Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:38

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 17 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Autoga Bulgaariasse
PostitusPostitatud: 08.01.2014 19:20 

Tervist.
Plaan minna autodega suvel Bulgaariasse Sunny Beachile. Kas keegi on sõitnud seda marsuuti? Sooviksin soovitusi, nippe teadjamatelt meestelt. Või oleks targem minna lennukiga?

Ise plaanisin minna läbi Poola, Slovakkia, Ungari, Rumeenia ja Bulgaaria. Milliste probleemidega peaksin teel arvestama. Kaua umbes seda teed sõidab koos tankimis pausidega jne? Äkki keegi oskab rääkida midagi.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Autoga Bulgaariasse
PostitusPostitatud: 08.01.2014 19:28 
Kasutaja avatar

Kui võimalik siis mina läheks lennukiga. Kiirem ja mugavam. Vend on kahel eelmisel aastal käinud. Kuna otselendu sinna ei lähe siis otsisid reisibüroode tšartereid ning said kokkuvõttes päris soodsalt. kui mälu ei peta siis ca 300 eur edasi tagasi inimene.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.01.2014 19:35 

Lennukiga kindlasti kiirem aga julgen arvata, et autoga tuleb odavam. ca 5300km ja 4 inimest autos, aga ega hind polegi oluline. Tahtsimegi autodega minna, näeks teisi riike ka jne, nagu väike road trip.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.01.2014 17:44 
Kasutaja avatar

Palju Sa aega sellele reisile planeerinud oled?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.01.2014 19:25 

Arvestasin 7 päeva Bulgaarias. Ja umbes 2e päevaga sinna ja hiljem tagasi. Ehk siis kokku 11 päeva.
Teema tegingi selleks, et uurida, kas sõidab ilma magamata Eestist Bulgaariasse välja, või peaks poole peal puhkama, ehk siis vist Poolas? Google maps pakub sõiduajaks ca 35 tundi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.01.2014 22:15 

Ilmselt pead sa 2 korda puhkama, Bilastokist allapoole ole õnnelik, kui saad teid, mis on a´la Keila- Haapsalu maantee. Keskmine kiirus ilmselgelt optimistlik teil.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.01.2014 22:59 
Kasutaja avatar

Kui nendest neljast inimesest autos vähemalt kolm on sõitjad, siis koguaeg uhades ja ainult tankimiseks ning enese kergendamiseks peatute, siis võib kahe päevaga kohale jõudmine reaalne olla, aga Häädemeeste-Ikla otsaga need Baltikumist välja jäävad teed kindlasti võrreldavad pole. Ma ei tea kui vana reisiseltskond on, aga kui 30 või vanem, siis selge on see, et järgmine päev on suht maha kantud.
Teepeale jäävad ju veel sellised toredad kohad nagu Krakow, Bratislava, Budapest, võtke rahulikult ja vaadake veits ringi ka ikka, pärast kõigil muidu roolimaitse suus :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.01.2014 23:05 
Kasutaja avatar

Mul see aasta plaanis peaaegu sama tripp, küll aga kreekasse ja sealt bulgaariasse ning teise ringiga tagasi.
Reaalselt peaksid sõitma kahe päevaga ära ja selleks on vaja kahte juhti, kes on juhid mitte, et 500km ja selg valutab. Pm aga ei ole asjal mõtet. Varu sõitmiseks mingi 4 päeva, vali välja peatused minnes ja samuti tagasi tulles mingid paar puntki. Tagasi vb jah juba 2.3 päevaga tulla.

Eelmine aasta sõitsin ise ühe jutiga horvaatiasse ja polnud mingit probleemi ja süidetud jutti veel pikemaid otsasid.

Mina arvan, et täitsa tehtav. Küll aga võib tekkida ootamatuid takerdumisi. Seal pool ei ole piiride teema enam nii vaba ja piiril võid kohati viimaseid 30km soita 5 tundi. Been there....

Ja se TEEDE jutt, on selline... et jah kui oled harjunud jugama kiirteid siis voib keeruline olla, aga kuna eestis oled korraliku koolituse saanud siis anna aint minna.

Aga lase käija.... ja vaata mis välja tuleb, ega need autoga road tripid on alati sellised et kunagi ei tea... ja väga harva suudad 100prossu etteplaneeritud graafikus püsida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.01.2014 23:10 

Perse see autos kössitamine. Ostke lennupiletid ja nautige puhkust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.01.2014 23:15 
Kasutaja avatar

Aga miks? Lennukiga ei saa nii, et soidad.. siis vaatad ooo...hea koht...tahaks seisma jäääda aga ei saa. Autoga on see eelis et alati saad minna kuhu tahad, jääda seisma seal kus tahad.. ja no kokkuvõttes tuleb isegi odavam vast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.01.2014 23:22 

Ise ütlesid, et kunagi ei tea, mis juhtuda võib. Läheb auto katki, piiril järjekorrad, mis iganes. Palju seal kiirteede ääres ikka vaadata on? Ja palju sa vaadata tahad, kui eesmärk on päikeseline Bulgaaria rand.
Mina panustaks Bulgaarias trippimisele rendiautos. Samas, ei ole ma üks neist, kes tahaks sadu ja tuhandeid kilomeetreid autot juhtida või selles paigal istuda. Aga kui minejad on, siis pole vist muud, kui nael kummi! :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.01.2014 23:53 

OT, aga vahe ongi selles, et mõned mehed (nagu mina) tahavadki ise sõita terve tee Tallinnast Londonisse või Rooma, sest see on nende jaoks mõnus. Mõnusam kui kõrval istuda ja iga kell lähen enne nädalasele tripile ning olen sellest Roomas kaks-kolm päeva kui lendan otse ja olen kohapeal nädala. Mida ma teeks seal üldse nädalaega?! :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.01.2014 12:33 
Kasutaja avatar

Irwwwww. Olles olnud roomas 3 päeva eelmisel kevadel võin öelda, et selle ajaga ei näe pooli asju, seega nädala sisustab seal ilusti ära ja ikka jääb palju nägemata :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.01.2014 12:47 

Ma olin eelmisel suvel Roomas umbes 8h, käisime naisega selle ajaga maha ca 25km ja mõnes kohas mitu korda. Jõudsime muuhulgas mitu korda söömas käia, õlut juua ja niisama passida.

Kui kodutöö on korralikult tehtud, siis ei ole minu(suguste)l seal ja ka teistes Euroopa suurlinnades ilmselt peale Pariisi midagi eriti kauem teha ja seda ka sellepärast, et Pariisi ei jõua niimoodi läbi käia, sest seal on kõik mööda linna laiali paisatud. Mõned aastad tagasi võtsime rahulikumalt, ööbisime hotellis ja käisime 2,5 päeva mööda linna, kuid samas nägime vähem kui nüüd.

Loomulikult, kui eesmärk on kogu territoorium sihitult läbi kammida ja igasse pubisse-klubisse-kinno minna, siis ei jõua ka kuu ajaga ringi peale teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.01.2014 14:16 

Eelmine suvi käisin. Kui aega rohke, kirjutan sellest pikemalt. Isiklikult rohkem ei läheks.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 17 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis