Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 15:28

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 28.09.2013 22:52 
Kasutaja avatar

Peeti ka kunagi kinni, tuli auto juurde ja ütles " Tere, me arvasime et teil nr tuled ei põle, aga tuleb välja et lihtsalt kehva valgustus" mille peale ma vastu et käin kohe mõnes tanklas ja panen uued pirnid ja et ehk läheb paremaks ning politseinik see peale " Kiiret pole, tegelege asjaga siis kui aega, head õthtut teile". Kõndis minema ja kogu moos, ei küsinud lube ega midagi. Rohkem ma oma numbri tuledele tähelepanu ei pööranud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.09.2013 06:10 

.

Viimati muutis jopakoll, 19.10.2013 13:28, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.09.2013 12:22 

MDB kirjutas:
Vändaga aken??? Kes neid enam kasutab. Sinna kasvõi pane saumikser mootoriks :D

Kergem kui ajamiga ju, because racecar :evil:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.09.2013 14:59 
Kasutaja avatar

Haapsalu politsei lubas mind vangi panna, sest ma tegin mullitajaga mulle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.09.2013 21:58 

sai jaanid v6rus veetetud ja politsei pidas mu kinni, oman soome juhilubasi aga s6itsin eesti reg kaubikuga. nii politsei oli sellisel arvamusel et ma ei tohi eestis s6ita nende lubadega veel vähem eesti registris autoga:D vist olid v6rumendid

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.09.2013 22:22 
Kasutaja avatar

djkohuke12 kirjutas:
sai jaanid v6rus veetetud ja politsei pidas mu kinni, oman soome juhilubasi aga s6itsin eesti reg kaubikuga. nii politsei oli sellisel arvamusel et ma ei tohi eestis s6ita nende lubadega veel vähem eesti registris autoga:D vist olid v6rumendid

Pole nii täpselt kursis, kuid Eestis kehtivad sarnased seadused kui Soomes. Olukord kus kodakonsus on Eestist ja load Soomest... See on juba keerulisem... Eestis vähemalt ei tohiks mingeid takistusi olla. Teisalt on ka väga tobe nõue omada Soome juhilubasi, kui elad seal. Autojutimiseks läbitav eksam vastab EL nõuetele ja load kehtivad kogu EL. Aga jah, mis siin ikka vaielda, geeniused on need seadused teinud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.10.2013 14:21 
Kasutaja avatar

djkohuke12 kirjutas:

Sellega on selline teema, et seadus ütleb, et välisriigi juhiload oled Sa kohustatud Eesti omade vastu vahetama 12 kuu jooksul peale Eestisse tagasitulekut. Patrullpolitseinikul pole seda aga kohapeal võimalik kuidagi kontrollida, seega kui tal on piisavalt suur kahtlus, et Sa tegelikult ikkagi ei ole Soome resident ja korraks siia tulnud, siis nad vormistavad tavalise väärteoprotokolli, peale mida on Sinul aega 15 päeva väärteomenetlejale (sellele politseiosakonnale, kus antud politseinik töötab) esitada tõendeid selle kohta, et Sa ei ole üle aasta peale Soomest naasmist Eestis elanud. Kui ära tõestad, siis menetlus lõpetatakse, kui ei, siis vormistatakse otsus/karistus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.10.2013 19:20 
Kasutaja avatar

Alaline elukoht on seal, kus teatud päevi aastas töötad/elad. Näiteks töötad Soomes, omad EV väljaantud juhilubasi ja sissekirjutus on Eestis? Kus siis on elukoht!? Alaline ütleb Soomes! Lisaks siia veel õpingud Eestis või oma väike äri Eestis.... Konks on selles, et Maksuamet ja muud asutused ei tea alati töötamisest välismaal, isegi kui maksud Soome laekuvad. Eestis oled mitteametlikult töötu või siis ärimees!
Mina olen saanud aru, et lubade vahetamise nõue on tehtud ainult kontrolli omamiseks juhtimisõiguse üle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 13:56 
Kasutaja avatar

Peeti siis üks õhtu kinni..

Kirjutan ainult ära laused mis härra seadusesilm mulle ütles.

" Oleks täna esmaspäev,teisipäev või kolmapäev,või hoopis neljapäev.. siis ma viiks teid kohe otse kohtusse, aga kuna täna on reede siis tulge aga autosse "

" See kiirus xx ei olnud see kõige suurem, millega meile radarisse sõitsite "
" Pole üldse paha selle bemmi kohta "

:D

Tore õhtu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 14:01 
Kasutaja avatar

Palju oli?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 16:24 
Kasutaja avatar

Jätaks ühikud enda teada.. see pole eputamise koht vaid lausa näha kui lolli olukorda suudetakse ennast panna :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2013 00:09 
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:
Mina olen saanud aru, et lubade vahetamise nõue on tehtud ainult kontrolli omamiseks juhtimisõiguse üle.

Lubade vahetamise nõue on tegelikult tehtud ikkagi selleks, et praktikas ei ole eri riikide liikluseeskirjad 100% kattuvad ja soovitakse, et siin püsivalt elavad ja liiklevad inimesed omaksid kohalikku juhiluba, mis mingilgi määral tõestab, et nad on kohalike eeskirjadega kursis.

Sellest tulenevalt on ka välismaiste juhilubade vahetuseks kolm erinevat varianti, sõltuvalt sellest, kas selle välisriigi load, milledest Eesti omadeks vahetatakse, on liitunud 1949/Genfi, 1968/Viini konventsiooniga või üldse mitte. Sest need konventsioonid panevad just paika teatud standardid, millele kohalikud eeskirjad vastama peavad.

Just hiljuti käis meediast läbi selle Justin Petrone ja USA kaasus. USA näiteks ei ole liitunud kummagi konventsiooniga, mis tähendab, et nende eeskirjad ja lubade andmise kriteeriumid võivad olla meie omadest nii kardinaalselt erinevad (ja paljudes asjades ongi), et sellest tulenevalt ei saa nende lube lihtsalt meie omade vastu vahetada, vaid nõutakse ka eksami sooritamist.

Need "pendelrändajad" ehk Eestist mingi hetk välismaale tööle läinud inimesed, kes on siia tagasi tulnud, on pigem laia maailma plaanis selline erand sellele reeglile, millega algselt arvestatud ei ole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2013 01:08 
Kasutaja avatar

USA kodanikud võivad euroopa riikides sõita aasta või 6 kuud äkki oma lubadega... Vahetamisel euroopas tuleb teha sõidueksam. Araabiamaad, Aafrika, nemad peavad tegema nii teooriaeksami kui sõidueksami. Ühendkuningriigid peavad sooritama ka ennem lubadevahetus sõidueksami.. Eurooplasele piisab lihtsalt avaldusest ja kohalikud load on olemas.
See võib olla natuke ebatäpne ja erineda mõnes euroopa riigis. See ka loogiline, sest nii UK kui USA-s antakse juhtimisõigus kätte juba sellega, et soovid minna autokooli. Araabiamaadest tulijad eelistasid teha oma load Kreekas, kus piisas ühest päevast ja sai load juba kätte, mida on hiljem edasirännates sama lihtne vahetada, kui seda oleks eestlasel Soomes näiteks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2013 09:38 

PPA liiklusjärelvalve ülemusena teeks mina Kentmanni tänaval niikaua reide ja trahve kuni kõik diplomaatilise puutumiseta USA kodanikud Eesti juhiload ARKis ära teeks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2013 12:34 
Kasutaja avatar

Kunagi Pühajärvel, sealt mäelt alla sõites kiirus 70ringis. Tegelikult 50 märk. Autoks Delta Integrale. Käis ümber auto ja vaatas dokumente, lõpuks küsis: ''Kuhu kiire?'' Vastasin et piknikule. Dokumente tagasi andes ja noomides küsis veel: ''Aga kui ma seal edasi kruusa peal mõõtnud oleks? Head reisi'' :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis