Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 22:33

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 38 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Auto ostmine autoaiast?
PostitusPostitatud: 14.06.2013 03:29 
Kasutaja avatar

Fordil pidi vist kõrgsurve pump peeti minema nii, et hakkab sealt rauapuru mööda toitesüsteemi laiali kandma.

S40 on lihtsalt mingi Hollandis kokku pandud käkk.
Ise võtaks passati kui müüjaks mingi Boristjuk ei oleks.
S70 võiks kah kaaluda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 03:34 
Kasutaja avatar

Aa ja aastane läbisõit polegi oluline, seda ei tasu tähele panna.
Siin mingid vennad kujutavad lihtsalt ette, et bentsukat on nii hullult odav üleval pidada ja diislit hirmkallis.

Ostad 66kw diisel passati, enne ülevaatust lased torud tühjaks, ostad aga bensiinimootoriga pilli, lähed ülevaatusele CO üle. Siis hakkad remontima vahetad kõik pritsepea, lambda, katalüsaatori ära ja siis saad oma co paika siis ma tahaks näha kas oli bentsukat odavam üleval pidada :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 07:44 

tauri117 kirjutas:
Aa ja aastane läbisõit polegi oluline, seda ei tasu tähele panna.
Siin mingid vennad kujutavad lihtsalt ette, et bentsukat on nii hullult odav üleval pidada ja diislit hirmkallis.

Ostad 66kw diisel passati, enne ülevaatust lased torud tühjaks, ostad aga bensiinimootoriga pilli, lähed ülevaatusele CO üle. Siis hakkad remontima vahetad kõik pritsepea, lambda, katalüsaatori ära ja siis saad oma co paika siis ma tahaks näha kas oli bentsukat odavam üleval pidada :D

Viimati kui ma 66kw diislil torud puhtaks lasin jooksis turbo kotti :kill (mis ei ole otseloomulikult mingi näitaja üldises plaanis)
ja viga pole selles, et kõik arvaks et diislit on hullult odav üleval pidada vaid pigem selles, et suurem osa inimesi rehkendab jooksvate püsikuludega ehk siis tanklakulu on neist tihti primaarseim ja siis tundub disla keskmise kulu näit kompul :hail
Arvestades diisli juures peeti võivaid minna asju on päris kindlasti bensuka pidamine odavam, rääkimata sellest et soetushind on oluliselt soodsam reeglina kuna "eesti on nii suur maa, ja kõigil on rängalt uhamist" et kõik tahavad osta diisleid mis on saksast toodud, maks 120.000 sõitnud 20e aastaga ja hooldust ega remonti ei vaja :D Kõige muretuem, omast kogemusest, on otsida ketiga mootoriga bensukas(ehk siis tõenäoliselt japsid(võiks olla kuskilt soojemalt maalt kus rooste ei ole probleemiks, ja eestis kohe tõrje peale) ja mõni vanem sakslane ka). See ei tähenda, et midagi katki ei võiks minna, aga olen üsna kindel et üks parimaid variante, kui plaanid autoga pikemalt sõita. Eks arvamusi on mitmeid ja ilmselt kohe tambitakse mu post maa alla, aga siiski.... :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.06.2013 15:46 

Suur tänu eelmiste vastuste eest, kui kas selle auto24 lingi peugeoti kohta oskaks keegi midagi asjalikku öelda? :)
http://www.auto24.ee/used/1370552

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 10:43 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:

Viimati kui ma 66kw diislil torud puhtaks lasin jooksis turbo kotti :kill (mis ei ole otseloomulikult mingi näitaja üldises plaanis)
ja viga pole selles, et kõik arvaks et diislit on hullult odav üleval pidada vaid pigem selles, et suurem osa inimesi rehkendab jooksvate püsikuludega ehk siis tanklakulu on neist tihti primaarseim ja siis tundub disla keskmise kulu näit kompul :hail

Ütleme korralik paagitäis maksab u.100€, ühe paagitäiega sõidab diisel pea 2x rohkem kui bensukas. See teeb säästu iga paagitäie pealt 50€.

Mis bensukal lendab? Lamda (ei saa kasutatuna osta, uus 100€), õhulugejad ja katid .

Diisel samas mingit erilist remonti ei vaja, kasutatud pumbad on tavaliselt 100-200€, samas hinnas ka turpsid- pihusti komplktid.

Seega diisli remondi säästad juba paari paagitäiega, ülejääk on juba puhas kasum.
Samuti on võimalik diislit osta kuni 2x odavamalt kui bensiini.

Ainsad autod, mille benakuluga mina rahule jääks oleks väiksed civicud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 11:15 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:
tomcraft kirjutas:

Ütleme korralik paagitäis maksab u.100€, ühe paagitäiega sõidab diisel pea 2x rohkem kui bensukas. See teeb säästu iga paagitäie pealt 50€.

Mis bensukal lendab? Lamda (ei saa kasutatuna osta, uus 100€), õhulugejad ja katid .

Diisel samas mingit erilist remonti ei vaja, kasutatud pumbad on tavaliselt 100-200€, samas hinnas ka turpsid- pihusti komplktid.

Seega diisli remondi säästad juba paari paagitäiega, ülejääk on juba puhas kasum.
Samuti on võimalik diislit osta kuni 2x odavamalt kui bensiini.

Ainsad autod, mille benakuluga mina rahule jääks oleks väiksed civicud.

Vähemalt leidub üks mees kes jagab mu maailmavaadet :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 13:12 
Kasutaja avatar

Mis bensukat ja diislit sa vordled, et paagitäie vahe 2x tuleb? Lisaks räägid sa diisli puhul koige algelisemast lahendusest pluss, et need osad on enamuses kasutatud. Bensukale baned kati, lambda aga uue. Diisel vajab kindlasti head akud, eelsyytekyynlaid, kyttefilter, kardab paska kytet, selle lisandub pihustid, pump, paljudel ka pumba aju jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 18:03 

Eks oma vaadete kinnitamiseks tuleb ikka andmeid pisut ilustada. Reaalsuses on lambdaandur siiski odavam ning kasutatud lambda ostmine on samaväärne kui diiselmootoriga sõidukile kasutatud detailide ostmine.

Enda kogemustele toetudes on bensiinimootoriga autod üsna töökindlad. Esineb loomulikult mõningaid tüüpvigu ning mõningaid mootoreid, mida oleks mõistlikum vältida. Üldjoontes on siiski probleeme vähe ning katalüsaatori rikki minek on üldiselt vähelevinud probleem. Paljud probleemid on pealegi sarnased mõlemat tüüpi mootoritel.

Kütusekulu erinevus on reaalsuses umbes 2 liitrit samaväärsetel autodel. Eks igaüks nüüd saab ise arvestada, kas see võit õigustab ennast või mitte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 19:27 
Kasutaja avatar

Mina räägin miski 10-15 aastat vanadest masinatest , uuemad ju eriti remonti ei vajagi. Bensukad vajavadki ainult sellepärast vähem remonti, kuna neil on väiksemad läbisõidud. MIKS?

Miks sõidetakse siis kuluka diiselautoga pea poole rohkem km maha kui samasuguse bensu versiooniga?

Niikaua kui ise proovinud pole, siis jäädki vaidlema.

Korras aku on igal autol elementaarne ja diislil kui ikka küünlad korras on, siis läheb paremini käima kui bensukad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 20:11 

killer666 kirjutas:
Mina räägin miski 10-15 aastat vanadest masinatest , uuemad ju eriti remonti ei vajagi. Bensukad vajavadki ainult sellepärast vähem remonti, kuna neil on väiksemad läbisõidud. MIKS?

Miks sõidetakse siis kuluka diiselautoga pea poole rohkem km maha kui samasuguse bensu versiooniga?

Väga lihtne! Kui sa sõidad aastas 100.000km maha (mis on üsna tavaline toodud diiselmasinate reaalne läbisõit) ja OLETAME et diisel ja bena mootori samaväärse auto vahe on 2l sajale kilomeetrile kütust, siis arvesta nüüd kiirelt palju tuleb kokkuhoid ühes aastas? Diisli võit tuleb puhtalt kilometraaži arvelt. Eesti sisesed läbisõidud suuremal osal inimestel jäävad alla diisli ostu tasuvuspiiri (sellekohaseid artikleid piisavalt, google abiks). Siia juurde lisame nüüd muidugi veel selle, et algselt ei vaja need autot ehk suur tähelepanu peale korraliste hoolduste, aga Sinu väide, et alla 10-15 aasta vanad diislid ei lagunegi siis tõesti - ideaalne näide on sinu avatarilgi olev masin (säästa mind jutust, et SINA pole midagi remontid seal-adekvaatsema pildi saad bmw klubi foorumit lugedes. Mitte et tegu oleks halva masina või selle peal levinud diiselmootorist, vaid sinna lihtsalt läheb omajagu nutsu sisse, kui tahad korras teha hoida). Ja 100€ turbosid keerad heal juhul 20 aastat vanadele pannidele külge ja nende 100€ turbode eluiga võib ka ilmselt võrrelda päevades. Vastasel juhul sõidaks pool eestit bi-turbo mootoritega :burnout

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 20:26 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:

Väga lihtne! Kui sa sõidad aastas 100.000km maha (mis on üsna tavaline toodud diiselmasinate reaalne läbisõit) ja OLETAME et diisel ja bena mootori samaväärse auto vahe on 2l sajale kilomeetrile kütust, siis arvesta nüüd kiirelt palju tuleb kokkuhoid ühes aastas? Diisli võit tuleb puhtalt kilometraaži arvelt. Eesti sisesed läbisõidud suuremal osal inimestel jäävad alla diisli ostu tasuvuspiiri (sellekohaseid artikleid piisavalt, google abiks). Siia juurde lisame nüüd muidugi veel selle, et algselt ei vaja need autot ehk suur tähelepanu peale korraliste hoolduste, aga Sinu väide, et alla 10-15 aasta vanad diislid ei lagunegi siis tõesti - ideaalne näide on sinu avatarilgi olev masin (säästa mind jutust, et SINA pole midagi remontid seal-adekvaatsema pildi saad bmw klubi foorumit lugedes. Mitte et tegu oleks halva masina või selle peal levinud diiselmootorist, vaid sinna lihtsalt läheb omajagu nutsu sisse, kui tahad korras teha hoida). Ja 100€ turbosid keerad heal juhul 20 aastat vanadele pannidele külge ja nende 100€ turbode eluiga võib ka ilmselt võrrelda päevades. Vastasel juhul sõidaks pool eestit bi-turbo mootoritega :burnout

Tdsi mootor 100-300€, turps 50-100€, pump 75-150€. Reaalne keskmine kütusekulu 8l/100km.
Võtan nüüd võrdluseks ükskõik millise bensiini viiese seeria, siis ega keskmine kulu tuleb sinna 12+. Vb 520, maanteel ökotades saab ehks 7 kuluks, aga linnaga pooleks on ikkagi kütusekulu ulme.

Ma olen kaks sellist mootorit pilbasteks lasknud, aga siiski eelistan diislit. Saab sõita kus tahad, mitte tanklast-tanklasse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 23:25 
Kasutaja avatar

Kui kuskil pärapõrgus peaks küte otsa saama, siis igast esimeset ettejuhtuvast talust saad kasvõi 5 liitrit osta. Bensiiniga ma nii kindel poleks.
Minu 2,5 td Omega rüüpab 7-9 koos linnaga olenevalt suhtest ja ma armastan seda mootorit puhtalt juba hääle pärast. Kui ikka rammu on vaja kasutada, siis r6 ja turbo vilin paitavad kenasti kõrvu. Mingi tasuvus vs bensiin mind eriti ei huvita. Jätsin mõttetu jura vahele ja ostsin lihtsalt igast asendist poole pöörde mootoriga auto, lihtne : :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 23:32 
Kasutaja avatar

Ove. kirjutas:
Kui kuskil pärapõrgus peaks küte otsa saama, siis igast esimeset ettejuhtuvast talust saad kasvõi 5 liitrit osta. Bensiiniga ma nii kindel poleks.
Minu 2,5 td Omega rüüpab 7-9 koos linnaga olenevalt suhtest ja ma armastan seda mootorit puhtalt juba hääle pärast. Kui ikka rammu on vaja kasutada, siis r6 ja turbo vilin paitavad kenasti kõrvu. Mingi tasuvus vs bensiin mind eriti ei huvita. Jätsin mõttetu jura vahele ja ostsin lihtsalt igast asendist poole pöörde mootoriga auto, lihtne : :)

Sa vist jääd tihti, tyhja paagiga, teele. kaastunne

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 23:35 
Kasutaja avatar

talon kirjutas:
Ove. kirjutas:

Sa vist jääd tihti, tyhja paagiga, teele. kaastunne

Mul pole kordagi küte otsa saanud. Sa vist ei jaga päris hästi mõttekäiku. Kirjutamine ka ei tule eriti hästi välja, minu kaastunne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 23:48 
Kasutaja avatar

No kui ma nüüd päris aus olen siis minu 520 automaat nüüd küll keskmiselt 12+ ei võta(9 ka ei võta aga midagi sinna 10 kanti).
Maanteel on kulu võrdlemisi suur kahjuks(7-8l) ning kuna maanteesõitu tuleb üha rohkem ette siis olen hakanud ka diislimaad uurima.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 38 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis