killer666 kirjutas:
Fakt on see , et kui keegi hakkab peale om lepingut mingit kindlustust tagasi nõudma, siis on see VARGUS. Lepingu sõlmimisega antakse omand üle, sh ka kindlustus ja vanal omanikul ei ole enam õigust mingeid toiminguid teha kui ainult teatada auto võõrandamisest.
Võrdluseks võiks tuua, et müün auto ära ja siis lähen õhtul keeran veljed ja maki maha, kuna ikka ei raatsi neid uuele omanikule jätta.

Mis fakt see on? Müüakse autot mitte kindlustust. Kui lepingus pole kirjas ja ise ka vastavalt kokku leppinud pole, siis ei ole kohustust seda kaasa anda.
Enamus ostjad ise pärinud, et kaua kindlustus veel kehtib - kui mul on olnud kindlustust üle rohkem kui paar nädalat olen maaklerile helistanud, et muudaks leping ära nii, et ostukuupäevast jääb 7 päeva kindlustust - selle ajaga peab uus omanik auto ümber vormistama ja ise omale kindlustuse tegema, miks mina peaksin selle talle kinkima. On ka olnud üks inimene kes maksis selle ülejäänud kindlustuse kinni - tegin just paar nädalat varem pooleks aastaks kindlustuse (ca 60 euri), tema andis müügihinnale 50€ lisaks ja kandis kindlustuse omale üle.
Siiani pole veel keegi hädaldanud, et kindlustust kaasa ei ole saanud.
Ja pigem võrdleksin seda sellega, et kui käid autot näitamas/müümas ja sul on a'la isiklik GPS klaasil, siis see tähendab, et peaksin selle kohe kaasa andma?