dellu kirjutas:
Käisin täna ühe tilganäppijaga, õigemini ütleks et töökoda oli tilganäppijate oma ja ostjal puudus igasugu loogiline mõtlemine, töökojas autot näitamas. Kui ma nüüd millegiga väga mööda ei pane, oli peamees kiirendusradadelt tuntud hr Maksim Solotarjov. No see koht oli ikka selline urgas et anna olla. Isegi minu hobiauto ehitamise garaaz, kus ka juppe laiali, näeb kordades parem välja. Hunnikute viisi prügi, jube räpane jne. Tõsteti siis mu turu üks odavamaid Golf 4-sid üles ja ilma pikema uurimiseta teatati ostjale, et üle 500 see küll ei maksa. Tegelt juba enne uuriti mis ta eelarve on. Naljakas on see, et turu odavaim G4 auto24s on kopikas alla 1000, sellel on jahutusvedeliku leke ja mõttetu 1.6 mootor, mis võtab rohkem kütust kui mõni 3.0. Siis on veel üks ja juba ongi mingu oma.
Hakkasid muidugi talle midagi rääkima, kuidas Lätis on hinnad palju paremad, aga kas nad ka arvutasid mis see toomine läheks. Sõida autoga sinna ja tagasi (oma 800km) on oma 100, kui just mingi väga öko diisliga ei lähe, transiidid, kindlustus, Eestis vaja esmaregamine teha, vähemalt kahel inimesel terve päev kulunud jne. Ilmselt kogukulu nii 500 ikka. Muidugi see ostja oli kohe peale 500 eurose hinnangu saamist, et no jah teil ikka täitsa õigus ja oligi kogu vaatamine. Kusjuures ühtegi silladetaili polnud isegi kontrollitud, need ma käisin just umbes kuu tagasi üle ja peaks kõik vajalik vahetatud olema. Mootor ja kast toimetavad samuti ilusti. Jah visuaalselt poolel on mõned häirivad kohad, aga suures plaanis midagi hullu küll pole. Täna sai just kuulutus ka läbi ja tõesti mõtlen kas viitsin üldse uut kuulutust kohe panna. Pigem leian sellele autole suvel muud rakendust ja äkki proovin sügisel uuesti. See 1000 euroste autode müük on ikka üks lahe asi, kogemused alati näidanud, et just nende puhul käib mingi ulmeline komöödia. 500 saaks ma juppidena ilmselt mõne nädalaga tagasi. Esitosa jupid ise on juba pea pool sellest.
Alati on väga sitt viia kuskile ostja "sõbra" töökotta, sest siis on kindel, et see auto tehakse seal nii maha kui võimalik ja kuidas see hind ikka nii vale on ja nagu sinu jutustki kuidas kuskil sõbra tuttaval on samasugune auto 4x odavamalt müüa ja kuidas peale vaadates saab aru, et as on vale...kindel värk, et peale seda on närvid nii läbi aetud et ei tahagi enam müüa. Alati minna neutraalsesse kohta.
Kõige sitemal juhul on ostja mingi memmepoeg ja kuulab kõike mis need "targad" räägivad, kuigi mul on kogemused, et 90% sellest jutust on puhas sitt.