Kuna ma väga tihti kuulen küsimust, et palju jõudu on ning vastata oskan ainult, et umbes 600-650hj otsustasin, et käin ja uurin selle numbri täpsemalt VKM Motorsis välja.
Hetkel jahedad ning mõne päevase ette teatamisega saingi aja täna hommikuks Kuma teele.
Pinki paigutamine möödus pea viperusteta, aga teljevahet pidime korduvalt dünol väiksemaks muutma, lõpuks olid võllid nii lähestiku, et VKM-i mehed teatasid, et nii väikese teljevahega autot pole enne neil läbi käinud.

Peale paari tõmbe katsetust selgus, et mingi jama on kas auto või pingiga, kuna pöörded hakkasid kõikuma ja mootor pooma. Kiired testid durametricuga auto softi kallal välistasid sealse vea ning kui Viljar ühendas uue arvuti asemele vana laptopi, kus vanem düno pingi tarkvara peal, hakkas kõik kenasti tööle.
Peale paari tõmmet tulid tulemuseks täitsa kenad numbrid - 719hj ning 1085nm!
See on jõud mootorist, rattas on 20% vähem.
Video tõmbest -
https://www.youtube.com/watch?v=fcsJKVnvP40Paar graafikut ka, esimene on USA hj ning lb-ft andmetega

Teine on sama graafik aga EU kw ning nm

Eeldavasti oleks number veelgi kenam, kui tegemist oleks mõne teise autoga. Nimelt asub 911-l mootor auto taga, aga jahedam õhk on düno ruumi tulemas ainult eest poolt. Intercoolerid said küll hädapärase jahutuse, aga käega katsudes olid nii 40c kanti tõmmete vahel, õhufiltri juures valtises umbes samasugune soojus.
Lõpp vajub graafikul ära, kuna tehase turbod lihtsalt lõppevad ära ning minu palve Emrele softi tehes oli, et jõud oleks võimalikult madalalt saada - seda on just rinkal vaja. Tulemuseks on see, et alates 3500 kuni 6000rpm-ini on saadaval mõnusad 800nm

Helesinine joon on teine tõmme, siis olid intercoolerid veel suht soojad ning Viljar proovis vastusurvet pingiga avaldada, et saaks ka väiksema pöörde peale graafiku joonistada, mingil määral see õnnestus, aga kuna aeg hakkas läbi saama ja auto nagunii korralikult kuum oli jätsime selle osa pooleli.
Lõppu veel meeldetuletuseks tehase pakutav graafik -

Minu omal on muudetud tarkvara, väljalaset paremini hingavamaks tehtud(TÜV sertifikaat), sisselaset paremini voolavamaks ning suuremad intercoolerid(911 GT2), põhimõtteliselt stock auto

Pea 3h vaeva ja kalli düno pingi kulutamise eest nõutakse 120€