Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 00:45

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 5307 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 354  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? Elame ennast välja 2014
PostitusPostitatud: 04.02.2014 21:49 

Ei poolda ka seda maaklerite tasutamise skeemi, täiesti ajuvaba. Näitab 15 mintsa korterit, vastab paar küsimust ära ja sõltuvalt siis kas üürist või ostu-müügi hinnast pistab korraliku pataka tasku ja kõik on õnnelikud ka veel. See tasu peaks olema äärmisel juhul pooleks ja mõistlik summa, mitte et kui tahan näiteks 400 eurost korterit üürida pean veel maaklerile ka 400 plekkima sest tema vahendab seda + veel siis tagatisraha ja kohe uue kuu üür ka, ehk siis 400 eurone korter võib kohe maksma minna 1600, 2 kuud tagatist, üür ja maakleri tasu ajuvaba ju :kill

Olen ka maakleritele endile seda rääkinud ja nad on leidnud, et kõik on ikka korras, sest tema ju teeb pildid, näitab seda inimestele, hoolitseb selle eest et korter oleks ahvatlev ostjale/üürijale samas päris kallis siis see maakleri tunnihind kui nüüd võtta palju ta tegelikult iga objekti peale aega raiskab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2014 21:58 
Kasutaja avatar

Hakka siis ise maakleriks, kui seal valdkonnas nii tõhusalt teenib :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2014 22:19 
Kasutaja avatar

Basto kirjutas:
Olen ka maakleritele endile seda rääkinud ja nad on leidnud, et kõik on ikka korras, sest tema ju teeb pildid, näitab seda inimestele, hoolitseb selle eest et korter oleks ahvatlev ostjale/üürijale samas päris kallis siis see maakleri tunnihind kui nüüd võtta palju ta tegelikult iga objekti peale aega raiskab.

Vaadates mis p*rseaukudest on maaklerite poolt pilte tehtud, siis sorry aga no mingi jama täis korter mida pole koristatud on täpselt nii, " kuule kallis, üüriks oma korteri välja? " võetakse a´la esimene maakler ette, lepitakse aeg kokku, samalajal kui peremees teeb rõdul suitsu siis maakler tuleb kohapeale ütleb " 300 saaks vabalt " samalajal supikauss on köögilaual ja lapse mänguasjad on põrandal laiali käiakse korterile kiirelt ring peale, samal ajal maakler oma iPhone 5s´ga klõpsib ruttu paar pilti.

Ega vaatamine pole ka sadakorda parem, lepitakse üldjuhul kokku 5 järgmise vennaga kokku 16 00, 16 15, jne kui mõni jorss kauemaks jääb ja küsib natukene rohkem siis jooksevad kokku, kui 2 tk juba venitavad siis ei ole välistatud ka et kõik kolm on korraga samas korteris...

Endiselt minu hääl sellele, et nad on muidusööjad. Ma olen nõus maakleritasu maksma, kui ta otsib mulle isiklikult minu kriteeriumite järgi kortereid ja saan talle öelda " ei " .. " ei " .. " ei " " oh, see on juba paljulubav ", kuid kui nüüd tähelepanelikult vaadata siis igasuguseid CBS ja MKJ Kinnisvarabürood mille emaili aadressid on : bemmvilistabkummi@hot.ee - siis ei ole ju selline maakler tõsiselt võetav? Mida ta mulle garanteerib? Kõige parem juhus oli see, kui käisin ühte korterit vaatamas mis pidi vabanema märtsis, ma üritasin omanikule ja maaklerile vihjata, et mismoodi tasumine käib? Kas kõik ette või nt lepingutasu praegu (siis oli jaanuari kuu) ja korteri kättesaamisel ühe kuu üür ja tagatis? Siis sellepeale öeldi mulle, et praeguse üürnikuga saab ka kiiremini, et kui teil on kiire siis saame ta siit välja - selle peale tekkis ainult üks küsimus et kas minuga lõpetatakse samamoodi leping ära? Tegemist oli jälle mignisuguse AJMTKB@hot.ee (Ants ja Mari teevad kinnisvarabüroo) firma maakleriga

Näide 1: sellise büroo leidmiseks läks aega maksimaalselt 20 sekundit
http://www.kv.ee/harjumaa-tallinn-haabe ... 2108ab9169

Pole küllmainitud et vahendustasu küsitakse, kuid vaadates et objekte on kokku 8 siis vaevalt ka eraisik on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2014 22:23 
Kasutaja avatar

cobra kirjutas:
mul vaja imprezale 2000a throttle body asendi andurit, hetkel hinnaks 382.5 euri.

Ära muretse, 93a galandi sama jupp maksis sama palju. :D

Maaklerite teemal siis on ka juba osadel korteriomanikel mingi kiiks lepingutasu küsida. Kuulutuses ilusti kirjas otse omanikult, mitte ei ole kv.ee's valesse kategooriasse pandud, üürileandja eraisik ja siis on kirjas, et lepingutasu... ??????? Jube kalliks on see printimine meil ikka tänapäeval läinud. See lepingupõhja leidmine ei ole ka eriline raketiteadus kui vähegi peakolu otsas töötab.

Viimati muutis mihkel-m, 04.02.2014 22:42, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2014 22:39 

Martin.V kirjutas:

Rusty: Maakleri võiks üldse kinnimaksta omanik, kes otsib endale sinna üürniku, kuna maakler peaks talle tagama sinna korraliku üürilise jne.
Hetkeseis on hoopis see, et üürnik maksab omaniku laiskuse kinni, maakler ei garanteeri talle midagi ja kes korteri saab on omaniku otsus lõpuks.

jah, sest hetke turuolukord on selline, Et soovijaid on rohkem kui elamisväärseid/huvi pakkuvaid kortereid.
Ehk siis kui sa pole nõus, antakse jalaga ka ongi vsjoo, võetakse järgmine kes maksab. Kuigi võlaõigusseadus tegelikult sätestab, et üürileandja peaks tasuma
http://tarbija24.postimees.ee/117581/ma ... okkuleppel

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2014 23:30 

Kahjuks seis on jah selline. Samas, kui elujärg on just selline, kus ei ole veel kindel, kas oleks õige hakata kanda kinnitama või kisub veel väljamaale seikluste poole ei ole mõtet hakata panga orjaks ka. Ainus variant ongi raha "tuulde loopida" nii kaua kuni selgus majja saab ja hakata päris oma kodu ostma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2014 23:59 
Kasutaja avatar

üürihinnad järjest tõusevad. Võta kasvõi mingi korter laenu peale ja tõmba üürnik sisse. Maksab vähemalt laenuraha kinni ja lõpuks mingi hetk saad korteri omale...
Remonti vajavad kahetoalised korterid on tartu linnas üle 30 000 euri, pigem nii 40 000... et seda nii enamvähem mõistliku aja peale(u 10 aastat) laenupeale võtta ja et laenusumma väga suur poleks (200-300 euri), sis peab ikka mingi 10-15k korraga sisse taguma.

Aga maaklerid... Nägin hiljaaegu Tallinnas mingit kuulutust. Korter oli mingi uhke... Üür oli ka uhke... 800 euri. Maakleritasu oli ka 800 euri... Hääkülh, 80 euri võiksin maksta neile, aga 800 euri? Isegi need 200+ euri maakleritasud tunduvad ulmed.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2014 00:10 

Segaks ka siin natukene maaklerluse teemale vahele, ning mida ütleks on see, et maakleril ja maakleril on vahe. See, et kõik on ühesugused on sama mis öelda, et kõik bemmimehed on munnid, meelde jäävad ikka need jobumad - korralikumalt liiklevad ei torka millegiga ju silma ja ei jää meelde.

On maaklereid kes koguvad endale portfelli, räägivad kuidagi omanikule augu pähe, kopivad kuulutuse ning loodavad puhta õnne peale, et äkki joppab ja saavad müüdud ja oma raha kätte.

On ka korralikke maaklereid, kes ei võta endale 100 objekti alla, mittemidagi ühegi kohta teadmata ning lootes, et ehk mõni läheb ära, vaid tegelevad maksimaalselt 20 objektiga, tead iga objekti detaile ülitäpselt, teab ümbruskandis hindasid ja nii edasi.

Tuleb lihtsalt loota, et satud hea maakleri peale. (Täpsustus, hetkel rääkisin müügist siis mitte üürist).

Üürimise puhul vahendustasu osas osaliselt nõustun, tundub lollus, et maksad päris korraliku summa maaklerile, kes mitte midagi ei tee. Olen ise ka sellistega kokku puutunud ning saan täiesti aru.
Kuid, korterit üürides poleks mul absoluutselt kahju seda tasu maksta, kui maakler timmiks mul kõik ära, st. pildid ja kuulutuse info on juba eelnevalt korralikud(saan eelnevalt infi, kas tahan üldse seda vaatama tulla), kohapeal räägitakse kõik detailselt ja täpselt ära(mitte nii, et omanik näitab ja maakler on ala "kuule, mis korrusel see korter oli?"), ühesõnaga, on asjaga kursis ja oma tööd teinud.

mihkel-m kirjutas:
Maaklerite teemal siis on ka juba osadel korteriomanikel mingi kiiks lepingutasu küsida. Kuulutuses ilusti kirjas otse omanikult, mitte ei ole kv.ee's valesse kategooriasse pandud, üürileandja eraisik ja siis on kirjas, et lepingutasu... ??????? Jube kalliks on see printimine meil ikka tänapäeval läinud. See lepingupõhja leidmine ei ole ka eriline raketiteadus kui vähegi peakolu otsas töötab.

Enamasti on sellisel puhul tegemist kuulutuse kas siis kopeerinud või muutnud maakleritega, kes loodavad kavalad olla, et kui helistad enda arust "otse omanikule" siis tuleb maakler vastu. Või ei ole nad copy-pastet tehes isegi omaniku eelmist teksti läbi lugeda ning otse pastenud.

E: Sellest vahendusest ei saa maakler kõike endale, osa võtab ka kinnisvarafirma, osa läheb kuulutuste kinni tampimiseks, osa läheb nende miljonile otsustusvõimetule kliendile korteri näitamiseks ning muud jooksvad kulutused + maksud ka maha, seega nii mõelda, et saab suure pleki kohe peo peale.

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2014 00:24 

Kahjuks ka endal enamik kokkupuuteid nö maakleritega kes tulevad kohale, samal ajal kui omanik majast v korterist räägib vatrab maakler perenaisega ja loeb sulle paberi pealt ruudud ja kas kasutusluba (maja puhul) on jne. Korralikult tööd tehes on tegu tavalise müügitööga. Teed asja selgeks omale, detailideni nagu öeldud, esitled, moosid, klõusid diili ja saad oma tasu omanikult.

Üüriturul on asi lihtsalt nii lebo, et ei pea lillegi liigutama, et maaklerina raha saada.

Kahjuks olen selliseid juhkameid näinud juba ka majade müügi juures. Kuigi mul on suva ostjana selpuhul kuna sellel turul tasub müüja vahenduse, hakkaks seda maaklerit ikka huiama igasugu detailsete küsimustega ja teeks elu lihtsalt põrguks ja jätaks kohapeal häbisse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2014 00:30 

Nu üldiselt maakleri eesmärk oleks siiski vähem inimesi jooksutada.

Võtta kasvõi autoostu paraleel, eeldusel, et maakler teeb korralikult tööd. Mõtle kui hea oleks, kui ei peaks igat raibet vaatama minema, vaid saad erapooletu isiku käest teada kas roostetab kusagilt, muud iseärasused jne. Säästaks ehk vaatama minemisest.
Ning kui selline variant säästaks sind 10korda huiteap kuhu sõitmast ja enda närve tapmast, siis oleks ju nõus sellisele "vahendajale" midagi maksma. Ja seda kõike siis taaskord eeldusel, et öeldakse ausad vastused ja ollakse kursis.

See on ka tegelikult ju maakleri eesmärk. See, et paljud maaklerid lihtsalt näevad eesmärki iga hinna eest iga ostja kohapeale saada on halb nii müüjale, halb nii ostjale ning halb ka kogu turule, sest sellised rikuvad ülejäänud maaklerite jaoks ka töö ära ja jätavad halva maitse suhu (enamustel meil on olemas tuttav/sõber, kellel on maakleriga "halb kogemus", seega korralikku maaklerit ongi raske usaldada).

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2014 00:33 

djelton kirjutas:
blablabla

Mis seos sul endal maakleritega on? Ja mitu korda oled ise pidanud näiteks korteri üürimisel maaklerite "teenust" kasutama?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2014 00:35 

Üürimisel on ikka ette sattunud. Sealt need näited tulidki mida kasutasin. Päris tore on korterit vaatama minna, kus pakutakse sulle näiteks üks aeg mis absull ei sobi ja rohkem variante pole. Või siis reaalselt maakler küsis mu käest, mitmes korrus ja mis uks see korter oli mida ma vaatama tulin ja siis lihtsalt seisis keset koridori. Kui midagi küsisin, siis "ei tea" oli ainus asi mis vastuseks tuli. Oleks no öeldud, et "uurib" vms. oleks juba parem olnud.

E: Täpsustuseks, hetkel elan veel ühikas, kuna pole selle "hea maakleri" otsa sattunud + mingi hetk tekkis paus sisse otsimisest ja korterisse kolimine kadus prioriteetide listist ära mingi aeg.

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2014 01:33 

Sai ka eelmise aasta lõpu poole üürikorteri otsimise kadalipp läbitud. Endal oli ulme joppamine ja juhuste kokkulangevus ning sain korraliku kokkuleppe. Muidu on aga üüriturul seis hapu, head korterid lähevad kiiresti ning elamiskõlbmatu ( sinna hulka loen ka korteri, kus pm ei tunne end mugavalt, vahet pole mis põhjusel ) pinna eest küsitakse üle mõistuse hinda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2014 01:44 
Kasutaja avatar

Korteri omanikule on lihtsam viis lasta teha läbi maakleri. Pole ju lihtne töölt ära küsida alati või õhtuti rännata. Mõnel neist ka korter hoopis teises linnas. Maakleritasu omanikud ei tahagi maksta, sest nad on oma laenudega end nii lõhki laenanud, et iga sendike vist on arvel. Korter milles remont on tehtud Nõukogude Liidu aeg ja summat küsitakse pangalaenu kuumakse jagu!? Endal on alati läbi tutvuste korter leitud ja hinna, asukoha, kvaliteedi suhe alati paigas olnud. Selliseid korterid ei vajagi kuulutust, need lähevad ilma.
Maaklerid on muidugi minu silmis samasugused kui taksojuhid ja rondiärikad- türklased. Avad mõne üürikuulutuste lehe, klikid filtreeri otse omanikult. Ja ikka on need maaklerid seal. Viimati otsisin üheks kuuks korterit. Otse omanikult oli 10 kuulutusest 1 :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2014 02:33 
Kasutaja avatar

Hetkel ongi see seis, et kuna korteri omanikule ei too maaklerile üle andmine mingeid lisakulutusi, siis minnaksegi lihtsama vastupanu teed. Tegelikult on minu mäletamist mööda isegi seadustega paigas, et maakleritasu peaks maksma siiski üürileandja, mitte üürilevõtja, aga kuna need rahad käivad enamasti käest kätte, siis kes ütleb kes selle raha andis. Midagi ei muutugi enne kui riik viitsib sellesse sekkuda ja rangemat järelvalvet teostama hakata. Karistused võiksid ka olla karmid. Ideaalis võiks peatada näiteks litsentsi, kasvõi ajutiselt, aga ma ei ole nii kindel, kas pooled maaklerid üldse omavad litsentsi. :D Võibolla tuleks alustada hoopis selle kontrollist.

Mina näen küll, et kui see asi oleks rangelt reguleeritud, võiks kinnisvaraturul näha muutusi. Vähemalt üürikorterite koha peal kindlasti.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 5307 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 354  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis