Kui sa ise teadsid, et kõik on enam-vähem korras, sa parasjagu kiirust ei ületanud jne, siis mille pärast sa seisma jääd. Ilmselgelt äratas see kordades rohkem kahtlust, nende peas käis kindlasti mõte nagu üritab ruttu seisma jääda, nagu poleks liikluses osalenud kinnipidamise hetkel. Muul juhul oleks sul võib-olla lihtsalt kilt-kaks järgi sõidetud ja vaadatud kuidas liikled ning olekski huvi üle läinud.
Mul näiteks juhus, kus öösel tulin Nõmme keskuse ristist (Vabaduse puiestee poolt tulles ja Nõmme mäe poole keerates) mitte just kõige väiksema kiirusega ja ilusti vastasuunast sisse lõigates apexisse, aga välja tulles väga ei kangutanud ka ja siis ka umbes poole autoga läksin vastassuunda. Nõmme mäelt tuli parasjagu üles must 3-ne (vanemad olijad teavad mida see tähendab). Loomulikult samuti ots ringi kohe peale minuga kohakuti jõudmist). Mina muidugi võtsin tempo kohe maha, veeresin mäest alla ilusti 50ga ja kurve ideealselt seaduse järgi võttes (järgi jõuti ikka paari kolme sekundiga mulle). Kuskil peale seda söögikohta või TTÜ parkla alguses lükati vilkur peale. Hakkasin juba seisma jääma, aga vaatasin et sinine ju ja jätkasin vaikselt rahulikult liikumist, vahetult enne ringteed said ise ka aru, et midagi on valesti ja panid punase ka tööle. Samuti väike dokumendi kontroll ja küsiti, et kuhu kiire oli ja tead vast ise ka millega eksisid. Seletasin ära, et jah vaatasin et tühi tee ja kedagi pole ja tõesti läks natuke üle joone, et näe kell palju ja kodu paistab, homme tööpäev ka. Elasingi sisuliselt mõned sajad meetrid sealt. Paluti rahulikult edasi liigelda ja enam mitte lollusi teha.
Teine juhus turvavöö teemal, samuti tulime sõpradega öösel, vedasin kampa koju, kui järsku tegi vastutulev politsei kannaka ja kohe järgi. Samal ajal käis minul vöö peale. Väike dokumendi kontroll, äkki puhumine ka ja siis ulatati dokumendid lausega "turvavöö oleks võinud ikka õigel ajal peale panna, mitte enne kinnipidamist". Päästis siis see, et auto dokumentide vahel olid auto omaniku mõned paberid, mis viitasid teatud ametialasele seotusele

.