Kuna mul pole varem siin foorumis oma autost teemat olnud, siis mõtlesin teha.
Nägin autot parklas seismas, kasutaja list_man teadis öelda, et on suhteliselt odava raha eest müügis. Auto head ja vead olid teada ning ka varasem käekäik ca 2a ulatuses ja nii saigi mitsu maha müüdud ning see ostetud.
Mootor on 2.5 10v 103kW bensukas, käigud käivad ise. Varustust sellise auto kohta erilist pole - 2x el aknad, 2x el peeglid, kont (ei tööta hetkel), istmesoojendused. Esisillal on golf 3 rokkori coiloverid ümber ehitatud volvole sobivaks, tagasillal v70 lõigatud vedrud. Minu jaoks täitsa sobiv lahendus.
Ostes teadsin ühte kindlat viga, mootor suitses ja põhjuseks klapisääretihendid. Samuti oli valatud 3l rohkem õli peale kui maksimum oli, tulemuseks lendas kiirendamisel karterituulutuse voolik lahti ning pritsis kapotialuse õli täis.

Hiljuti sai klapisääretihendite probleemiga tegeletud, samuti tehtud ka rihmavahetus kuna rihm oli väga pikalt vahetamata.

Enam mootor ei suitse ja käib ka tunduvalt paremini.
Vigu auto juures üritan vähehaaval kõrvaldada. Ostetud sai uus mootoriradikas ja uus kondiradikas kuna viimane lekkis. Mootoriradika puhul aga selline asi, et originaalradikal käib kastiõli läbi radika, aga minu autol tehti sinna kunagi ammusel ajal ajutine lahendus mis oli siiamaani küljes, st manuaalkasti radikas ja eraldiseisev väike radikas kasti jaoks.
Sumbutaja läriseb väga koledasti, laseb läbi eest kollektori ja jooksu vahelisest ühendusest ning ka tagumine (keskmine) pütt on kutu. Pudinad sisuliselt olemas, mingihetk ehk läheb tegemiseks.
Lisaks ei toimi üks aknatõstuk õigesti, lööb koguaeg munakast välja kuigi need sai uued hangitud, ilmselt on tõstuk ikkagi kõver. Sild oleks ka vaja veidi üle käia ja siis keeraks eest coili allapoole ja saaks kohe sillastendi teha.
Nagu öeldakse, siis kingsepp käib ikka paljajalu, ehk teisisõnu mul väga uusi pilte autost ei ole.

Rehvid on peal praegu suvalised, kuna need veljed jäävad suure tõenäosusega talvevelgedeks ja järgmiseks hooajaks tahaks midagi muud. Värvkate on ka suhteliselt pleekinud, nagu punasele värvile kombeks, ning ka kõvasti elu näinud. Ka selle jaoks on rohtu, aga ei tea veel kas enne talve või mitte.