|
Millise käigukastiga autot omada on igaühe vaba valik ja keegi ei väidagi, et "kepikast" vale valik oleks. Palju üldse AT kastiga kasutatud masinaid saada on? Nendest filtreerida veel välja korralikud. Mul on otsene kogemus sellega, kuidas inimesed kardavad AT-kasti. Ei oska sõita, kuidas käigud sisse... Kes kasutab kahte jalga sõitmiseks ja muudab sõitmise ebamugavaks. Pigem on küsimus kas AT-kast õigustab end manuaali ees! Minu arvamus ja kogemus ütleb jah, seda ikka normaalsetes oludes. Normaalse sõidu puhul, ei suuda inimene jälgida alati seda hetke, kunas peaks käiku vahetama ja keskmine kütusekulu muutub suuremaks kui AT-kastiga sõita. Vigane automaatkast on lihtsalt remontimata/hooldamata ja valeti koheldud kast. Manuaalkastiga sõites vahetad sidurit ja muid vidinaid mitu korda ja aastatega käid selle sama summa välja, mis automaatkasti remontides. Automaatkaste on ka niipalju erinevaid ja tekkivaid vigu tuleks ikka konkreetse mudeliseeriaga võrrelda. Mina arvan, et paljud need vead tekivad sellest, et ostetakse liiga väikese mootoriga auto ja siis piinatakse kasti, see ju automaat. Iga asi kulub kiiresti kui sellele takka kogu aeg anda. Eriti väiklane on mõelda, et need inimesed kes töötavad välismaal, sõidavad nüüd uhkete kallite autodega. Tihti need välismaal töötavad inimesed kulutavad topelt summasi, vaja Eestis elamise eest maksta, vaja Eestisse sõita. See kõik on kulu! Kadestada või kiruda neid... Milleks, Sina istud kodus, Sul on sõbrad tuttavad lähedal, Sa elad selles voolus ja kui midagi muutuma peaks, siis on kergem jätkata. Töötad välismaal, teenid rohkem raha, kulutad rohkem raha, enamuse sellest rahast jätad Eestisse. Kellele see kasuks tuleb!? Teile just, kes te istute kodus ja olete arvamusel, et Eestis on ikka jube elu. Eestis on väga hea elada ja kui te töötaksite samapalju tunde kuus kui kusagil Soomes olles, siis te teeniksite samapalju raha, isegi ehk rohkem, kui see eestlane Soomes/välismaal. Aga ei, mugavam on kell neli õhtul koju minna ja diivanile istuda. Eriti mugav on kui kaaslane veel toidu ka on valmis teinud. Nii, et õppige ära. Pole vaja kadestada kellel on kallim või odavam auto, ei ole mõtet kadestada neid kes töötavad välismaal, kelle naine ja lapsed võib-olla ootavad Eestis. Pole üldsegi mingi häbi sõita 20 aastat vana autoga, seni kui see korras on. Välismaa-välismaa, suur osa Skandinaavia noortest sõidab vanade autodega. Tilganäppijate seltskond on muutunud kibestunud tilganäppijateks. Nii tulevikule ja oma heaolule mõtlevad inimesed olete, siis öelge mida te olete teinud oma elu parandamiseks (juhul kui te sellega rahul ei ole), oma tuleviku kindlustamiseks????
Need inimesed kes on välimaale läinud, nemad on teinud seda, et elada paremini. Ja näete, ma töötan ka välismaal. Istun kodus, teie seal joote, kulutate raha alkoholile. Siin on see aga kulukam kui Eestis ja rahast hakkab kahju. Teile aga pole probleemi 10-20% oma kuupalgast alkoholile kulutada. Kuradi hästi elate seal.
|