Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 18:23

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 19.04.2013 15:46 
Kasutaja avatar

Turavööde teemal natuke, töökaaslase poeg ei julge turvavööd peale panna, kuna oleks mõned aastad tagasi autose sisse põlenud. Peale avariid linna kiirusel ei avanenud turvavöö ning too rulli lukusti (see mis peatab turvavöö piisavalt kiirelt tõmmates) jäi ka kinni, miskine minut peale avariid viskas leegi püsti kapoti alt, lühisese läinud aku pärast, tema aga autos kinni ja turvavöö ei avane, avarii teine pool jooksis eemale peale leegi püsti viskamist, vedas et tuvavöö lukusti 100% kinni polnud ja näpudega poldi kätte sai ning autost minema.
Korduvalt on trahvitud selle eest et ilma vööta sõidab, viimasel ajal lihtsal peale tõmmatud ja kässari kangi taha pandud et mendid ajusi ei nöögiks, kinni peetakse siis paneb lukustise kiirelt ja korras.

NB. Tegemeist üpris pikka inimesega, autoks oli G2, seega istet tahapoole lükata ei saanud et vahelt välja pugeda ja üle pea ei ulatunud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2013 16:11 
Kasutaja avatar

Avaldan siis oma arvamust antud teemal, nimelt kuulun mina ka nende inimeste hulka, kes arvavad, et turvavöö ees istujal peaks olema vabatahtlik, kuna ise pääsesin tänu mitte kinnitatud turvavööle avariist eluga. Avarii juhtus kruusatee peal, kiirusel umbes 90-100 kmh sõitsin kogemata siguliga sügavast löökaugust läbi, selle tagajärjel irdus esiratas koos käändmikuga auto alt, ning sai kerge kolmekordne kukerpall tehtud autoga, ning asi lõppes vastu puud. Enne paukku istusin juhi koha peal, hiljem tagaistme peal, sealt välja ronides, ning autot vaadates tuli ikka judinad peale, kuna eest a ja b piilarid tulid koos katusega sisse, ning oleks mina seal kinnitatud turvavööga olnud, siis poleks ma siin seda juttu kirjutamas. Aga kuna turvavöö oli kinnitamata, siis selles loos jäi kannatajaks auto, mina pääsesin kerge põrutusega. Nii et rohkem tolerantsust inimeste valikute suhtes, sest te kunagi ei tea, millest need valikud tulnud on. Peace

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2013 16:24 
Kasutaja avatar

See ei kotigi kedagi, kas reisser ise sellest on tõestamisaktist eluga pääseb tänu turvavööle, või mitte. Riik lihtsalt ei ole huvitatud ellest, et tekiks juurde üks invaliid, kelle ravi jne on vaja kinni maksta. Suht sama teema, et miks liikluskindlustus ei maksa su oma põhjustatud plekimõlkimisi kinni.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2013 18:01 
Kasutaja avatar

Turvavööd hakkasin aktiivselt kasutama umbes 3 aastat tagasi. Ja kui küsida miks ma seda kannan, siis 80 % mentide pärast ja 20 % sellepärast, et muidu hakkab naine kõrval näägutama. Seega politsei töö kannab vilja..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2013 21:28 
Kasutaja avatar

dellu mul on sügavalt ükstapuha, mida keegi turvavöö pealepanemisest arvab. Ma juhtisin tähelepanu sinu poolt väljapakutud võimalusele, et inimene pääseks kviitungist, kui ta toob õigustuseks kui palju sõpru ja tuttavaid on pääsenud, kuna nad ei kinnitanud turvavööd.
Mu oma lähedane sugulane lendas ka juhiistmelt kõrvalistuja kohapeale eelmisel kevadel. Juhiiste kohta polnud praktiliselt enam olemas peale puusse sõitmist. Jäi ka ellu tänu sellele, et turvavööd ei olnud peal. Oli nii mõnigi nädal koomas, aga tuli sellest mõne organi võrra vaesemana välja. Loomulikult on mul väga hea meel, et ellu jäi ja tänulik sellepärast, et tal turvavööd peal ei olnud. Aga see, et täispeaga vastu puud sõitis ei olnud hea tunne ja seda mida kogu pere nende nädalate jooksul läbi elas ei ole üldse võimalik kirjeldada.
Minu autos peavad kõik turvavöö peale panema. Ja endal on see liigutus automaatne ka kellegi teise masinas tagistmel sõites.
Tunnen kaasa nendele, kelle psüühika on nii katki ja käsi keeldub turvavööd peale tõmbamast. Minge ravile. Muidu tuleb teil edaspidi äkki üldse trammi ja trolliga liikuda. Autos võib turvavööd kasutades ju surma saada? Sõbrad keelduvad teid transportimast ja taksost visatakse ka välja.
Kusjuures eelmisel või üleeelmisel aastal sõitis üks tramm balti jaamas teisele tagant sisse. Pidin veel ise oma õe traumapunkti õmblemisele transportima. siis käis küll peast läbi mõte, et isegi trammidel peaks turvavööd olema. Ja seisukohad peavad olema keelatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2013 22:24 
Kasutaja avatar

Räägitakse sellest, kuidas vöö puudumine või peal olek päästis kedagi, aga võtame teisest vaatest.
Mu sõber sai autoga paugu kümpi vastu tulijalt... libedaga kaldus vastassuunda. Auto oli tal kunagi ise suht sitast üles taastatud, aga paraku andis turvavöö kinnitus järgi kui auto üle kuudi korduvalt käis. Vaikne arvamus on, et kinnitus oli peidetult tegelt mäda, aga tulem oli sama nagu ilma vööta. Nüüd ta õpib (või vähemalt üritab õppida) juba aastaid taas käima...

Ise patustan vöö mitte peale panekuga lühikeste ja majade vahelistel otsadel, kui on tihti autosse ja autost välja vaja silgata. Siis suht teadlikult ei pane, kui traksi peale paneku ajaga jõuaks juba poolele teele sihtkohast. Küll aga tava olukorras õuealalt avaliku tee peale keerates käib traks automaatselt kinni ja maanteel 100% kogu aeg.
Seejuures mitte traks ei käi lihtsalt suvalt ilu pärast peale, vaid mul on sisse harjunud ka järelpingutamine.

Edit: teemasse ka.
Meeldivaim Politsei ütlus oli ühelt naisterahvalt, kes minu kutsika silmade peale (60 alas ca 75 vast napilt asula lõpus) lubas järgmine kord mitte nii leebe olla ja karmimad meetmed kasutusele võtta. Urrr-njäuhhh... :evil:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2013 22:41 

Minu elu on korra turvavöö päästnud aga siiski püsiks teemas politsei ütlemised jms....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.04.2013 00:10 
Kasutaja avatar

Tuttav võeti rajalt maha kiiruse tõttu, naine hakkas kohe õiendama kõrval, et oli nüüd vaja ja blablabla (no nagu eided ikka). Siis kui politsei akna juurde jõudis käis sees korralik õiendamine, nii et inspektor köhatas ja lausus "Me võime kodutüli eest ka trahvi teha!"

Naine oli terve ülejäänud päeva vait olnud, küll tigeda pilguga :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2013 18:01 

Poolas ütles kohalik konstaabel eile öösel vigases inglise keeles mulle järgmist:
"Tahaks rohkem saada..."

(91 km/h 50-ne alas ning topelt pidevjoon ja pakkusin 100 euri, et oma ID-kaardi, juhiload ja autodokumendid tagasi saaksin)
Ahneks on läinud.

Marko

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2013 21:54 

Muidugi tahavad juurde, kui sa kohe 100 euroseid liputad. Siis kohe näha, et pappi on ja miks mitte natuke rohkem küsida..
Oleksid seal 20 - 50 euri pakkunud, oleksid vast kergemini pääsenud.. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2013 21:58 

Lätis/Leedus võib ka pakuda neil sponsorlust?
Või kuidas seal lood on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2013 22:13 
Kasutaja avatar

Reede õhtu oli sedasi:

" Liikluses sõber sõpra ei tunnista! "

Vot selline "deep" lause öeldi mulle

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2013 22:14 
Eliit
Kasutaja avatar

Emporio Silver kirjutas:
Lätis/Leedus võib ka pakuda neil sponsorlust?
Või kuidas seal lood on.

Lätis raudselt. Sõber lasi +30 vms, siis peeti kinni ja kutsuti autosse ja küsiti, kas protokolliga või ilma. Ilma. Siis küsiti palju raha on. Sõbral väiksemat raha pold, oli ainult 50-ne. Läti ment ütles, et jäta see siia konsoolile ja jätka sõitu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2013 22:16 
Kasutaja avatar

Mul tuttav jäi Lätis ilma lubadetta vahele ja lasti 20€ eest minema .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2013 22:20 

Leedus ei pea midagi valestigi tegema, et sponsorlust küsitaks... Mind päästis viimane kord see, et tegin näo, et vene keelt ei puhu :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis