Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 15:57

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1317 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 88  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Fotograafia arutelu
PostitusPostitatud: 31.10.2013 13:59 
Kasutaja avatar

Rusikareegel on selline, et kui on tegu odavamapoolse objektiiviga ja fookuskauguste vahe on suurem kui 3x (sellel objektiivil on 15x), siis võib kindel olla, et mingis fookuskauguse vahemikus on kindlasti moonutusi. Kas siis tumedad nurgad, moonutused või chromatic aberration. Viimase asja selgituseks Selline pilt. Vasakpoolsetel oksadel on päris tugev CA ja parempoolsetel on see eemaldatud.

Selline universaalzoom on üleüldse paras reisiobjektiiv, kus on vaja mugavat asja mis teeks mitte alati nii kvaliteetse pildi, vaid et pilt saaks tehtud. Samuti seal su lingil olnud photopointi ülevaates tuuakse välja, et on eelkäijast väiksem ja kergem. No kergem jätab mulje kui sitemast koostekvaliteedist ja väiksem noh...suur klaas on ikka üldiselt parem. St ongi sellise niisamafotograafide ja reisipiltide nišši jaoks toodetud asi, kus ei ole tähtis nii väga kvaliteet, vaid pigem kaal ja suurus.

Teisest küljest jälle on algajale see hea asi, sest nagu mainitud, on olemas suur vahemik pildistamiseks. Kui fotograafia külge hakkab, siis on ka täpselt hea ülevaade olemas, et mis vahemikku sa enim kasutad, st mis vahe välja tuleks vahetada. Kui kasutad enamasti lainurka, siis ostad kvaliteetse lainurga lisaks ja samas sul jääb tele ots ka alles. Või vastupidi.

Canoni IS'iga KIT ei ole sugugi nii hull enam, arvestades hinna ja (pildi)kvaliteedi suhet. 700D kere ja 18-55 IS STM KIT hinnavahe on 130€ ja selle raha eest poest ei saa väga mingit objektiivi mida saaks igapäevaselt kasutada (saab küll 50mm f1.8, kuid sellega siseruumides ei tee väga peale portree midagi). See on veel uus steppermootoriga variant, mis teeb teravustamise tunduvalt kiiremaks, täpsemaks ja vaiksemaks. USM'ile küll vastu ei saa, aga odava otsa objede kohta päris hea asi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2013 14:45 

mihkel-m : Sinu kolmas lõik on täpselt kirjeldatud minu mõtteviisi järgi, s.t, et esialgseks proovimiseks ja endale selgeks tegemiseks millest kunagi tulevikus ehk puudust tunnen kuid samas jääb alles variant kui mingil ajahetkel peaks zoom objet vaja minema. Olen pea nädala juba ringi tuuseldanud, tootetutvustused üle vaadanud ja paistab, et ''õpilase'' jaoks on see pealr kitika soodsaim ja parim lahendus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2013 22:21 
Kasutaja avatar

No ma arvan, et seljuhul lase käia. 700D kohta ma täpsemalt ei ole uurinud, aga arvestades, et see on canoni päris entry-level kaamerast natuke kõrgem (kuigi siiski ka entry level), siis seal midagi halba ilmselt ei ole. Ma ise pildistan 6a juba 400D'ga mis oli toona küll uus mudel, kuid canoni lahjeim mudel. Senimaani kannatab pildistada kui hea optika ette panna, aga hämaramas pildistamine on küll ilma statiivita/välguta jama, olenevalt situatsioonist. Funktsioone on vähe, samas millestki otseselt peale valgusjõulisuse puudust ei tunne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2013 22:38 

pane 50 juurde ja osta kasutatud 70-200 L F4

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2013 22:48 
Kasutaja avatar

Noh ega neid objesid nii väga palju ei liigu ka (eestifotos ja fotokalas praegu silma ei jäänud ühtegi peale tutika) ja kuna eesmärk ongi saada universaalobje, siis oleks 70-200 kõrvale ikka vaja mingit laiemat nurka ka. Obje ise on muidugi hea, mul endal ka see ja pildikvaliteet on ikka nagu L objele kohane.

Ja kas neid liigub ka nii odava hinnaga? Letikas on ca 700. Mul kunagi joppas, sain pms lao vea tõttu 6000 krooniga tutika ja garantiiga, kui poehind oli ca 12000. Oleks toona maha müünud oleks rohkem raha saanud kui maksin. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2013 13:50 
Kasutaja avatar

Päris hea ja kommentaaris kirjutab ise, et teada-tuntud lahendus.

http://chaoticmind75.blogspot.ru/2013/0 ... oting.html

http://www.flickr.com/photos/chaoticmind75/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2013 14:00 
Site Admin
Kasutaja avatar

kummikoda kirjutas:
autospordi üritusi.

see ''superzoom'' : http://www.photopoint.ee/et/toode/18862 ... v-canonile

Olen erinevate torudega drifti pildistanud ja selle Tamroni osas sulle soovitus - enne kui ostad, mine proovi poes seda toru oma kerele ette. Kõik minu käest läbi käinud Tamroni torud on aeglasema teravustamisega kui Sigma ja Pentaxi (kasutan Pentaxi kere) omad. Autospordis on teravustamiskiirus päris oluline :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2013 14:12 
Kasutaja avatar

kummikoda kirjutas:
Sai vastu võetud otsus lähiajal peegelkaamera osta. Kaameraks saab Canon EOS 700d kuid nüüd olen otsustusvõimetu objektiivi valimisel. Kuna varem olen sõprade/tuttavate peegleid korduvalt näppinud siis KIT obje välistan täielikult. Enamasti on soov pildistada autospordi üritusi. Praegusel hetkel pakutakse selle kaameraga kaasa paari erinevat objet kuid sõelale on jäänud just see ''superzoom'' : http://www.photopoint.ee/et/toode/18862 ... v-canonile

Meeldib just sellepärast, et tihti on hetki kus rajale/võistlevale autole väga lähedale ei saa ja siis kuluks zoom ära + veel see, et kaadrisse tahaks saada kindlat objekti mitte poolt gloobust.
Nüüd soovikski arvamusi autode/ürituste pildistajatelt kas selline objektiiv tasub end ära või on liiga overkill. Kuna 400€ on minu jaoks piisavalt suur summa siis sooviks võimalikult detailset infot ''head ja vead'' teemal. Kindlasti võib jagada ka soovitusi mõne muu objektiivi osas.

Kas juba ostetud?
Üldiselt ise väldiks Tamroni, kuid selle hinna eest on küll ja isegi eelarvamus saab tagasilükatud lugedes kasutajate arvamusi.
http://www.juzaphoto.com/recensione.php ... n_18-270vc
Sea allpool on ka koht kus saad vaadata pilte mis selle objektiiviga on tehtud.
Kiiresti liikuvate autode pildistamiseks kas kõlbab... Tehtud saab aga vist tuleb palju ebaõnnestumisi. Head päikesepaistelist ilma vaja, sest mida pikemaks ajad, seda rohkem valgust on vaja. Photopointi äriplaan on ka muidugi eriti geniaalne, muud peale Tamroni nad eriti ei müügi. Saab suuremat vaheltkasu võtta.
Sealt tuleb ka erinevus kallite ja odavate objektiivide erinevuses. Teravustamise kiirus, mida liikuva auto puhul oleks vaja. Mida siis teha, liikuda lähemale või osta lühem objektiiv.... Mina vaataks kasutatud Canoni objektiive sama hinna eest, samas tõsi, selline objektiiv on just see millega saad teada, milist fookuskaugust vajad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2013 18:38 

wax kirjutas:
kummikoda kirjutas:
autospordi üritusi.

see ''superzoom'' : http://www.photopoint.ee/et/toode/18862 ... v-canonile

Olen erinevate torudega drifti pildistanud ja selle Tamroni osas sulle soovitus - enne kui ostad, mine proovi poes seda toru oma kerele ette. Kõik minu käest läbi käinud Tamroni torud on aeglasema teravustamisega kui Sigma ja Pentaxi (kasutan Pentaxi kere) omad. Autospordis on teravustamiskiirus päris oluline :)

Kunagi sai käidud Overallis objektiivide ostuabi palumas. Sealt soovitati niisamuti proovida Tamroni toru enda kaamerale ja vaadata, mismoodi pilti teeb. Overall'i väitel peitus asja uba selles, et nende proovitud erinevad samad objektiivid (samad mudelid siis) pidid kõik tegema erinevat pilti. Kas ka nii on, ei tea. Ennast häiris selle 18-270 puhul, et zoomi kasutades, töötas see objektiiv kuidagi eriskummaliselt raskelt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2013 17:00 
Kasutaja avatar

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto_pil ... 34&view=10

Vaadake neid pilte, täiesti haige, kuidas ma ei saa normaalsete värvidega häid pilte normaalse digikaga ? Nikon L120. Mis programmi kasutada või kuidas ? Või hämaruse tõttu tõesti nii hädised ? Telefon teeb ka paremaid, tundub.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2013 17:10 

Vaata mis settingu pael sul white balance on. Tundub et see on mingi tubase valguse seades mis teeb pilti sinakamaks, et toatingimustes pilt liiga kollane ei oleks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2013 17:24 
Kasutaja avatar

Uuri HendrikR-ilt. Tal olid väga värvilised pildid ju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2013 17:34 

Nali-naljaks, aga Sul on juba autovärv selline, mida hämaras tavalise kompakt-kaameraga üsna raske jäädvustada.
See plönn ei lase ju piisavalt valgust sensorile oma väikese sensori tõttu. Ja kui lisada veel juurde asjaolu, et seaded (valge tasakaal, pildistamise reziim) jne on paigast, siis saadki tulemuseks Eesti autoturu alla keskmise kvaliteediga müügipildi. :D

Ei tea, kas sellel plönnil ISO saad ise reguleerida? Kui jah, võid proovida madalama leveli isoväärtusega (s.t et iso number suurem, eeldusel et valge tasakaal jms paigas).

Üldiselt, kas autode ostmise ja edasimüügiga teenib tõesti nii vähe vahelt, et ei kannata kõige odavamat peegelkaamerat osta? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2013 17:55 

Saab ka odavama kaameraga arvestatavaid pilte teha, ei pea ilmtingimata peegel igaks elujuhtumiks olema. Lihtsalt sätted ja nipid peavad õiged olema ja veel parem kui korralikus päevavalguses neid teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2013 18:36 
Kasutaja avatar

No kuna ma ostsin selle 35 euriga, poes vist yle 200, siis mõtlesin proovida :D
Eks ma uurin sätteid siis jah, saab muuta küll.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1317 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 88  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis