Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 19.12.2025 13:49

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 22.03.2013 01:11 
Kasutaja avatar

l1fted kirjutas:
Viskan kondi õhku ja küsin kõigilt neilt kes ütlevad et ei ole valmis oma riiki kaitsma- mis teete siis?
Pistate esimese laevaga punuma?

Ütlen ausalt, enne sõjaväes käimist mõtlesin ka mina nii. Kui laks käib olen esimese laevaga siit läinud. Keskkoolis isegi pidasin debatte selle üle, et miks sõjavägi on mõttetu. Aga reaalsus oli see, et pidin 11 kuuks sinna sitsima minema. Ja oi, millist koini me saime. Aga kõik see ei murdnud mind, vastupidi. Iga sitt mis kaela väänati tegi mind tugevamaks. Kui oma sõprade käest küsida, kuidas sõjavägi oli? Vastavad kõik, et normaalne, polnud midagi hullu. Ja kõik olid 11 kuu mehed. Seega minu silmis ajavad ainult 8 kuu mehed solki, et tehti halba ja sunniti tegema x asju(on erandeid). Ja mustavad ajateenistust just need, kes: "ise ei ole käinud aga sõber rääkis...". Oled mees, suudad kõik sita ära seedida ja kui ei suuda, siis jooksedki esimese paugu peale Austraaliasse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 01:19 
Kasutaja avatar

Ajunuss ongi ju kv programmi sisse kirjutatud. Või arvate et need voodirallid jms on ülemate lõbustamiseks? Eesmärk ongi ju stressi tekitada, et stressi all tegutsema õppida ja aru saada mis vend on midagi väärt ja mis vend mitte. Ja mis töökoht see selline on kus iga 6 kuu tagant vahetatakse? Mingi koristaja? Enamus ametitel on ju ikkagi vaja endale ennem amet sisse teha, ja statistika on ju tehtud et esimesed 4 kuud uus tööline teeb firmale pigem kahju kui kasu. Mis mõttega siis iga 6 kuu tagant neid vahetada?
See reaalne sõjaolukord on jällegi see teema mida seletatakse KV-s siin nagunii, kes asjaga kursis ei ole, lähevad paadiga rootsi sest tuleb pihkva dessant ja Eesti on 5 minutiga läinud.
Ei väidagi et kõik sinna minema peaksid, ja osadel elukorraldus on tõepoolest selline, et sinna minna ei saa. Aga siin mingite absurdsuste taha pugeda, ja seda avalikult kuulutada nagu ka ei maksa. Siis võetaksegi teie aluseta juttu tõepähe. Arvan siiski et teie isad on käinud, vanaisad on käinud, ja siis praegune generatsioon ei lähe, sest neil on lampjalad ja e46 liisingus?? Palgaarmee Eestis tõepoolest ei toidaks. Samas ise arvan et peaks olema ehk nii, kus 60% käib ajateenistuses, 20% kuskil üldkasulikku tööd-asendusteenistust, ja 20% kes tõepoolest mõjuva põhjusega on, täiesti vabastada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 08:53 
Kasutaja avatar

Tegelikult on see täpselt sama mõttetu vaidlus kui diisel vs bensiin ja mercedes vs bmw.
Igale inimesele jääb oma arvamus. Samas ma ka ei arva , et kui ma väes ära ei käi siis olen sitem mees kui need kes 8/11 seal olid.
Kui tahan tulistama õppida siis hakkan hobikorras lasketiirus käima.
Ja ma olen enam kui veendunud ,et need taktikad mis seal õpitakse on selleks ajaks juba meelest läinud kui venemaa ükskord eesti endale saab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 10:31 

Vahekommentaariks veel nii palju, et see sõprade jutu järgi KVst arvamuse kujundamine on ka suht kaheldava väärtusega asi; eriti veel siis kui need sõbrad ise parajasti just aega teenivad. Ega keegi ei tulegi sulle rääkima, et "oi seal relvatunnis õppisime jah päris palju kasulikku ja lõuna ajal saime korralikult süüa ja blablabla.." Ikka esimene jutt linnaloale saades on see, et "tra kuidas me seal saime nussi ja siis tegime uneajast 5h voodirallit ja roomasime läbi kilomeetri pikkuse solgiveetruubi!" Siis ongi nii, et need kuulajad, kes pole ise ajateenistuses käinud hakkavad veidikene kartma kogu seda üritust. Eriti hull on aga asi veel siis kui seltskonnas on veel mõni teise pataljoni ajateenija, kes vastab esimesele, et "eriti lebo värk ikka, me saime viimane nädal kokku mingi 5h magada ja seda ka gaasimask peas ja 5m palk sirgetel kätel pea kohal."

tl;dr - sõbrad kipuvad oma ajateenistuse nussikogemusi sageli kõvasti suuremaks ja uhkemaks rääkima kui see tegelikult oli, tekitades sellega teistes hirmu ja vastumeelsust KV suunas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 10:44 
Kasutaja avatar

Kalle ma saan aru, et sa oled ise KV-s tegev ja sinu jaoks on seda teemat oluline kaitsta, aga vaata need "koristaja" kohad ongi hetkel just need, mida on vaja kümne küünega hoida. Firmal pole vahet, võtab järgmise samasuguse, aga sina tuled KV-st tagasi ja leia endale uus töökoht. Seaduse järgi peab loomulikult tööle tagasi võtma, küll aga saab alati töökoha ära kaotada ja uue sarnase töökoha tuua. Teine variant, jah sa oled enne ala mingi spetsialist, aga kuna nüüd on uus mees seal, siis pakutakse sulle ala koristaja kohta (töökoht on sul ju olemas küll seal firma, aga ikkagi ...). Seda enam, et kui oled näiteks kuskil tehnikavaldkonnas tööl ja aasta aega maailmast eemal, siis päris palju võib olla edasi läinud vahepeal ja tööle tagasi minnes ei tea sa suurt midagi. Teiseks aastaga jõuab juba suht palju unustada ka, kui sul mingi spetsiifiline töö.

Oraamat, surud ju peale oma arvamust kui väidad, et ei tohi arvata, et KV on mõttetu. Kui inimese jaoks on tähtsam oma elujärje kindlustamine kui 8-11 kuud kuskil metsas passida ja lolli mängida ja saada mingi sandikopikas selle eest, kui samas võiks selle ajaga päris palju raha näiteks oma elukoha hankimiseks kulutada või hoopis riigile ühe lapse anda. Kui sa oled täna juba mingi spetsialist, kes teenib ikka üksjagu üle Eesti keskmise, siis loomulikult on tema jaoks mõttetu pea aasta oma elust lihtsalt ära kulutada midagi vastu saamata (või noh kui tema peab seda mitte midagi juurde andvaks ta igapäevaelus).

Kui Eesti mehe eluiga on niigi lühike, siis see pea aasta on päris oluline tema jaoks, et mitte seal lolli mängida (mängida mingeid asju kuskil metsas jne). Kui kodus töötuna passid, siis on muidugi leevendus, et saad veel raha ka passimise eest.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 12:26 
Kasutaja avatar

maddo kirjutas:
roomasime läbi kilomeetri pikkuse solgiveetruubi!

Ma arvasin et me olime ainukesed kellega siukest pulli tehti :D

Dellu, ma ei ole KV-s tegev. Käisin lihtsalt oma aja ära kunagi, ja kõik. Pole mingi sõjard ja oli seal kogu aeg mingeid jamasid. Minnes suhtusin suht samamoodi, et mõttetu. Ja minu jaoks oli see algus seal ikka suht raske, kuna füüsiline vorm polnud suurem asi, ja hommikul enne 9t ärgata põmst ei suudagi, ja õhtul enne 0.00 magama minna. Aga ma ei saagi aru, et vennad, kes on heas füüsilises vormis mõistus peas, ei saa seal hakkama, kogu aeg vingutakse. Lisaks siin pidevalt jagatavavad väärarusaamad, ja nende seisukohad, kes käinud ei ole, mis tegelikult midagi ei maksa, aga rikuvad mineku isu ära ka nendel, kes muidu läheksid.
Sellised absurdsused ajavad mind veits kettasse küll:
Ma ei lähe sest kv on mõttetu passimine, vene sõjavägi oli kõva
Venelased võtavad Eesti nagunii esimese tunni ajaga ära, ja meil pole midagi teha
Mul kodus vintpüss, ma oskan lasta küll
Põgenen nagunii välismaale
KV-s lolli mängimine, metsas mängimine
Selle 8/11 kuuga mis KV-s kuluks, teeks ulme karjääri, ostaks korteri ja auto,
8/11 kuuga mis KV-s ollakse, võetakse ära töö, korter, naine teeb sääred.
Eesti riik pole mulle midagi andnud, nahhui ma lähen sinna
Mul on lampjalad

Nüüd Dellu loe kõik need postitused läbi. Läbi teema kõik need vennad ajavad sama juttu. Ja iga kord lükatakse nende jutt ümber. Paar venda on olnud, ala corbe, kellel ma saan aru, miks ta ei taha minna. Aga üldjoontes aetakse ikka seda eelmist juttu. Räägivad alati need kes ei ole käinud, ja need kes käinud on räägivad muud.
Ma ei ütle et kõik peaks minema, aga mingid sulaselget iba siin tõe pähe nagu ka ei maksaks kuulutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 12:42 
Kasutaja avatar

Ah eks see ongi lõputu vaidlus ja jääbki selleks. Ka sinu arvates "mittepõhjendused" on sama palju põhjendused, mis ühe arvates on mõttetu ja teise arvates ei ole.
kalle kirjutas:
Aga ma ei saagi aru, et vennad, kes on heas füüsilises vormis mõistus peas, ei saa seal hakkama, kogu aeg vingutakse.

Vaata asi ongi selles, et nn mõistusega venna jaoks ongi mõistmatu, miks krt ma pean kuskil "sixatorus" roomama. Lihtsalt väga raske on tulla ülikooli läbi käinud inimesel, kes hommikul ülikonna selga paneb, ja normaalsele töökohale läheb, kuskile solgitorru roomama, seda enam kui teda käsutab mingi noor naga kes heal juhul 12 klassi läbi käinud ja otse KV-sse ronib. Ja täpselt see ongi temajaoks mõjuv põhjus, et see asi on minu jaoks mõttetu koht ja kõik. Loomulikult võiks ju argumenteerida lõputult, aga selle ülikonnas inimese väärtus riigile on 99% tõenäosusega suurem, kui see mis äkki kunagi tulla võib.
Mina astusin ülikooli sellisel toredal aastal kui seadusandlus natuke muutus (seega jäi käimata) ja täna käin tööl ka niiöelda ülikonda nõudvas asutuses ja täna küll ei kujutaks ette, et peaks kuhugi kraavi "lolli mängima" minema aastaks. Õnneks on minul juba vajalikud aastad turjal, et eemale hoida nii 27 kui ka 30 korral. Loomulikult kes on käinud ja kellel meeldis on tore, aga see ei eelda ju et pead oma arvamust alati peale suruma. Kalle puhul sõnavõtte lugedes paistab see küll üheselt välja ja kõigi teiste argumendid on puhas rämps.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 12:57 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Vaata asi ongi selles, et nn mõistusega venna jaoks ongi mõistmatu, miks krt ma pean kuskil "sixatorus" roomama. Lihtsalt väga raske on tulla ülikooli läbi käinud inimesel, kes hommikul ülikonna selga paneb, ja normaalsele töökohale läheb, kuskile solgitorru roomama, seda enam kui teda käsutab mingi noor naga kes heal juhul 12 klassi läbi käinud ja otse KV-sse ronib. Ja täpselt see ongi temajaoks mõjuv põhjus, et see asi on minu jaoks mõttetu koht ja kõik. Loomulikult võiks ju argumenteerida lõputult, aga selle ülikonnas inimese väärtus riigile on 99% tõenäosusega suurem, kui see mis äkki kunagi tulla võib.

Ehk mis sellest jutust välja tuleb - see ülikonnakandja on on tegelikult rohkem laps kui temast vanuse poolest noorem käsuandja. Tean hästi, sest olin enne ajateenistuse algust samamoodi ennasttäis värske ülikooli lõpetanu. Ajateenistus rebib aga kenasti mullist välja ja toob maa peale tagasi. Vanasti nimetatigi seda meheks saamiseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 13:29 
Kasutaja avatar

Ütlen veelkord, et ei suru kellelegi midagi peale. Ärge hakake ridade vahelt mingit sitta kokku kraapima.

Küsisin lihtsalt, mille põhjal te annate adekvaatse hinnangu sellele kas kaitsevägi on mõttetu või mõtekas?

Lihtne küsimus ju ja no kurb on kui sellisest küsimusest aru ei saa mis on lihtsas Eesti keeles kirja pandud ja hakatakse mingit saasta ridadevahelt lugema.

Ma pole öelnud, et ei või arvata, et mõttetu on. Kui on adekvaatne ja põhjendatud hinnang siis palunväga, arva. Aga no selline, et kv on mõttetu, sest mul on vaja tööd hoida jms pask, no see ei päde eriti. Saan aru, et töökohta vaja hoida jms, aga see ei tee 8/11 kuud seal olemist mõttetuks. Ja mainin ära, et see minu arvates pask ja mõttetu jutt. Pole 100% tõsi, et keegi jälle mingit jama ei hakkaks lugema. Vb mõne teise arust on see väga adekvaatne hinnang sellele, et KV on mõttetu ja no las ta siis olla. Kui ei taha minna siis, ega seal sundida ja pressida pole ka mõtet, sest tihtilugu sellised ongi koormaks ülejäänud üksusele. Aga lihtsalt, et mind huvitab mille põhjal see hinnang antakse kui ise seda läbi pole teinud.

ja +1 selle, et teenistuses olevad ajateenijad sageli pingutavad üle ja räägivadki ainult seda sitta mis seal juhtub.

Enda kogemusest niipalju, et sellest 11 kuust tegelikult see pask, mis minuga juhtus ja see nuss ei jäägi meelde. Meelde jäävad eredad ja vinged hetked, mida pärast ainult hea meenutada on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 13:33 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Ah eks see ongi lõputu vaidlus ja jääbki selleks. Ka sinu arvates "mittepõhjendused" on sama palju põhjendused, mis ühe arvates on mõttetu ja teise arvates ei ole.
kalle kirjutas:
Aga ma ei saagi aru, et vennad, kes on heas füüsilises vormis mõistus peas, ei saa seal hakkama, kogu aeg vingutakse.

Mina astusin ülikooli sellisel toredal aastal kui seadusandlus natuke muutus (seega jäi käimata) ja täna käin tööl ka niiöelda ülikonda nõudvas asutuses ja täna küll ei kujutaks ette, et peaks kuhugi kraavi "lolli mängima" minema aastaks. Õnneks on minul juba vajalikud aastad turjal, et eemale hoida nii 27 kui ka 30 korral. Loomulikult kes on käinud ja kellel meeldis on tore, aga see ei eelda ju et pead oma arvamust alati peale suruma. Kalle puhul sõnavõtte lugedes paistab see küll üheselt välja ja kõigi teiste argumendid on puhas rämps.

Vaielda võib jah :D
Saad aru, ma ei vaidle sellel teemal kas KV on hea või mitte, ma vaidlen vendadega ke tulevad siia väärarusaamu jagama. Teie surute ju peale. Mina olen KV-s käinud ja räägin kuidas on. Tõepoolest seal on vahel ikka päris paha jms, Aga loe enda jutt nüüd läbi. Kõlama jääb mõte, et need kes KV-sse lähevad, ei ole normaalsed, ja mängivad lolli. Aga sa ju reaalselt seal ise käinud ei ole? Mis moodi sa saad siis seda öelda?? Ja seda et argumendid on rämps ma ei ole öelnud (loe mu eelmise posti lõppu) aga 80% pigem kipub olema.
Sõda meil siiski tõenäoliselt ei tule, aga seal arendab ka muidu pinge all töötamist ja otsuseid vastu võtma. Olen ise sattunud olukorda, kus juhtub mingi õnnetus, ja inimesed on nagu lambad. Nad ei oska mitte midagi teha, ega mõelda. Ajateenistus annabki sulle oskuse sellistes kriisides tegutseda. Ehk ei tule kunagi sellist olukorda, aga mõtle kui satud peale mingile õnnetusele, kus kasvõi su enda tuttavad on. Vihma sajab, müra, pinge jms ja sul lihtsalt tõmbab kuuli kokku sest sa oled eluaeg oma pintsakus istunud ja arvutit klõbistanud. Ehk siis minu eesmärk on see, et kui te ei taha minna, siis ok, aga ilma ise käimata siin kuulutada kõigile kui mõttetu see on, ja kuidas seal ainult idioodid mängimas käivad ja kuidas see elu ära rikub....

Igatahes nüüd lõpetatakse see šlangimise pull ära, ja oma haiguste taha väga enam pugeda ei saa. Tehakse kõik kontrollid ära, ja kui tööl käia ja sporti saad teha, siis mingi lampjala jutuga enam ära ei saa. Samuti kui endale mingi haiguse külge sebid siis perearstiga läheb asi nö kahepoolseks, st hakatakse kontrollima edaspidi selle vigastuse vms ravi, mille tõttu ära saad. Samuti kooli pikendust saab kuni 23 eluaastani.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 13:38 
Kasutaja avatar

minu adekvaatne hinnang tuleb igastahes tuttavatelt,kes on käinud,ning absoluutselt kõik on öelnud,kui võimalik,siis väldi.(va mingid fanatid,kes seda edasi on õppima läinud v kuskile afganistaani paugutama,kuid sorri,neid ma kohe kindlasti ei kuula,nende puhul kehtib see: iga lits kiidab...)
mida ma ka kindlasti teen,teen kasvõi kiirust ületades krimka vms.

Viimati muutis fedja., 22.03.2013 13:39, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 13:39 

Kalle, sinu jutt on samasugune "möla" nagu minu sõprade oma siis :) Miks peaks sinu jutt rohkem tõele vastama, kui mu sõprade jutt? Igatahes, lampjalaga ära ei saa ? Eelmine kuu käis Sõber komisjonis ja head aega. Miks? Lampjalad.
Mis pinge all töötamisest räägid ? Nagu kasutaja Dellu ütles - noor naga möliseb ja kireb ja tuleb kõike teha, mida ta käseb ? See on lihtsalt N7ssimine, mitte pinge all töötamine ! Läbi statoru ronimine EI ole töötamine !!! Tööl ja TÖÖL on vahe sees. Võid uuesti minna 55euri kuus teenima sinna, kui soovi. Minul jätkuvalt ei ole ja jätkuvalt ei tule.

Nb, miks ma üldse vaidlen siin, sest ka ei suutnud lugeda kv ülistamist - nagu inimene, kes seal käinud ei ole, ei ole mitte keegi? Lollus :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 13:49 
Kasutaja avatar

Riielas kirjutas:
Kalle, sinu jutt on samasugune "möla" nagu minu sõprade oma siis :) Miks peaks sinu jutt rohkem tõele vastama, kui mu sõprade jutt? Igatahes, lampjalaga ära ei saa ? Eelmine kuu käis Sõber komisjonis ja head aega. Miks? Lampjalad.
Mis pinge all töötamisest räägid ? Nagu kasutaja Dellu ütles - noor naga möliseb ja kireb ja tuleb kõike teha, mida ta käseb ? See on lihtsalt N7ssimine, mitte pinge all töötamine ! Läbi statoru ronimine EI ole töötamine !!! Tööl ja TÖÖL on vahe sees. Võid uuesti minna 55euri kuus teenima sinna, kui soovi. Minul jätkuvalt ei ole ja jätkuvalt ei tule.

Nb, miks ma üldse vaidlen siin, sest ka ei suutnud lugeda kv ülistamist - nagu inimene, kes seal käinud ei ole, ei ole mitte keegi? Lollus :)

Kiirusületamise krimkaga ka enam ära ei saa. St need esimesed seadused jõustuvad aprilli algusest.
Kui see noor naga on selle välja teeninud et möliseda võiks, siis nii on. Tõenäoliselt on keegi veel kõrgem ta selleks pannud, ja kui nemad otsustavad siis nii on. Sinul on ju võimalik samamoodi kireda kui sa vastaval ametikohal oled. Töötan ühes asutuses kus ka keskastme juhid on alla 30, samas töömehed on üle 40. Kõik nagu toimib ju.
Ma ei võrdlekski KV-d tööga, pigem kooliga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 13:57 
Kasutaja avatar

kas see mitte polnud midagi sellist,et nüüdsest võivad kriminaalid valida kas lähevad või mitte?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 14:28 
Kasutaja avatar

mina saan neist tegelastest aru küll, kes töö või kooli või mis iganes mõistlikul ettekäändel ei soovi aega teenima minna. Aga ainult sealt maalt kui on ära mainitud ka konkreetne töökoht, millest konkreetne inimene ilma jääma hakkab. Vastasel juhul tuleb mulle silme ette kottis tunkedega lontkõrv kummipoksis või pesulas. Sorri aga tõesti ei suuda äsja keskkooli lõpetanud inimest näha tegamas muud, kui mingit suhteliselt lihtsat tööd, mis nüüd erilist 10 küünega kinnihoidmist ei vääri.
Päris nii mustvalge kõik muidugi ei ole. Peale keskkoolide on veel kutsekad jne. Samas 8/11 kuud ootaks asjaliku inimese iga asutus või firma ära. Tuleb odavam, kui hakata uut värbama ja koolitama.
Kõrgema haridusega inimesel on eeldavasti laup tunduvalt kõrgem ja saab ise ka aru, et sellised lihtsad argumendid nagu "nõme" ja "mõtetu ajaraiskamine" on sisutud sõnakõlksud ja suudav letti laduda rohkem argumenteeritud teksti.
See mida ajateenistus endast kujutab, on mõtekas ei ole mõtekas või kes kellele käske jagab ei ole teema mille pärast on vaja üksteist foorumis paika panna. Siin foorumis ei ole palju neid inimesi, kes on pädevad sellel teemal kaasa rääkima ilma tagamaid teadmata . Igatahes ei mõjuta nutt ja hala mitte ühtegi protsessi kaitseväes.
Minu soovitus nendele, kes ei taha minna oleks selline. Ära mine ja ära mölise. Või kui on hirmus isu muret kurta siis ütle konkreetselt välja ka, millisest tööst sa ilma jääda, anna feissbuuki link sellest tüdrukust, kes sind ajateenistuse pärast maha jätab jne.. Usu kõik saavad sellest väga hästi aru ja hakka su kallal naaksuma, kui tõesti on midagi millest ilma võid jääda.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis