Ei hakka eraldi teemat tegema ja lahkel loal esitan siin ka omad küsimused.
Kuna tahan oma tööbussi paremat soundi siis panin oma Ford Transitisse Alpine CDR-120RR juhtseadme ja nüüd ka (kasutatud) Alpine SPS 57C2 kõlarid.
Millegipärast mängivad alpine omad palju kehvemini madalaid toone kui originaal Fordi omad (mis siiski krõbisesid)
Bass nagu puuduks kuigi heli on puhtam kui enne.... näha on et membraan liigub korralikult aga bassi ei tule.
Kas sellepärast on bassi halvem kuulda, et makk ei võimenda kõlareid piisavalt või on kõlarid läbi või asi hoopis selles et need 2way speakers?
Kuna ma olen suht võhik auto audio alal siis on küsimusi veelgi.
Kas need Alpine kõlarid on üldse head mis ma sinna panin - kellegil kogemusi antud mudeliga?
Kas ma peaks ostma võimendi, et täies hiilguses neid kõlareid kuulata (mis siis et nad ovaalid).
Kas ma saan õieti aru et üks võimendi suudab võimendada ära nii bassika kui ka teised kõlarid nii et ma ei pea mitu võimendit ostma.
Kuna ruum on piiratud transiti kabiinis ja ma lõikuma ei taha hakata - oskab keegi soovitada mingit väikest bassikat mis sinna ära mahuks - algul mõtlesin 8" aktiivbassikale mis istme alla käib aga see laideti maha... Kuna mingit ulme summat ei taha hakata töö autosse alla tampima siis ehk keegi oskab soovitada mis bassikas ja võimendi kogu selle krempli peale piisav oleks.
Põhimõtteliselt saaks bassika ainult kõrval istuja istme alla panna... mingi mini kast teha vms
Sai küll palju juttu ja küsimusi aga loodan, et keegi viitsib vastata