http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1696921Olles nende ärikate tegevuse kohta uurinud läksin pooleldi eksperimendi korras omal nahal katsetama, kas ja kui palju nad petta üritavad. Tunnistan, et natuke siiski lootsin, et see auto on korralik ja saan ära osta.
Absoluutselt kõik poritiivad ja uksed on roostes ning pintsliga mingi suvalise sinise värviga üle tõmmatud. Kapotil ja pagasiluugil samuti selle sama pintsliga tehtud kohad peal. Vist ei olnudki ühtegi mitte-roostes detaili selle auto küljes. Aga oli püütud ikka varjata ning võibolla asjatundmatu inimene neid kohti tähele ei panekski. Mootor käivitus kahtlaselt, alguses turtsus ja siis tõusis pööre vaikselt 1500 peale. Kapoti all oli mingi pistik lahti ühendatud, vennike väitis et ta ei tea mis see on. Üldse kõigile küsimustele tuli vastus, et ei tea. Kui küsisin, et miks kuulutusse on märgitud lisad, mida auto küljes ei ole, siis tuli vastuseks: "see on ju tavaline".
Teadsin, et seda autot ma ei ostaks isegi 700€ eest, aga huvi pärast proovisin natuke tingida. Mitte ühtegi senti alla ei lastud, kuigi lugesin talle üsna pika rivi vigasi ette, millest eelnevalt mulle midagi ei mainitud kui küsisin. Vastuseks lihtsalt vaikus.
Igatahes, olen järjekordne inimene, kes soovitab kõigil hoida eemale nii sellest autost kui ka nendest ärikatest. Asjatundmatud ostjad saavad seal ikka korralikult petta. Müüjat oodates kõndisin seal platsil ringi ja vähemalt 80% nende autodest tundusid täielikud rimakad ja emexi väravate vahelt kätte saadud. Olen ka kõigi nende rimakate kuulutusi vaadanud ja oskan ainult seda öelda, et pildistada nad oskavad.