Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 12:51

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 322  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Autod, mille ostmisel, tasuks ettevaatlik olla!
PostitusPostitatud: 21.12.2013 06:22 

allan1 kirjutas:
Enamus need kallid eesti numbriga superautod hispaanias vms on käibemaksu skeemidega omanikele kõvasti raha sisse toonud. Paljud neist ei kuulu üldsegi eestlastele.

emta ootab sind tööle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2013 21:14 

Selline Passat siis: http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1631470

1 ) esiklaasis korralik mõra;
2 ) esiistmete riided katki;
3 ) peeglite regul.nupp katki;
4 ) juhi istmesoojendus ei tööta;
5 ) tagumised kõlarikatted katki;
6 ) sillas kerge kolin;
7 ) tagaluuk korralikult roostes;
8 ) tagumine kojamees ei tööta;
9 ) puudu pagasiruloo;
10 ) istmed ja auto salong üldse ääretult must ja räpane (see pole küll viga, aga siiski, müüja väitis, et auto on puhas ja korralik);
11 ) lisatuled ei töötanud (müüja kinnitas telefonis, et korras kõik);
12 ) tagaklaasi soojendus ei tööta;

Ma ei läinud uut autot otsima, aga ka selle raha eest on seal autot ikka väga vähe.
Positiivne oli see, et all olid normaalsed rehvid, edasi läks hästi ja käis ka päris normaalselt (mingi plärin saatis käimist, aga muus osas normaalne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2013 21:43 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
matu07 kirjutas:
Ma praegu kiirelt ei ampsa läbi, äkki keegi viitsib lühidalt seletada, kuidas see käibeka skeem töötab?

Ma õuntelt ennustades pakuks, et Eesti firma "müüb" auto mõnele EU riigi firmale (mõlemad on käibemaksukohuslased). Kuna toimub EU sisene müük, siis käibemaksu ei lisata. Pärast "tuleb" auto sealt kiirelt tagasi, aga siis on ostjaks juba eraisik. Polegi muidugi kuulnud, et seda Eestis ka tehakse. See muidugi eeldab muidugi, et auto ikka oli üldse firma nimel, see on ju juba oletuslik, kuskilt see ju välja ei paista siin. Ma muidugi ei ole ka kuulnud, et sellist asja Eestisiseselt tehakse. See mida maksuamet täna taga ajab kõvasti on ju just välismaalt nii ostmine ja siis võltsitud ostu-müügi lepinguga siin arvele võtmine, nagu oleks eraisik välismaalt ostnud. Ennegi ju kuskil teemas läbi käinud, kuidas ühe auto müügikuulutus saksamaal oli kallim, kui sama auto kuulutus auto24-s.

Eraisikute nimele ikka tehakse usinasti: http://www.emta.ee/index.php?id=34765

Mina tean skeemi, kus Eestis asuv firma jätab käibemaksu maksmata ja firmale kuulutatakse pankrot.
Läbi skeemitamise jõuavad need kallid autod ausa firma müügiplatsile. See konkreetne firma on tegutsenud juba aastaid nii ja tundub, et läheb siis edukalt. Peatee ääres lihtsam müüa ka ja kaup vahetub kiiresti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2013 22:50 

Markko kirjutas:
Tahan 1600 euro eest veatut 1.9TDI B5

Lampi lõin kokku ja kalkull tuleb ca 350-450 eurot. Pole ju hull või mis? Tingid veel alla sealt ja olemas kui rihmad jms just vahetatud(kui on tõestatud värk). Ise toppisin oma volvosse kohe hooga 1200 eurot ja ikka tahtis veel saada. Isegi audi 80-sse panin 900 eurot ja müüsin kohe 1500ga maha, ostsin 1200ga.
Aga üldiselt mind pani imestama et selliseid asju kontrollisid. :D Kuidas näiteks teada said et tagaklaasi soojendus ei tööta? :D Ma nii odavalt 1.9tdid läheks ostma siis vaataks ainult mida mootor/veermik/veereosa teeb. Kerele viskaks kaugelt pilgu peale. Et mootoril siis rihmaratas ei loperdanud, 1200rpm kandis ei nõkutanud? Need isegi väga head omadused sellise pilli puhul.

EDIT:Mind häiriks selle pilli puhul konditsioneeri puudumine, st ma ei lähekski seda vaatama.

Viimati muutis Harri_K, 21.12.2013 23:04, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2013 23:00 

Mu silmis ka selle raha eest suht ok pill.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2013 23:15 

Harri_K kirjutas:
Markko kirjutas:

Lampi lõin kokku ja kalkull tuleb ca 350-450 eurot. Pole ju hull või mis? Tingid veel alla sealt ja olemas kui rihmad jms just vahetatud(kui on tõestatud värk). Ise toppisin oma volvosse kohe hooga 1200 eurot ja ikka tahtis veel saada. Isegi audi 80-sse panin 900 eurot ja müüsin kohe 1500ga maha, ostsin 1200ga.
Aga üldiselt mind pani imestama et selliseid asju kontrollisid. :D Kuidas näiteks teada said et tagaklaasi soojendus ei tööta? :D Ma nii odavalt 1.9tdid läheks ostma siis vaataks ainult mida mootor/veermik/veereosa teeb. Kerele viskaks kaugelt pilgu peale. Et mootoril siis rihmaratas ei loperdanud, 1200rpm kandis ei nõkutanud? Need isegi väga head omadused sellise pilli puhul.

EDIT:Mind häiriks selle pilli puhul konditsioneeri puudumine, st ma ei lähekski seda vaatama.

Mõttega ma ostan auto, mida kohe remontima hakata? Mõttetu. Eks igaüks vaatab omamoodi. Oleks seal vigu vähem olnud, oleks teine teema olnud, või oleks müüja vähemasti maininud neid asju. Küsimusele, mis viga on, tuli vastus- auto on väga heas korras. No ei olnud. Tagaklaasi ( ja peeglite soojendusega on lihtne)- tagaklaas udune, soojendus sisse. Pea 10min jooksul, mis visuaalset kontrolli tegime, ei juhtunud mitte midagi. Hetkel on seis selline igatahes IMO- sellise summa eest saab vaid peldiku. PS, Harri, tee silmad lahti ja loe- kirjutasin selgelt, et ei läinud otsima uut (ideaalses korras) autot. Aga ei, kui keegi tahab oma raha taguda mingi rondi taastamisse, palun väga. Minul sellist soovi igatahes pole. Hetkel olen pilgu pööranud Jaapanisse üldsegi..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2013 23:21 

Lugesin lugesin. Kui see on sinu jaoks taastamine siis küll jah... Mind häiriks esiklaas, määrdunud sisu ja sillakolin ostmisel. Muu on õhtuti nokitsemise vaev. Tingiks 200 eurot alla ja tiksuks. Kuigi nagu isegi ütlesin, ei lähekski konditsioneeri puudumise tõttu vaatama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2013 23:33 
Kasutaja avatar

[quote="Markko"]/quote]
No mis mõttega sa üldse kasutatud auto ostad? Otsid kasutatud autot ja loodad ilma vigadeta pilli leida? Faking optimist ma ütlen sulle.
Tagaklaasi soojendus, viga oli umbes 10 eurot maksev asi, johhaidii. Veits veider on lugeda sellist juttu kui sa ütled,et sa ei läinud uut autot ostma aga ootasid uue auto väärilist asja.
Kui pill maksab tunduvalt alla turuhinna siis on ju ilmselge,et sinna alla tuleb matma hakata raha. Isegi turu kõige kallima alla tuleb kohe hakata raha trampima,et sellest uueväärne asi saada.
Tilganäppijatest rääkides, viga vbla autos aga mu müüdava cavalieri vastu pakuti tuttuut snaige külmikut ja antiigi väärilsit kummutit :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.12.2013 11:15 

Markko kirjutas:
Selline Passat siis: http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1631470

1 ) esiklaasis korralik mõra;
2 ) esiistmete riided katki;
3 ) peeglite regul.nupp katki;
4 ) juhi istmesoojendus ei tööta;
5 ) tagumised kõlarikatted katki;
6 ) sillas kerge kolin;
7 ) tagaluuk korralikult roostes;
8 ) tagumine kojamees ei tööta;
9 ) puudu pagasiruloo;
10 ) istmed ja auto salong üldse ääretult must ja räpane (see pole küll viga, aga siiski, müüja väitis, et auto on puhas ja korralik);
11 ) lisatuled ei töötanud (müüja kinnitas telefonis, et korras kõik);
12 ) tagaklaasi soojendus ei tööta;

Ma ei läinud uut autot otsima, aga ka selle raha eest on seal autot ikka väga vähe.
Positiivne oli see, et all olid normaalsed rehvid, edasi läks hästi ja käis ka päris normaalselt (mingi plärin saatis käimist, aga muus osas normaalne.

Sillas kerge kolin on arvatavasti mõni euro makseb stabika puks, roostes tagaluuk- see on kõikide volkarite sünniviga. Lisatuled, kas on üldse neid vaja? See, et tagaklaasi soendus, kojamees ei toimi on võibolla juhtme ühenduse viga. Seega odavalt hea sõiduk kui rihma vahetus tõeks peaks osutuma(tõesti vahetatud)
Tundub täitsa korralik olevat

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.12.2013 12:29 

swoop kirjutas:
http://www.soov.ee/tartumaa/BMW_2696219.htm?ca=1&w=3
Pilt

Enamus streetreisserid peaksid seda autot teadma.Kere mäda,pump perses,lõpus oli sidur ka peene.Varem oli auto igalt poolt lapiline vahepeal on matt mustaga üle võõbatud ainult ja hinda juurde keritud.sõber sai selle 400 euri eest lahti...imelik,et üldse sõidab,vahepeal taheti varuosadeks müüa.

Eemal pildil on näha länkarit, mis seisab tellistel ilma velgedeta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.12.2013 14:49 

Markko kirjutas:
Harri_K kirjutas:
Markko kirjutas:

Mõttega ma ostan auto, mida kohe remontima hakata? Mõttetu. Eks igaüks vaatab omamoodi. Oleks seal vigu vähem olnud, oleks teine teema olnud, või oleks müüja vähemasti maininud neid asju. Küsimusele, mis viga on, tuli vastus- auto on väga heas korras. No ei olnud. Tagaklaasi ( ja peeglite soojendusega on lihtne)- tagaklaas udune, soojendus sisse. Pea 10min jooksul, mis visuaalset kontrolli tegime, ei juhtunud mitte midagi. Hetkel on seis selline igatahes IMO- sellise summa eest saab vaid peldiku. PS, Harri, tee silmad lahti ja loe- kirjutasin selgelt, et ei läinud otsima uut (ideaalses korras) autot. Aga ei, kui keegi tahab oma raha taguda mingi rondi taastamisse, palun väga. Minul sellist soovi igatahes pole. Hetkel olen pilgu pööranud Jaapanisse üldsegi..

Mis mõttega sa sellises hinnaklassis autot üldse vaatama läksid? Sest sa ei läinud otsima ideaalses korras autot. Aga kui auto pole ideaalses korras, siis sa pead ju teda remontima hakkama? Nii et sa läksid omale otsima autot, mida peab remontima aga sa ei taha saada omale autot, mida peab remontima hakkama? Ja siis see "kohe remontima"... Jumala ees milleks osta jah omale auto, kus tagaklaasi soojendus ja peeglisoojendused ei tööta, roostet leidub ja istmesoojendus ei tööta ja sisu ka veel räbal? Jalamees ju nii mitmeks kuuks kui kohe korda ei tee :(

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.12.2013 14:51 
Kasutaja avatar

Selliste pärast, ja selle Reporteri hala pärast ongi nii haige kasutatud autot müüa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.12.2013 15:13 

:D tra nagu oleks teilt endalt leiva eest ära võtnud. Krt paar aastat tagasi oli 2k € eest valik autoturul normaalne, autosid oli normaalses korras võtta küll ja küll. Nüüd, vähegi liikuva käru eest küsitakse 2k+. Tahad korras masinat, siis tuleb ilmselt välja käia 4+ k€. Enihau, hetkel lõpetan ronditurul otsimise ja keskendun pühadel. Eks siis paistab edasi. Halage edasi nüüd! :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.12.2013 17:24 

Tegelt kõik oli tipp topp. Antud juhul oli auto hind ligi 2k Olles ise korduvalt müünud alla 600eest panne siis selline ostja sama jutuga on kohal ka kui hind on 400:D Tuttav müüs emexi kilo hinnaga passatit(b3 td) ja siis käis ka selliseid- et oi velg on roostes ja kettad ebaühtlaselt läikiva pinnaga....

Häid pühi

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.12.2013 19:54 

Võiks olla nõue, et enne auto müüki on kohustus käia läbi riiklikus tehnopunktis(näiteks üks suurema linna peale arki juures), kus fikseeritakse auto vead ära. Siis oleks rondiärikatel ilmselt suht vesi ahjus ja lõppeks see jura ära. Tehnopunktis saadakse protokoll auto seisukorra kohta, mille lisa oleks ostu-müügi leping. Protokolli saab vormistada vaid siis, kui müüja ja ostja on kohapeal.
Kui mingi hull surm on, siis muidugi passi märge, et sõidukõlbmatu. Edasimüüki see siiski takistada ei tohiks.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 322  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis