Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 22:46

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 27 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mismoodi koostada kahetsuskirja?
PostitusPostitatud: 02.05.2012 23:46 

ikka on lubatud, aga lisa siis sinna natuke rohkem kui üks uus lause, see, et sa tagant järele veelkord kahetsust avaldad näitab su suhtumist. heas mõttes.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2012 23:50 

Lxc kirjutas:
ikka on lubatud, aga lisa siis sinna natuke rohkem kui üks uus lause, see, et sa tagant järele veelkord kahetsust avaldad näitab su suhtumist. heas mõttes.

Kui sa nii kindlalt väidad, siis mille järgi ütled et tohib saata? Mitu lauset kirja panna ja tagantjärgi saata, oled proovinud ikka nii teha?

Peale iroonia: kui ma mõtlen nagu ausalt ainult ühe väiksema asja lisada, mis siis oleks? Ei oleks ka hea variant? :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.01.2014 21:53 
Kasutaja avatar

Kas vastulause võib saata ära emaili teel või tuleb paberile visandada?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.01.2014 22:01 

Tõnn kirjutas:
Kas vastulause võib saata ära emaili teel või tuleb paberile visandada?

Saatsin meili teel kunagi. Õudne jama oli, nad väitsid, et ei saanud kätte. Tükk tegemist oli. Lõpuks tuli välja, et nad lihtsalt olid kahe silma vahele jätnud minu meili. (1800eek võrra muutis otsust soodsamaks minu jaoks, et ma neile lõpuks ikka selgeks tegin, et mul saadetud.)
Järgmisel korral viisin paberil kohale ise, pold probleemi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.01.2014 22:17 
Kasutaja avatar

Praegu on nii, et kui meiliga saadad, siis tuleb automaatne vastus, et kiri kätte saadud (vähemalt PPA'le saates küll). Peale seda ei saa nad midagi kobiseda teemal, et ei saanud kätte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.01.2014 22:49 

mihkel-m kirjutas:
Praegu on nii, et kui meiliga saadad, siis tuleb automaatne vastus, et kiri kätte saadud (vähemalt PPA'le saates küll). Peale seda ei saa nad midagi kobiseda teemal, et ei saanud kätte.

Ok. Eks nüüd mõistlikum ja siis. Minu kogemus oli 2008 aastast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.01.2014 23:32 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:

Kuidas seda meili vormistada, kas meili endasse kirjutada see kiri, või lisada sinna eraldi fail kus see kaebekiri sees on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.01.2014 00:35 

mina olen teinud suhteliselt vabas vormis ja nagu tavaline email. lihtsalt algusesse oma andmed, seejärel väike viisakas sissejuhatus, et millega ning kus hakkama said, seejärel põhjendus (kui oli üldse mingi põhjus) ja siis see kahetsuse osa lõppu. pealkirjaks vastulause ja protokolli number.

kunagi rahumäel kohapeal käisin siis seal oli mingi näidis kah lauapeal vedelemas. hiljem olen enamvähem selle järgi teinud, kuid nii pikka ja põhjaliku sissejuhatust pole kirjutanud nagu näiteks tfr välja tõi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.01.2014 01:01 
Kasutaja avatar

oskaja kirjutas:
mina olen teinud suhteliselt vabas vormis ja nagu tavaline email. lihtsalt algusesse oma andmed, seejärel väike viisakas sissejuhatus, et millega ning kus hakkama said, seejärel põhjendus (kui oli üldse mingi põhjus) ja siis see kahetsuse osa lõppu. pealkirjaks vastulause ja protokolli number.

kunagi rahumäel kohapeal käisin siis seal oli mingi näidis kah lauapeal vedelemas. hiljem olen enamvähem selle järgi teinud, kuid nii pikka ja põhjaliku sissejuhatust pole kirjutanud nagu näiteks tfr välja tõi.

Selge pilt! Suured tänud!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.01.2014 01:13 
Kasutaja avatar

No vot kuidas keegi otsustab seda teha. Mina lisasin siiski meilile eraldi dokumendi kus oli siis kiri sisuliselt samas stiilis nagu tfr välja tõi. Mingi täiesti vabas vormis meili kirjutamine on paras bs, püüdke olla ikka viisakad ja jätke endast haritud mulje, on ka positiivne vastus tõenäolisem. Kui jäid a la asulas +50 vahele ja kirjutad "kimasin asulas kuna mul oli jube kiire poodi viina järele. ja kuna jäime vahele siis poodi ei jõudnudki ja pidin sõbra käest 2x suurema hinnaga ostma. ühesõnaga mul pole enam plekki et maksta suurt trahvi", siis ilmselt sind eriti positiivne vastus ei oota.

Okei veidi pingutasin üle ilmselt selle lausega. :D Idee seisneb ikkagi selles, et korrektsus on tähtis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.01.2014 01:44 

No vaba vormi all pean silmas ikkagi seda, et iga lõik algab taandreaga, isiklikud andmed on eraldi nurgas välja toodud jne. kuid siiski pole tegemist mingi ilukirjandusliku ja kõiki avalduse vormi nõudeid täitva teosega.
Ikka enamvähem viisakas pöördumine ametniku poole.

Kooli lõpus kirjandit olete kirjutanud? Vot midagi sarnast paigutuse poolest- pealkiri, enda andmed ja tekst.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.01.2014 11:00 
Kasutaja avatar

http://www.sirk.ee/

võtad protokolli kaasa, lepid aja kokku ja lähed kohale. Aega kulub vastulause nõuannetele umbes 30 minutit. Võid lasta neil vastulause koostada (u 2h) või teed vastavalt märkmetele ise.
Lahkudes annavad arve kaasa ja maksad 14 päeva jooksul

1h on 90.-

Korrektse vastulausega hoiad kulutatud summa trahvi pealt kokku

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 27 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis