Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 20:20

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 113 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Renault Megane 1.5dci Risto
PostitusPostitatud: 07.03.2014 00:10 
Kasutaja avatar

martin5110 kirjutas:
Krt ,kust ta niiii vähe saab võtta... kas said arvutades selle tulemuse või kompuutri järgi?
Paneb mõtlema ,et peaks ka renaulti ostma :D Endal ka diisel aga 11-12 liitrit on keskmine kütusekulu linnas...
edit:
Kas oled uurinud Pärnus tegutseva cts chippi? Endal eelmisel autol tegin ja väga rahul olin.

Kompuutri järgi , tegeliku pole arvestanud kuid tankimise järgi ei tohiks seal suurt vahet olla. Igal autol omad head ja vead , see renoo on siiski prantslane ja seal on igasugu muid vigu mis tahavad tegemist . Kuid see põhirõhk on mul siiski kütusekulul , mis tasub ennast ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.03.2014 15:56 

Mul oli Megane 1.5dci 63kW (facelift) ja see kuvas samasuguseid numbreid, aga tanklas täispaagimeetodil arvestades sain alati 0.6-1.0L suurema kulu sajale...
Aga sellegipoolekst ökonoomseim masin mis mul kunagi olnud. Linnas reaalset kulu üle kuue liitri ei saanud ka talvel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.03.2014 17:40 
Kasutaja avatar

Kütusekulu on küll umbehää. Sinisega sõidad siis eriti soodne :D.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.03.2014 18:53 

Mrk kirjutas:
Mul oli Megane 1.5dci 63kW (facelift) ja see kuvas samasuguseid numbreid, aga tanklas täispaagimeetodil arvestades sain alati 0.6-1.0L suurema kulu sajale...
Aga sellegipoolekst ökonoomseim masin mis mul kunagi olnud. Linnas reaalset kulu üle kuue liitri ei saanud ka talvel.

mul kipub suvine linnakulu suurem olema, kui talvine...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.03.2014 22:27 

moribundity kirjutas:
Mrk kirjutas:

:D sama siin, suvine kulu on tihti suurem aga see selleks, ma ise usun, et jah chip-iga võib väheke jõudu tulla aga ilmselt see maksab suhteliselt palju õpliase jaoks seega harju parem ära on odavam jätkata oma sõite selliselt nagu hetkel ja investeeri parem auto korras olekusse :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.03.2014 22:57 
Kasutaja avatar

@almera kirjutas:
Kütusekulu on küll umbehää. Sinisega sõidad siis eriti soodne :D.

Selle sinisega ei julge sõita, kardan kontrolli :D Kas kontrolli teostavad ainult tolli ametnikud või tavalinebpatrull ka?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.03.2014 23:00 
Kasutaja avatar

FreeFaller kirjutas:
moribundity kirjutas:
Mrk kirjutas:

:D sama siin, suvine kulu on tihti suurem aga see selleks, ma ise usun, et jah chip-iga võib väheke jõudu tulla aga ilmselt see maksab suhteliselt palju õpliase jaoks seega harju parem ära on odavam jätkata oma sõite selliselt nagu hetkel ja investeeri parem auto korras olekusse :D
Seda kindlasti, aga hetkel kui veel mingeid rahasid liiggub siis vaesemehe chipina võiks proovida 74kw mootori aju,kuid pole seda 1,5dci 74kw mootoriga kuskil lammaris näinud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2014 21:37 
Kasutaja avatar

Uurisin chippe ja mõtlesin ikka auto originaaliks jätta.Autoga on läbitud ala 5000km ja ainult kalla ja talla , seda esimest ei peagi praktiliselt tegema . Masin käivitub poolest pöördest ja pritse süsteemiga pole probleeme (kontrollitud pihustid ja pump)

Polegi kirjutanud mida kõik autoga tehtud on .Niiet väike list

*kütuse filter vahetatud
*diagnostis käidud( jäi põlema armatuuris airbagi tuli , viisin auto spetsialisti juurde , ütles ,et kõik padjad on sees ja terved . Pidi olema ühe turvavöö eelpinguti anduri viga )
*ABS-i andur vahetatud , seega hakkas abs tööle
*rooliots vahetatud
*Õli ja filter vahetatud
*eelsüüteküülnad vahetatud
*pihustid ja pump kontrollitud

Vaja veel teha :

*Keskarmatuuris vaja pikslid parandada aga kuna sees on aftermarket makk siis see näitaks ainult välistemp ja kellaaega , aga kuna neid vajalikuks ei pea siis pole viitsinud seda ka teha .
*Teha sillastend ära , kuna vahetasin omalkäel rooliotsa ära

Auto on ka müügis kuna tahaks midagi muud proovida .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2014 22:50 
Kasutaja avatar

Njaa .. Palju sul läbisõit on ?? Mul on sama masin, samast kohast tulnud ( tegemist skorpioni turvateenistuse endiste pratrull autodega ) Peale 260000 on mulle põrgut teinud( auto alati saanud korralikult hooldust ja juppude pealt koonerdanud pole, enamjaolt a grupi osad, auto sain siis oli 90 000 kellal ) ... Ja nüüd lendas geneka rihm pooleks kuna geneka rullik lendas labmist ribadeks mis lõi pearihma kaitse korpuse puruks ja sellest tingituna lendas mingi sitt rihma vahele ja rihm käis paar hammast valesti -.- .
Ennem seda sain välja vahetada kõik neli pihustit, egri ja palju muud manti c.a 2000 ja peale euri eest .. Muidu siiani oli kuradi hea masin, võttis vähe kütust ja lagunes suhteliselt vähe. Ma arvutades saanud parima tulemuse tallinn-tartu maanteel hea suvise ilmaga 2.9l sajale :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2014 14:27 
Kasutaja avatar

defekt kirjutas:
Njaa .. Palju sul läbisõit on ?? Mul on sama masin, samast kohast tulnud ( tegemist skorpioni turvateenistuse endiste pratrull autodega ) Peale 260000 on mulle põrgut teinud( auto alati saanud korralikult hooldust ja juppude pealt koonerdanud pole, enamjaolt a grupi osad, auto sain siis oli 90 000 kellal ) ... Ja nüüd lendas geneka rihm pooleks kuna geneka rullik lendas labmist ribadeks mis lõi pearihma kaitse korpuse puruks ja sellest tingituna lendas mingi sitt rihma vahele ja rihm käis paar hammast valesti -.- .
Ennem seda sain välja vahetada kõik neli pihustit, egri ja palju muud manti c.a 2000 ja peale euri eest .. Muidu siiani oli kuradi hea masin, võttis vähe kütust ja lagunes suhteliselt vähe. Ma arvutades saanud parima tulemuse tallinn-tartu maanteel hea suvise ilmaga 2.9l sajale :)

Tead see on hea küsimus palju mul läbisõitu on , kuna mul igapäevaselt on kesk kütusekulu seal ees siis polegi nagu vaadanud , minuteada on midagi 240000 seal . Enne mind on vahetatud autol geneka rullik ja rihm . Peaks vaatama mis see hammasrihm ka teeb seal , seda nagu ei olegi vaadanud tema asukoha pärast (asub täpselt mootori käpa all) . Aga sul tahmafilter alles küljes? Endal plaan see lihtsalt vahelt ära võtta, välismaa foorumites on sellest pikalt juttu .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2014 23:38 
Kasutaja avatar

Mul kõik alles... 200 000 pealt oleks pidanud sul tegelt olema rihma vahetus ... Pane mootorile tung alla ja lase käpp lahti saad järgi vaadata ... võtab maksimaalselt 15 minutit lahti teha ja kokku panna. Tungiga saad mootorit üles poole ka tõsta et muule kupatusele seal ligi pääseda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2014 00:47 
Kasutaja avatar

defekt kirjutas:
Mul kõik alles... 200 000 pealt oleks pidanud sul tegelt olema rihma vahetus ... Pane mootorile tung alla ja lase käpp lahti saad järgi vaadata ... võtab maksimaalselt 15 minutit lahti teha ja kokku panna. Tungiga saad mootorit üles poole ka tõsta et muule kupatusele seal ligi pääseda.

Homme vaatan kohe üle . Loodan ,et 200 000 pealt tehti see rihma vahetus ära . Sul on tehtud rihmavahetus ? Palju maksma läks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2014 01:03 
Kasutaja avatar

just tahtsin kirjutada, et kaua sa tudeng ikka renault'iga ringi lased, pole mõtet eriti raha alla panna igasti chippide värkide jaoks, sest nagu mulgi omal ajal, jäi esimese auto võimsusest väheseks ja kui ta müüki panin siis kedagi ei kottinud mingi chip, velg ega esinduse hooldus. Ainuke küsimus oli, et "a miks su auto 800€ kallim on kui teistel, oled mingi ärimees väh??"

Ühesõnaga, kui ei ole kindel kas auto jääb siis pole mõtet raha raisata, eriti tudengil.

risto995 kirjutas:
Uurisin chippe ja mõtlesin ikka auto originaaliks jätta.Autoga on läbitud ala 5000km ja ainult kalla ja talla , seda esimest ei peagi praktiliselt tegema . Masin käivitub poolest pöördest ja pritse süsteemiga pole probleeme (kontrollitud pihustid ja pump)

Polegi kirjutanud mida kõik autoga tehtud on .Niiet väike list

*kütuse filter vahetatud
*diagnostis käidud( jäi põlema armatuuris airbagi tuli , viisin auto spetsialisti juurde , ütles ,et kõik padjad on sees ja terved . Pidi olema ühe turvavöö eelpinguti anduri viga )
*ABS-i andur vahetatud , seega hakkas abs tööle
*rooliots vahetatud
*Õli ja filter vahetatud
*eelsüüteküülnad vahetatud
*pihustid ja pump kontrollitud

Vaja veel teha :

*Keskarmatuuris vaja pikslid parandada aga kuna sees on aftermarket makk siis see näitaks ainult välistemp ja kellaaega , aga kuna neid vajalikuks ei pea siis pole viitsinud seda ka teha .
*Teha sillastend ära , kuna vahetasin omalkäel rooliotsa ära

Auto on ka müügis kuna tahaks midagi muud proovida .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2014 01:44 
Kasutaja avatar

Täitsa õige jutt , eks ta nii ole . Kui kedagi huvitab siis auto on müügis ka , pakkumised jms PS-i .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2014 13:20 
Kasutaja avatar

Jah mul sai vist 198 000 pealt rihmad vahetatud. Tartu esinduses oli 540 euri rihmade vahetus koos kõikide muude pudinatega.
Mujal kindlasti saab odavamalt. Kui ise tahad teha siis Ebays oli ala 120 euri vist rihmade komplekt.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 113 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis