revolt kirjutas:
Hondamees arvas vist, et mul on vaja temast ka veel mööda sõita ja tegi mul tagasireastumise praktiliselt võimatuks.
https://www.youtube.com/watch?v=Mu9TpCDW0UoRaske kommenteerida seda videot, aga väga suur protsent laupkokkupõrkega lõppevatest liiklusõnnetustest juhtuvad just selliste manöövrite läbi nagu siin videos näha. Ütleme nii, et siin on veel suhteliselt hea nähtavusega lauge kurv, kust läheneb vastutulev sõiduauto. Honda juhti ei saa siin kindlasti "ajuvabaks" tembeldada, kuna tema ei teadnud sinu kavatsusi ja auto Kw- kas sa sõidad ka temast mööda või reastud tema taha. Tahavaatepeeglitest ei hinda auto tegelikku sõidukiirust ja ju ta oli veendunud, et kui tema hoo maha laseb, jõuad sina temast mööda. Aga juhtus hoopis vastupidine. Usun, et sinu reastumine tema taha tuli ka talle väga suureks üllatuseks. Ohtlik möödasõitja + vastutulev kaasliikleja põhjustab möödasõidetava (antud juhul Honda juhis) alateadvuses automaatselt pidurdamise efekti. Videopildist jääb arusaamatuks kas ka vastutulev sõiduauto pidi antud manöövri tõttu kiirust vähendama.
Põhimõtteliselt Liiklusseadusest lähtuvalt jääksid sina sellises olukorras süüdi ja see on karistatav § 242 lg 2 kohaselt, kuna tekitasid oma manöövriga nii Honda juhile, kui ka tõenäoliselt vastutulevale sõidukile liiklusohtliku olukorra. Kirjutame ka mõiste lahti, mis on
liiklusoht: see on siis olukord, mis sunnib liiklejat ohu vältimiseks järsult muutma liikumissuunda või -kiirust või peatuma.
Antud olukorras sõitis Honda juht endale sobiva sõidukiirusega ning nähes sinu poolt tekitatavt manöövrit oli ta sunnitud järsult muutma enda kiirust, mis nähtub väga hästi ka videopildis.

+ Lisaks
Liiklusseadus § 51
(Möödasõit)(3) Enne möödasõidu alustamist peab juht veenduma, et:
1) ükski tema järel sõitva sõiduki juht pole alustanud temast möödasõitu;
OK! 2) samal sõidurajal ees sõitva sõiduki juht pole andnud märku vasakpöördeks;
OK! 3) möödasõit ei ohusta ega takista teisi liiklejaid;
NOT OK! Sellise Honda taha pidurdamisega ohustasid sa nii möödasõitu sooritanud VW´t, kui vastutuleva Ford Transiti juhti. Nagunii nad pidurdasid, see on fakt!
4) sõidurada, millele juht suundub, on piisavas ulatuses vaba;
NOT OK! Oleks vaba olnud, poleks ka seda "Ajuvaba" videot Youtube sündinud.
5) sõiduki, millest alustatakse möödasõitu, suhteline kiirus võimaldab sellest mööda sõita piisavalt lühikese ajaga;
NOT OK! . Möödasõit ju ebaõnnestus, kuna juhi poolt valitud suhteline kiirus ei olnud selleks piisav, et kolonnist ohutult mööduda.
6) tal on võimalik tagasi reastuda, ohustamata ja takistamata juhti, kelle sõidukist mööda sõidetakse.
NOT OK! Sooritasid möödasõitu nii KIA´st, kui VW- kuid olen veendunud, et nende ette pidurdamine (loe: tagasireastumine) pani ka nemad antud manöövrist pidurdama.