Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 21.12.2025 17:40

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534 ... 853  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? Elame ennast välja 2013
PostitusPostitatud: 10.08.2013 10:46 
Kasutaja avatar

Eile pidin ühele vennale A8-t näitama minema ja 200m kodust kaugemal sõitsin ühele uuele lexusele tagant sisse :D Seisime kenasti fooritaga kuni roheliseks läks ja lexus hakkas liikuma, mina tema järel ning järsku keegi kuskil teises reas lasi lambist signaali ja eit lükkas lexusel pidurid põhja ja mina talle takka kohe. Kindlustus oli just läbi saanud ja mendid sõitsid ka taga, õnneks tõmbasid mendid kohe mööda ja panid jehat, eidega saime kaubale.
Joppas rsk.
Auto sai ka müüdud vaatamata vahejuhtumile.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 11:14 
Kasutaja avatar

allan1 kirjutas:
Asbestimees ja 13 euri kätte :uhoh

Aga noh, küll sa varsti tagasi lähed :D

Mõned ei mõista soomes olla no :D sellest palgast lahutatakse kindlasti korter maha, puhkuserahasid nagunii ei saa ja palgalistest vabadest ning muudest hüvedest võib unistada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 11:18 
Kasutaja avatar

Eile sõitis mingi eit Audile küljelt sisse, enda autoga ei juhtunud eriti midagi, muti Mondeol nii hästi ei läinud..
Täna on aga ilge pohmell ja õhtul peab veel sünnipäevale minema, praegu ei saa väga peale ka juua :(

Hakkas kohe kergem..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 12:48 
Kasutaja avatar

analyzethis kirjutas:
allan1 kirjutas:
Asbestimees ja 13 euri kätte :uhoh

Aga noh, küll sa varsti tagasi lähed :D

Mõned ei mõista soomes olla no :D sellest palgast lahutatakse kindlasti korter maha, puhkuserahasid nagunii ei saa ja palgalistest vabadest ning muudest hüvedest võib unistada.

Viimane update veel sellest soome ilast:
Mul on:

Palk ametlik soome arvele. ( õigel ajal ja 2x kuus )
Puhkuserahasid saan.
Elamine on Tasuta!

Miinuseks on: Et vahest põdrad huiavad tööga, alles istusin 2 nädalat Pärnus kodus. Kuna kõik olid puhkusel ja tööd polnud siin. ( seega kuupalk on alati kahtlane, kuna ei tea palju ma tööl saan käia ) See eest sain kodus vajalikud tööd ära tehtud enne lapse sündi. Seega õnneks ei kaotanud midagi peale eurode.

Ise pean organiseerima oma paadimatkad ja kütuse tööl käimiseks. Hea lihtne, ei miskit keerulist. Kuid mul on siiber sellest paadirallist ja üleüldse siin käimisest. Ma olen ka täna ääretult õnnelik, et septembrist saan käia tööl, et ärkan kodust naise kõrvalt. Teen oma tööpäeva ära. ( Lebo töö, sest pean rooli keerama ja ringi sõitma. ) Ja seejärel tagasi koju. Õhtuti saab naise ja lapsega jalutamas käia ja elada nagu normaalne inimene.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 13:23 
Kasutaja avatar

Siis on hästi. Ühes vahes mingi jõmm pakkus ehitusele tööd mingitele meestele. Palk oli 9,50 tunnist - elamine. Kaardid ja asjad pidi ise tegema kes tahtis tööle tulla :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 14:02 
Kasutaja avatar

Vanaisavecu kirjutas:
[Soomes ma lammutan ,sest lammutamine on ,siis väga kallis töö pean silmas hetkel fassaadide lõikamine ,piikamine ,lappimine jne mida teen siin tükitööna .Väidad ,et Eestis 6 eurise ruuduse hinna juures on mingi ulme asi teenida 1200 euri maalritööga, fibo sein krohvist värvini samuti laed .

Selline töö ei ole, ega hakka kunagi kallis olema, kus peale füüsilise jõu pole eriti midagi vaja ja sa võid tõepoolest Eestis teenida mingi tükitööga 1200, kõvasti rabeledes, aga inimese moodi töötades sa lihttöölisena sellist raha ei saa. Eriti veel igakuiselt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 14:17 
Kasutaja avatar

analyzethis kirjutas:
Siis on hästi. Ühes vahes mingi jõmm pakkus ehitusele tööd mingitele meestele. Palk oli 9,50 tunnist - elamine. Kaardid ja asjad pidi ise tegema kes tahtis tööle tulla :D

:D Kuldses Börsis mingi ärimees otsib ehitusele abitöölist praegu. Tööks on kividetassimine ja palk 6€/h. :kill . Aga peab tõdema, et mina pole enam nii väga selliseid naljapalkasid tööpakkumistes väga näinudki. Peale veronumbrite ja uut bürokraatiat on igasugu naljamehed siiski minema peletatud siit. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 14:45 

Olen isegi seda Soomes "komandeeringus" käimise elu elanud, aga nüüd käin korra 2-3 kuu jooksul Eestis ja elu palju rahulikum ja stressivabam. Ja igasugu suhete loomisest Eestis hoian eemale kuna 2x juba naise pärast Eesti tagasi kolinud ja peale lahkuminekut pm esimese laevaga tagasi Soome tulnud :D
Palgaga siin on nagu on,arvele laekub üle 2k iga kuu,mina olen rahul kuna üüri ei maksa ja tööauto firma poolt 24/7 minu käsutuses. Ja nii palju kui uurinud olen siis saan kohalikega sama või isegi 1-2 euri tunnis rohkem palka.

Aga mis täna juhtus? Ärkasin ja läksin velotama, tegin kerge 20km ringi ja nüüd võib öelda, et polegi kogu päev raisku läinud :D
Lisaks kaob ära igasugune huvi alkoholi järele kui sporti teha mõõdukalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 14:55 
Kasutaja avatar

No ma usun, et kui isegi vaba mees oleksin, siis võiks siin paigal täitsa platseeruda. Täpselt eelmine aasta samal ajal aga algas mul uus suhe Eestis oma praeguse kaasaga, ning Jaanuaris avastas ta, et kaks kriipsu. :D Kuigi olin ka üsna kindel peale vana suhte lagunemist, et ei hakka mingit kontakti looma Eestis. Saab siin rohkem paigal olla ning polekski Eestisse suurt asja. Läks nagu ta läks, ei kahetse ma midagi :) Vaba ja vallatuna leiab siin ka neid urge kuhu aeg-ajalt sisse pugeda ja kui koguaeg siin kohapeale olla saab ka rohkem raha. Ei ole vaja Tallinkut sponsoreerida jms. Saab vabal ajal tegeleda just sellega mida hing ihkab. Sa vetu pesitsed kuskil põhja pool nagu ma olen aru saanud?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 15:13 

Andres003 kirjutas:
No ma usun, et kui isegi vaba mees oleksin, siis võiks siin paigal täitsa platseeruda. Täpselt eelmine aasta samal ajal aga algas mul uus suhe Eestis oma praeguse kaasaga, ning Jaanuaris avastas ta, et kaks kriipsu. :D Kuigi olin ka üsna kindel peale vana suhte lagunemist, et ei hakka mingit kontakti looma Eestis. Saab siin rohkem paigal olla ning polekski Eestisse suurt asja. Läks nagu ta läks, ei kahetse ma midagi :) Vaba ja vallatuna leiab siin ka neid urge kuhu aeg-ajalt sisse pugeda ja kui koguaeg siin kohapeale olla saab ka rohkem raha. Ei ole vaja Tallinkut sponsoreerida jms. Saab vabal ajal tegeleda just sellega mida hing ihkab. Sa vetu pesitsed kuskil põhja pool nagu ma olen aru saanud?

Ma jah Pohjanmaal, siit Pärnusse jõudmine võtab 12h aega, vahet pole kas rong või auto. Lennukit pole veel proovinud. Aga eks mu plaan ongi siin olla kuni tahtmist/võimalust olla. Raha polegi peamine põhjus. Lihtsalt kuni võimalusi on võib ilma näha aga pere tuleb ikkagi Pärnus luua.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 15:55 

Ajas sita nii keema, et pean siia ka kirjutama: juba pikemat aega on Jõhvis Selveri ees parklas mingi ajukepp seoses parkimisega. Nimelt mingi sõda seal maajagamisega on toonud kaasa sellise parkimiskorra, et pool parklat on pidevalt tasuline (mingid vanad penskarid hoiavad korda seal) ja pool siis on nii, et parkimiskellaga on 2h tasuta. Teadsin selle ala piire päris hästi, kui täna läksin parkima, sain vaevalt auto peatuma, kui kaks jorssi ligi hüppasid ja aknale koputasid. Lasin akna alla ja need tolgused teatasid, et tasuline ala on (vene keeles). Nimme küsisin eesti keeles, et mida? Üks üritas purssida ja teine seletas ikka vene keeles, et parkimine tasuline jne. Küsisin, et okei, aga kui seaduslik see tegevus on, et kas on linnaga kooskõlas selline parkimine? Selle peale oli suu kinni mõlemal natuke aega ja siis alustati vana joru. Küsisin, et okei, aga kui ma nüüd pargin siin ja teile ei maksa seda 2€ 15min poeskäigu eest, et mis siis saab? Siis oli samuti suu kinni esialgu ja pärast öeldi, et teisaldame auto ära. Saatsin nad pikemalt mõtlemata pimedasse kohta ja sõitsin 25m edasi, Selveri ette, kuhu siis parkida õnnestus, kui koht vabanes (tasuta ofc). Selveri ees oli parklas korralik kaos, autosid kõik täis ning nende tolade pärast on 2/3 parklast tühi, kuna mitte keegi pole nõus sellise asja eest maksma. Ahjaa, tuleb välja, et see nende "tasuline ala" on laienenud siis ka bussijaama poole parkla serva, varem selle koha peal köhima ei tuldud.
Saatsin ka vallavalitsusse järelpärimise, et kui seaduslik selline käitumine ikkagi siis on. Eks näeb, mis sealt vastatakse.

Nii, palju parem hakkas. :D

EDIT: Nendel idikatel pole Selveriga mingitki pistmist, need on mingi teise firma pandud sinna.

Viimati muutis Markko, 10.08.2013 16:04, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 16:00 
Kasutaja avatar

ma selverites sellepärast ei käigi, alailma juhtub nende parklas mingi intsident, vähemalt minuga juhtus kui ma veel antud poeketti ei boikoteerinud :D küll peksti autot uksega, küll üritati otsa tagurdada ja pärast veel möliseti... ebameeldivate inimeste pood see selver :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 16:47 
Kasutaja avatar

Uurisin põhja seisukorda ja üllatus,üllatus!Põhi ideaalses korras
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 16:48 

Millal kolme tonnine supakas sisse rändab?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.08.2013 16:49 

Markko kirjutas:
juba pikemat aega on Jõhvis Selveri ees parklas

Mina pargin seal alati kus on vabu kohti, aga üldjuhul võimalikult selveri ette, tihti pole meeles kellagi panna, keegi peaks mulle mingi lipiku kojamehe vahele pistma, viskan selle südamerahuga minema :D Mingi aeg oli Toila rannas ka üpris segane seis parkimisega, tea, kas enam peab seal maksma või mitte, mina pole seda igaljuhul kunagi teinud :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534 ... 853  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis