MrIroonia kirjutas:
Eile külastasin siis Saaremaa tuntud kaubamärgi- Dereku Burgeri ära, mis Tallinnasse tehti...
Vot see fenomen jäi arusaamatuks. Okei, sai oli omapärane, mis on väidetavalt Dereku enese retsepti järgi tehtud ja mida isegi burger King tahtvat omastada (kas on reaalne jutt ei tea?) ja pihvid saia vahel on naturaalsed. Kaste on hea, rohelist manti ka vahel ja punast (tomat, kurk, hapukurk jms). Väikesed burksid on 4€ tuuri, aga ma võtsin kolme "pealehel" olevat toodet hindadega 7.50€, 6.50€ ja 4€, ning lisaks 2x 0.5L coca't ja arve kokku 21€.
Parimaks tunnistangi suure, lambapihvidega burgeri (7,5€). Süüa kõlbasid kõik. Saia järelmaitse on selline "teistsugune" ja kui liiga aeglaselt süüa, siis lõpp liguneb ära ja on pigem ebameeldiv. Siva süües, pole eriti hullu.
PS Tartlased! Varsti pidavat kuulujuttude järgi ka teile Dereku filiaal tulema!
Tegelikult see fenomen sai alguse kahest asjast. Esiteks ta müüs neid reede ja laupäeva öösel pidulistele, kes ma pakun 80% olid joobes ja oi kui hästi need burgerid täis peaga maitsevad. Olen neid hiljem mõned korrad kainena päeval ka ostnud ja ei ütleks, et nii hea on kui öösel tundub. Teiseks nagu ikka kipub nende asjadega siin ilmas olema - niikaua kui "kunn" ise tööd teeb, on asi bueno. Aga kui sa hakkad laienema ja enam ise kätt külge panna ei viitsi, siis langeb ka kvaliteet.
Võibolla ka Tallinnas ikkagi sul tegi burgeri kunn isiklikult aga su lootused olid võibolla liiga kõrgeks aetud.
P.S. Saaremaal on muidu teine kultusburger ka Viking Burger, mis tegi oma filiaali ka Kuressaare äärde nüüd. Pole vähemalt Salme omade kohta küll kuulnud, et kellegile maitsenud poleks. Minu arvates suurim erinevus Derekuga on see, et Dereku omad on vürtsisemad ja Viking mahedama maitsega.