Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 01:36

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 15.09.2013 10:39 

jOnts kirjutas:
Token kirjutas:
Küsimus elukutselistele: Mis teema selle kuulujutuga on, et ajateenijate peale instruktoriteks seersante enam ei võeta. Oskab keegi kommenteerida?
Ehk siis oletame, et missioonimehed tulevad tagasi Eesti ja tahavad vahetada väeosa(Scoudist mujale) ja neile öeldakse, et seeruna sa ei saa???

Struktuur tehakse parasjagu ringi.
Suurem osa kaadriseerusi saadeti lahingukooli juba kevadel (ehk siis veebliks õppima).
Struktuuri järgi ei saa näiteks seersant olla enam rühmaülem. Pead olema vähemalt ohvitser (veebel või leitnant, ilmselt ka lipnik sobib)
Üldjuhul pole seersant saanud kunagi olla rühmaülem. Ja veebel ei ole ohvitser :) Edaspidi ei saa seeru olla enam rühmavanem. Seeru ametikoht on jaoülem- instruktor.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.09.2013 23:24 
Kasutaja avatar

Popkala kirjutas:
purexpure kirjutas:
Popkala kirjutas:
Kas astmaga saab ka mittekõlbulikuks kohe ?

Vastava paberiga peaks saama.
See kuu sai käidud komisjonis, riniit, astma, allergiad olid mul paberi peal kirjas ja sain mittekõlbulikuks kohe.

Said sa kohe mittekõlbulikuks kui sinna läksid selleks kella ajaks või peab ikka kõik need protseduurid seal ära tegema ja siis lõpus alles said ? Kuulsin, et pidi päev otsa ära minema seal

Niisama ei tehta midagi, vaja pulmonoloogi kirjutust ja, et seda saada varuge 2-3 kuud aega. Vähemalt 3-4 protseduuri pluss järjekorrad. Kui see käes peab ikka terve tööpäeva seal KRA's veetma. Kõik sealsed proteduurid ja siis see komisjoni esimees võtab kõik selle nodi ja teeb otsuse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 00:00 
Kasutaja avatar

Sandor kirjutas:
Popkala kirjutas:
purexpure kirjutas:
Popkala kirjutas:
Kas astmaga saab ka mittekõlbulikuks kohe ?

Vastava paberiga peaks saama.
See kuu sai käidud komisjonis, riniit, astma, allergiad olid mul paberi peal kirjas ja sain mittekõlbulikuks kohe.

Said sa kohe mittekõlbulikuks kui sinna läksid selleks kella ajaks või peab ikka kõik need protseduurid seal ära tegema ja siis lõpus alles said ? Kuulsin, et pidi päev otsa ära minema seal

Niisama ei tehta midagi, vaja pulmonoloogi kirjutust ja, et seda saada varuge 2-3 kuud aega. Vähemalt 3-4 protseduuri pluss järjekorrad. Kui see käes peab ikka terve tööpäeva seal KRA's veetma. Kõik sealsed proteduurid ja siis see komisjoni esimees võtab kõik selle nodi ja teeb otsuse.

Esimest korda läbisin kõik protseduurid, komisjoni lõpus pandi mulle kopsuarsti aeg. Käisin kopsuarsti juures ära, tegin paar puhumistesti ja rääkisin, mis moodi astma tunda annab. Aega läks seal maksimaalselt ~45 minutit. 3 kuu pärast oli uuesti arstlik komisjon, pidin käima uuesti kirurgi ja psühholoogi juures. Seal käidud, läksin sinna viimasesse kabineti, kus tunnistati selle paberi tõttu mittekõlblikuks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 00:08 
Kasutaja avatar

birgo99 kirjutas:
jOnts kirjutas:
Token kirjutas:
Küsimus elukutselistele: Mis teema selle kuulujutuga on, et ajateenijate peale instruktoriteks seersante enam ei võeta. Oskab keegi kommenteerida?
Ehk siis oletame, et missioonimehed tulevad tagasi Eesti ja tahavad vahetada väeosa(Scoudist mujale) ja neile öeldakse, et seeruna sa ei saa???

Struktuur tehakse parasjagu ringi.
Suurem osa kaadriseerusi saadeti lahingukooli juba kevadel (ehk siis veebliks õppima).
Struktuuri järgi ei saa näiteks seersant olla enam rühmaülem. Pead olema vähemalt ohvitser (veebel või leitnant, ilmselt ka lipnik sobib)
Üldjuhul pole seersant saanud kunagi olla rühmaülem. Ja veebel ei ole ohvitser :) Edaspidi ei saa seeru olla enam rühmavanem. Seeru ametikoht on jaoülem- instruktor.

Minuteada on veebel vanemallohvitser. See siis ei ole ohvitser?
Ma räägin omast kogemusest - kaadrikaitseväelasest seersante OLI meil rühmaülematena seal rohkem kui üks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 00:15 

Lihtsalt huvi pärast küsin. Mul kunagisest kukkumisest on põlv läbi omadega, igapäevaselt tunda ei anna ja ei sega üldse elu aga jõusaalis koormust saades kerge valu sees oma pool nädalit jutti. Ma pole viitsinud vahepeal ühegi arsti juures käia, ning arstlik komisjon on ka augustis läbitud (seal määrati mind 100% kõlblikuks, põlvevalu jutt pandi kirja aga otsust ei mõjutand absoluutselt).
Kui ma igaks petteks peaks nüüd vahepealsel perioodil enne kaitseväge(mis on järgmine suvi) minema ortopeedi juurde ja seal midagi tuvastatakse, kas sellest on mingit tolku?

Otseselt kõrvale ei ürita hoida teenistusest, aga mul üks tuttav elas sarnase olukorraga korraliku põlve stressimurdumise läbi pärast koormust, seal teenistuses ei huvitavat kedagi kui su põlv valutab. :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 00:45 
Kasutaja avatar

Six-Fo kirjutas:
Lihtsalt huvi pärast küsin. Mul kunagisest kukkumisest on põlv läbi omadega, igapäevaselt tunda ei anna ja ei sega üldse elu aga jõusaalis koormust saades kerge valu sees oma pool nädalit jutti. Ma pole viitsinud vahepeal ühegi arsti juures käia, ning arstlik komisjon on ka augustis läbitud (seal määrati mind 100% kõlblikuks, põlvevalu jutt pandi kirja aga otsust ei mõjutand absoluutselt).
Kui ma igaks petteks peaks nüüd vahepealsel perioodil enne kaitseväge(mis on järgmine suvi) minema ortopeedi juurde ja seal midagi tuvastatakse, kas sellest on mingit tolku?

Otseselt kõrvale ei ürita hoida teenistusest, aga mul üks tuttav elas sarnase olukorraga korraliku põlve stressimurdumise läbi pärast koormust, seal teenistuses ei huvitavat kedagi kui su põlv valutab. :uhoh

Omast kogemusest - kui ikka otsast ei kuku siis neid ei koti.
Ise läksin väkke, omal põlve meniskit lõigatud mõlemalt poolt.
Paar aastat ei julenud jalale korralikult koormust oanna
Väes paistetas korralikult üles ja tuli põletik.
Natuke sai puhkust ja oli korras jälle.
Tagantjärele vaadates mõjus sealne koormus tervisele hästi - põlv ei valuta enam ja kannatab sportigi teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 01:31 
Kasutaja avatar

Mind hakkas huvitama , et kui ma lihtsalt ütlen , et ma ei tee seda teist või kolmandat asja kaasa, LIHTSALT ei tee ja kogumuusika. Mis siis pannakse sind vangi ära või pekstakse vanemohvitseride poolt kaigastega kuniks tegema hakkad ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 01:52 
Kasutaja avatar

Minu teada pannakse kartsa mõneks ajaks ja lõpuks pead ikkagi kõik ära tegema, kui tahad reservi saada kunagi. Nii vähemalt ma olen kuulnud sõprade käest, kes on läbinud kaitseväe.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 01:55 

Ma ei tea aga ma arvan, et lähed kartsa + teised saavad ka nö karistuseks mingi koristamise või midagi taolist ehk lõppkokkuvõttes hakkavad teised sind vihkama ja võib päris ebameeldiv olla hiljem
:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 02:17 
Kasutaja avatar

Mingid asjad seadusega vastuollu ei lähe ?
Ütleme ,et ma ei jõudnud joosta 10 ringi jooksin 5 ja lihtsalt ei jookse rohkem.
Võetakse mu vabadus ja pärast pean ikka seda tegema ?
Kuradi ajuvabadus on see ikka küll. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 02:35 
Kasutaja avatar

Aular kirjutas:
Ütleme ,et ma ei jõudnud joosta 10 ringi jooksin 5 ja lihtsalt ei jookse rohkem.

Nii päris see ei ole, ma sain aru, et kui sa keeldud üldse asja tegemast/alustamast. Kui ei jõua, siis ei jõua rohkem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 08:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Aular kirjutas:

Sinu pärast hakatakse teisi karistama ja proovi siis olla seal 8 või 11 kuud nii, et kõik sind vihkavad. Samuti ei anta siis "mingil põhjusel" sulle linnaluba jms..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 08:04 
Kasutaja avatar

Ei mind hakka vihkama keegi , ma ise väkke nagunii ei lähe.
Lihtsalt tundsin huvi , et kuidas seal reaalsuses asjad käivad. Rikaste emmede isside pojad jalutavad niisama minema ja sellest ei saa midagi, kuna muidu kaevatakse kõik kohtusse. Kindlasti leiab sealt ka midagi millega ära panna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 08:56 

Me pidime ühe paksu soolika pärast terve Sbk ülepäeviti tund aega jooksmas käima kogu rühmaga, ei motiveerind see teda kuidagi, ei tahtnud poiss kuidagi seda tunnikest ära sörkida, ikka energiajooki ja krõpsu rohkem läks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 09:04 
Kasutaja avatar

Käsu mittetäitmine on juba krimkaristus
aga jah ühe tolbaka pärast saab terve rühm analli..vähemalt sbk ajal.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis