Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 22:21

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 27 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Nissan Primera p10 '94 - kevin68
PostitusPostitatud: 27.11.2013 18:31 

Kuna keegi sellist autot ilmselt enam ei tunnista ja endale seda soetada ei taha siis sõidan ise niikaua kuniks ära sureb. :D Kuna aga jõudumööda üritan teda siiski elustada ja paremaks teha siis tegin ka selleks teema siia et endal hea pärast hiljem vaadata. Aga autost endast siis, 2.0 diiselmootor ilma turbota, minek on meeletu, möödasõidud võin nüüdseks unustada ja kw on 55. Käike pean ise vahetama 5-käigulise manuaalkastiga. Kõik vajalik on olemas, 4x el.aknad, elektriline katuseluuk, elektripeeglid jne. Ennem kui auto tõin uurisin ka selliste autode tausta ja tüüpvigadeks pidi neil olema viienda käigu puudumine ja salongi puhur lakkab töötamast esimeses astmes - sellel isendil aga õnneks nendega probleeme pole. Kere on neil nagu ikka, roostes, tiivaääred ja küljekarbid on mingi musta värviga roostetõrjet saanud ja pagassi vasakusse nurka on neetidega uus plekk pandud, iseenesest karbid ja tiivaääred on korralikud ja ilma läbiva roosteta, küll aga seda ei saa põhja kohta õelda mis tuleks millagil varsti ka ära teha. Aga muidu sõidab, pidurdab ja sidurdab ilusasti ja peale tankimist võib tankla mõneks ajaks ära unustada, sest keskmine kütusekulu on 5-5,5L sajale, mis minumeelest on sellise auto kohta üpris hea tulemus.

Tegemist tahaks saada siis põhi, pagasniku lukk, juhipoolne ukselukk ei toimi, juhipoolne esituleklaas on praoga, kundepoolt juhitule alune tuleliist puudu, juhipoolne suunatuli tuleks vahetada vähe värskema vastu (teisel pool uus suunatuli kuna sai kuna kitsega kokku), kõik mahlad tahaks vahetust saada, rool ka üsna kulunud, eest tuleks käändmiku laager vahetada jne. Eks pisemat näppimist leidub, aga samas selle auto jupid on kõik nii olematu hindadega et ei tohiks probleemiks olla. Muidu on sillad vaiksed ja sellise kooslusega on see diisel primera isegi üsna vaikne nii maanteel kui ka linnas.

Ilmselt selliseks varu/tagavara autoks ta mul tulevikus jääb kuniks mootor kestab. Välimuselt läheb velg valgeks, katus mustaks, toonklaas ja tagumised tuled mingisuguse tooni alla kuna praeguseid tagutulesi ma ei seedi üldse. Katus läheb sellepärast mustaks kuna praegu on see parajalt kriipse ja kraapse täis, ei tea kuidas see kellegil õnnestunud on. Eks ta selline säästupill ole vaesel ajal. :D

Tehtud hetkel suurt midagi pole, tutikad naastrehvid, uued kojamehed, uus makk ja salong sai suurpuhastuse kuna seda autot vist ilmselt varem seest puhastatud polnud.

Aga mõni pilt ka, auto hetkel väljast suht must.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Nissan Primera p10 '94 - kevin68
PostitusPostitatud: 27.11.2013 19:02 
Kasutaja avatar

Kobe pill veel. Varustust ka korralikult. Nende primerate omanikud ongi vist sellised needi ja pleki mehed. Mul enda omal samasugust paikamist tehtud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.11.2013 20:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Selliseid on rauaks toodud see kuu mingi 5-6tk....sul pildid seal rauapunkti körval tehtud, too ära, omal ka parem olla

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.11.2013 00:59 

saarlane kirjutas:
Selliseid on rauaks toodud see kuu mingi 5-6tk....sul pildid seal rauapunkti körval tehtud, too ära, omal ka parem olla

Kuule aga kui neid niipalju toodud on ehk orgunnid mõne jupi mulle siis :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.11.2013 01:01 

Aina hullemaks sul autod lähevad. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.11.2013 01:15 

Koch kirjutas:
Aina hullemaks sul autod lähevad. :D

Hetkel olen otsinud soodsat auto, kuna olen õpilane siis pole rahakott just väga paks. Erinevalt bemmidest ja muudest bensukatest ei pea igat sissetulekut arvestama auto remondi alla ja raha jääb muudeks asjadeks ka üle. Diisel auto, elektrilisi lisasi jagub, kõik vajalik on olemas ja kütet võrreldes teiste autodega mis mul olnud on, ainult nuusutab. :) Jupid on sigaodavad ja iseenesest selline mõnus säästupill mille peal uusi asju katsetada.

Kui järgmine nädal aega ja raha tekib, keevitab põhjas hullemad kohad ära, muidu mõõdub talv kummikutes roolitaga. :D

Ja lume jaoks sai selline "drifter" ellu äratatud. :D kw samapalju kui nissanil. :D

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.11.2013 20:39 
Kasutaja avatar

Kas tõesti on vaja vana 412-ga lume ja lörtsi sees sõita? :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.11.2013 21:12 

KertP kirjutas:

On sel vahet kas mädaneb niisama garaazis maha või tehakse sellega midagi fun-i? Vaevalt seda nüüd korralikult taastama hakkab keegi, pole see kes teab mis haruldus ka et hinge hinnaga hoida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.11.2013 21:44 
Kasutaja avatar

Mossel paistab ül isegi veel kehtivat.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.11.2013 22:05 

KertP kirjutas:

Sellel autol on tõesti minu jaoks väärtus, nimelt tegu minu vanaisa kunagise Moskvichiga mille ta võitis loteriipiletiga omalajal, auto on 78ndast aastast. Kuid.. kasutas vanaisa seda sihiotstarbeliselt ja kasutan ka mina, see auto sõitis kuni eelmise talveni vanaisa käes iga talv ja seda aastast 1995 millal ta ostis endale Ford Sierra mis pole siiani ühtegi talve näinud ja mida ta ajas ainult suviti välja, see talv tuleb esimene millal ta Sierra talveks kasutusse võtab ja mõni päev nädalas poes sellega käib ja Moskvich jäi minu käsutusse. Kuna sellel Mossul pole praktiliselt ühtegi plekki peale kapoti, pagasniku luugi ja katuse mis ei vajaks keevitust, siis ei näe ka põhjust miks ma ei võiks sellega ühe talve fun'ida. :) See muidugi ei hakka välja nägema meeletu piinamisega, kuskile suurde liiklusesse ma sellega ei torma vaid mõni hea külavahe tee mida Hiiumaal on mitmeid ning ka vbl mõnel korral jäärajale. Moskvichi ma kasutan ainult nädalavahetuseti kui olen Hiiumaal, mitte ei pauguta terve talv sellega ringi. Ja muideks kui sind niiväga huvitab, siis kundepoolsed tutikad uksed, tutikad esitiivad, tutikas karpa, uus siduriketas, uus summuti ja nipet-näpet veel asju on mul selle auto jaoks varutud, ilmselt kevadel läheb see auto molekulideks kui saan kõik ülejäänud kereplekid ka varutud ja saab endale uue-kuue ja peale seda tõesti see auto enam talviti ei sõida.

Selle auto taastamist/korrastamist olen ma edasi lükanud juba mitu-mitu aastat, sest peale seda ei oleks see auto ilmselt enam päris see. Tatikana pillisin mina selles autos tagaistmel kui mind sinna lukustati sest hakkasin märatsema et mu esimeselt jalgrattalt abirattad alt ära võeti ja palju-palju muid mälestusi on selles autos kinni. Niiet kui sa arvad endiselt et minujaoks puudub sellel autol väärtus - siis sa eksid ja rängalt, see auto on ja jääb meie perekonda ja elulooma ma temast tegema hakkan, aga pole mõtet tühja tatti pritsida kui on näha mul eelnevaid autoteemasi mis lõppevad auto pesuga ja siis edasi vahetamisega - muidugi selle Moskvichiga seda ei juhtu. :)

killer666 kirjutas:
Mossel paistab ül isegi veel kehtivat.

Ülevaatus on sellel autol olemas tõesti, sellel suvel sai üsna palju sellega kilomeetreid mõõdetud mõõda Hiiumaa teid ja nostalgitsemas käidud. :) Seisma jäi nüüd augusti lõpus kui läksin kooli, kuu aega tagasi sai ta enda kortermaja eest ära viidud varju alla ja eelmine nädalavahetus sai jälle hääled sisse puhutud, et saaks enne talve pidurimajanduse üle käia, siduriketta vahetatud, summuti ära vahetada ja nipet-näpet veel tõid et saaks talvele vastu minna.

cheers!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2013 20:34 

hei yo,

kuna täna Hiiumaal mingi kaitseliidu värk toimub ja kõik kolm paadisõitu 100% bronnitud oli, sai kell kaheksa hommikul sadamas kohal oldud, kell 11 olin juba kodus ja kuna kell oli varajane ja midagi teha polnud nokitsesin auto välimuse kallal natukene olemasolevate vahenditega. Katus sai mustaks tõmmatud ja veljed elevandiluu valgeks, jõudsin ainult ühe poole veljed ära teha. Bensiininäidikuga tuleb ka midagi timmida, näitas täna veerand paaki ja Leisis hakkas järsku veerand paagi pealt bensutuli põlema, Hiiumaal poolel teel koju sõites lõppeski ära, sain mingite aurude peal ta uuesti käima ja enne bensiinijaama suri jälle ära aga veeresin tanklasse. :D Nüüd õhtul on järsku ka bensiininäidik suht nulli ligidale vajunud ja näitab ilmselt õiget kogust kütust.

Kapotiga tahaks ka midagi ette võtta, lakk koorub ja mõlkis on.. värvima ma seda auto ülenisti hetkel ei hakka seega teen midagi muud sellega ilmselt.

Homme pesen auto puhtaks ja värvin teiselt poolt ka veljed ära, veljekapslid vaja ka veel ära värvida.

Pilt

ja üks suht halb telefonipilt ka.

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2013 21:21 
Kasutaja avatar

Keegi ei teipinud rehvi/velje serva korralikult ära :D. Rehv suht värvitolmune ka. Aga ega keegi autoall neid vahtima ei hakka. Kokkuvõttes on Primera normaalne auto, tehnika kestab. Kuni 93. aastani oli neil see 5. käigu probleem, hiljem see kadus..sul vähemalt 94 a. masin ja diisel primera kohta on lisasid normaalselt ju. Hea öko liikur :).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2013 22:43 

@almera kirjutas:
Keegi ei teipinud rehvi/velje serva korralikult ära :D. Rehv suht värvitolmune ka. Aga ega keegi autoall neid vahtima ei hakka. Kokkuvõttes on Primera normaalne auto, tehnika kestab. Kuni 93. aastani oli neil see 5. käigu probleem, hiljem see kadus..sul vähemalt 94 a. masin ja diisel primera kohta on lisasid normaalselt ju. Hea öko liikur :).

Võtan süü omaks. :) Maalriteip sai katust teipides otsa ja siis oli kell juba niipalju et poodi uue järgi ei jõudnud minna, aga nühkisin atsetooniga värvi maha ja seal viimase pildi peal on need tõesti lishalt mustad/tolmused, värvist sain ilusasti puhtaks. Saaks nüüd toonklaasi ka taha ja mõned jupid vahetatud oleks päris rahul.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2013 22:46 
Kasutaja avatar

esituled vöiksid puhtaks saada vms,värskendada neid vähe,siis kena tume toonklaas ja taha toontuled ja oleks ju täitsa asjalik juba kaugelt vaadates.aga edu (Y)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2013 22:52 

matukas12 kirjutas:
esituled vöiksid puhtaks saada vms,värskendada neid vähe,siis kena tume toonklaas ja taha toontuled ja oleks ju täitsa asjalik juba kaugelt vaadates.aga edu (Y)

Esituledega on juba plaan olemas ja samamoodi esimeste suundadega ja tagumiste tuledega, aga juhipoolne esituleklaas suure praoga ja samuti juhipoolne suunatuli väsinud olemisega võrreldes kundepoolsega, aga uus tuli ja suund juba leitud ja siis hakkan ka tuledega tegelema. Muidu eelisjärjekorras tahaks bensiinipaagi, käändmiku laagri ära vahetada ja põhja ära keevitada aga need asjad nõuavad juba rohkem aega ja raha.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 27 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis