ei ole siiski pädevad. Kätekõverdustega sõda ei võida. "funni" ka sõjaväest väga ei oota.. see on siis nalja tegemiseks mõeldud koht? Igatahes, olgu mis on, iga üks läheb kui tahab, kui ei taha , ei lähe.
Ning töökoha pealt - konkurents on olemas. Olgu see siis koristaja või Soomes ehitaja ! Oma tööd pead ise suutma tänases päevas säilitada. Ükski seadus EI aita! Nii minust kui ka Teist on paremaid töötajaid ! Ütlesin ennem - igaüks riskib ise palju tahab ja kuidas tahab.
Olen vinguja kellele tahes, kuid esialgu ei plaani 8/11 kuuks minna Kv-sse. Ei ole hullu midagi, kui edasi ülistatakse kv-d.

Sa ikka lahmid päris palju... Mis kätekõverdusest sa räägid? EKV on mis ta on, aga väljaõpe on üldjuhul ikkagi tasemel. Nagu paljud siis vene sõjaväega võrdlevad (sest issid ütlesid et seal oli karm, kuigi IRL olid kuskil stroibatis müüriladujad, ja arvavad et nemad teavad mis on sõjavägi), siis väljaõpe on Eestis oluliselt parem. Tüüpiline vene sõjaväelane ei oska kompassigi kasutada. Seal istumine on tõesti ajaraisk. Tõest jah, kui meelde jääb üksnes pumbad, siis pole midagi teha. Ja arvan siiski et kui sa oled tasemel töötaja, siis on firmal sind otstarbekas tagasi võtta, selle asemel et hakata uut nullist õpetama.
Ja oledki vinguja. Ja ära Jumala eest mine sinna KV-sse, vigurda ja vingerda ja ehk saadki ära, aga ära ka tule siia rääkima nii nagu sa asjast midagi teaks

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 19:02 
Kasutaja avatar

Mul ka selline küsimus neile kes väidavad, et KV mõttetu ja seetõttu ei taha ajateenistusse minna ja üritavad ära viilida jne.

Mis kuradimoodi te oskate adekvaatse hinnangu anda sellele kas see on mõtekas või mõttetu kui te ise pole ajateenistust läbinud?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 19:55 
Kasutaja avatar

ORaamat kirjutas:
Mul ka selline küsimus neile kes väidavad, et KV mõttetu ja seetõttu ei taha ajateenistusse minna ja üritavad ära viilida jne.

Mis kuradimoodi te oskate adekvaatse hinnangu anda sellele kas see on mõtekas või mõttetu kui te ise pole ajateenistust läbinud?

Aga mis kuradimoodi sa oskad öelda , et minu jaoks sellest mingit kasu on ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 20:23 
Kasutaja avatar

Aular kirjutas:
ORaamat kirjutas:

Sinu jutu peale ma kohe küsiks. Mis haridus sul on?
Kui sulle siin kõik nii vastumeelne on, tõmba minema siit siis. Alati on seal parem kus sind ei ole.
Selle palgaarmee kohta. kui meid on kirjas u 1.2milj. Nendest pooled on naised, allesjäänud 600k mehest on palju vanureid ja 40+ vanuses mehi. Väga palju mehi ju järgi ei jää kes tahaksid palgaarmees teenida. Heal juhul 500 vb.
Eriti kui vaadata siinsete vingujate % ja teisi šlange.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 20:36 
Kasutaja avatar

Aular kirjutas:
ORaamat kirjutas:

Ma pole väitnud, et sulle sellest kasu on, ära hakka ise midagi välja mõtlema. Küsisin konkreetselt, et mismoodi sa annad ise seda läbimata adekvaatse hinnangu sellele kas see on mõtekas või mitte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 20:54 

Üleval välja öeldud lause kohta : miks sa 20 aastaselt ära ei käi ? Aga kuidas sa lähed kui ei võeta? :) Kui omal ajal gümnaasium läbi oli ja võimalust uurisin, siis olid kohad täis ja reaalne arstlik oli aastaid hiljem ja see ka esimene ametlik ülevaatus, kus öeldi et pole nüüd enam nende probleem ja tuleb hambad ristis väkke minna nagu teised.
Nii et sorri, selle soovitusega võite seenele minna, täiesti ausalt.

Patrioodid, katsuge nüüd olla ja ärge suruge oma arvamusi peale. Inimesed ei ole ühe puuga löödud ning kõik ei sobi koikidele. Kuidas meeldiks kui keegi oma ametikutset hakkaks peale pressima? Vaevalt see kõikidele meeldiks...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 21:29 
Kasutaja avatar

No mina pole kellelegi midagi peale surunud. Küsin lihtsalt puhtalt huvist, et kuidas saab öelda, et see on mõttetu kui pole ise seda läbinud.

Mul on tuttav kes ütleb et talle ei maitse arbuus ja ta pole seda kunagi söönud. See pmst samahea, et mismoodi ta saab öelda, et see talle ei maitse kui ta pole seda söönud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 21:44 

Arvamusi on tõesti erinevaid, kuid kuna see on kohustuslik, siis mul endal oleks väga mark sellest kõrvale hiilida. Nimelt on tõenäoliselt suvel minek. Ma ei kujuta ette, mis seal võib nii hullu olla, et seda ajaraisuks nimetatakse - ehk saan selle koha pealt targemaks. Samas arvan, et igast olukorrast annab miskit õppida ja kasu saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 23:01 

Viskan kondi õhku ja küsin kõigilt neilt kes ütlevad et ei ole valmis oma riiki kaitsma- mis teete siis?
Pistate esimese laevaga punuma?
Kuhu?
Sõjalise kallaletungi korral ma kahtlen, et igasugune lennu või laevaliiklus kaua püsib. Igasugune ränne kusagile on nagunii pärsitud kas faktist ei vastane on juba sees või faktist et minejaid on väga palju aga oodatakse seda massi kusagile mujale vähe. Tahes tahtmata on kasulik teada kus otsast relval pauk tuleb või kuidas seda välja võluda- tõenäosus et sul on vaja see lask kusagil teha on olukorras suurem kui tõenäosus et oma pere ja varaga siit kusagile punuma saad. (tegelt neid teadmisi mida sealt saad on oluliselt rohkem)
Ja see võib olla olukorras kus sult enam ei küsita kas sulle sobis kv läbimine või mitte. Vastane sult seda nagunii ei küsi.

Ma ei väida, et ma oleksin peale kv läbimist räige snaiper nüüd aga mingi ettekujutus asjast siiski on. Ainuke mida loota on see et seda kunagi vaja ei läheks.

tööga võib mõnel mehel tõesti napiks minna.
ise naasesin vanasse firmasse järgmisel hommikul- veel sama päeva õhtul kui linnakust välja astusin sõitsin kohe lombitaha. lihtsalt nii hullusti oodati tagasi ja ega raha ka mööda külgi maha voolanud
naisega läks hapusti- noorteajal oli kass peal küll ja fakt et midagi korrigeerida ei saanud ei teinud olukorda sugugi paremaks. tagantjärgi muidugi tean et hea et niigi läks- kes ei kannata 2.5 kuud polegi vaeva väärt.

Viimati muutis l1fted, 21.03.2013 23:39, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 23:32 
Kasutaja avatar

Ma ei ütle et see mõtekas või mõttetu on, AGA

Minu jaoks on ajateenistus puhtalt auasi. Olgu ta kellegi jaoks mõtekas või mitte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 00:52 

kalle kirjutas:
Riielas kirjutas:

Sa ikka lahmid päris palju... Mis kätekõverdusest sa räägid? EKV on mis ta on, aga väljaõpe on üldjuhul ikkagi tasemel. Nagu paljud siis vene sõjaväega võrdlevad (sest issid ütlesid et seal oli karm, kuigi IRL olid kuskil stroibatis müüriladujad, ja arvavad et nemad teavad mis on sõjavägi), siis väljaõpe on Eestis oluliselt parem. Tüüpiline vene sõjaväelane ei oska kompassigi kasutada. Seal istumine on tõesti ajaraisk. Tõest jah, kui meelde jääb üksnes pumbad, siis pole midagi teha. Ja arvan siiski et kui sa oled tasemel töötaja, siis on firmal sind otstarbekas tagasi võtta, selle asemel et hakata uut nullist õpetama.
Ja oledki vinguja. Ja ära Jumala eest mine sinna KV-sse, vigurda ja vingerda ja ehk saadki ära, aga ära ka tule siia rääkima nii nagu sa asjast midagi teaks

Ei, ega ma ise polegi käinud seal ju ilmselgelt ega Ei tea ka. Tean täpselt nii palju kui olen lugenud ja kuulnud sõpradelt, kes on käinud. Ajun8ssi saab ju sealt 24/7 :) . Seda pole mõtet õigustada - paremaks see seda olukorda nkn ei tee. Ei palu ka mingit hellitust muidugi, kuid.. 8/11 kuuga on muud ka teha, kui enda närve kulutada ja kuulata pidevat h8iamist. Milleks? Meeldib? Ole õnnelik ja naudi. Mulle ei meeldi.
Tööga on ikkagi nii - oled hea , leitakse Ikkagi parem veel. Kohalikes firmadeski vahetuvad töölised Ilma sõjaväkke minemata juba 6kuu tagant, mis me räägime siis.. Praegu ei ole stabiilne nende töökohtadega, et saaks minna lustima metsa või nautima seda aega - ei saa. Töö vajab tegemist ja elu elamist. 55euri kuus + iga kuu 10euri juurde hiljem - see ei ole ka mingine motivatsioon minemiseks. Jah, saab ka seerudeks või ülemateks - aga kui mind ei huvita elukutseline reamehe või sõduri amet siis ei saa.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis