gets kirjutas:
Umbes 250...300.- kanti numbrid tulid ka minul arvutuste järgi (eraisiku toetusega ja koos käibega). Praegu hakkan firmale liisingupakkumisi uurima ja loodan, et 30500.- auto (käibega 36500.-) ja ilma käibeta toetus 10500.- ei aja kuumakset ja sissemakset liiga kõrgeks.
Eelinfo põhjal paistab, et liising ei luba jääkväärtust jätta üle 15% ja auto väärtusest üle 50% oma kanda ei võta.
Eelnevalt kogu vajalik info kenasti läbi käinud ja toodud suurusjärgud pädevad.
Mina arvestan, et 350€/kuu sees on mul KÕIK Leaf'ga kaasnevad kulud (liising, kasko, laadimised kodus ja kiirlaadijates jms).
Samas üks väike märksõna - toetust saab kuni 50%, aga mitte rohkem kui 18'000€ mitte käibemaksukohuslane e. siia kvalifitseeruvad ka vastavad jur. kehad.
Vihjeks ja mõtteaineks, kui eraisikuna ei taha liisingusse võtta.

Minu Leafil tänaseks mõni km veel alla 2000 ja varsti saab ka kuu aega omatud.
Mõni sõit toimub ikkagi aeg-ajalt teise autoga ja seega kilometraaž hajub veidike autode peale. Eelduslikult Leafi läbisõit 2K km kuus tundubki olevat realistlik.
Ainus asi, mis mind tõsiselt välja vihastas 2 päeva tagasi - keegi tropp on suutnud stangenurgast üle käia ja suur kriim sees. Tundub, et keegi on parklas vist ratta liiga välja keeranud nikerdades vms... tiiva peal ka kerged kriimud, mis peaks siiski kergelt välja saama.
Küll aga ajab leili see, et sa kurat kriibid mu auto ära ja lihtsalt tõmbad uttu.

See värviparandus ei maksa ilmselt miljon, aga krdi suhtumine on küll debiilsus.