Kui nüüd rääkida uuemate Opelite vastupidavusest, siis eelmise põlvkonna Astra H, täpsemalt siis kaheukseline GTC oli mul omal ajal uuena ostetult päris mitu aastat ja pidas super hästi vastu. Ütlen ausalt ega too kerget elu ei näinud, ikka otse läbi aukude jne

Roostekaitse oli väga hea, mina isiklikult pesin seda autot aastate jooksul vaid mõned korrad, sellele lisandusid veel need korrad kui auto hoolduses või avariijärgses kereremondis käis ja seal omal algatusel seda tehti - ehk siis üldse kokku vb max 10 korda, keskmiselt paar korda aastas. Ülejäänud ajal oli kõik see mustus ja sool ja muu keemia autole seltsiliseks. Omal ajal sai sõidetud ka pea vist kõigide konkurentitega, vist erandlikult just käredate mudelitega (ST, RS, GTI, T-Sport, MPS, Type-R, Cupra jne) ning Astra - sh ka OPC - meeldis mulle enim.
Mis nüüd puudutad uut Astrat, siis kogemust nendega on vaid niipalju, et olen sõitnud 1.6 Turbo GTC-ga ja OPC-ga. Noh mis väga öelda on - välimuselt on GTC ja sellele põhinev OPC muidugi väga kenad, siinkohal pole konkurentidel midagi kaasa rääkida. Ka sisud on neil kenad, eriti

OPC istmed. Paraku sõiduomadustelt oli eelmine Astra parem, uus on lihtsalt liiga raske (vist keskmiselt 200kg raskem kui vana). Muidugi mugavus on jällegi uuel parem. Uut Astrat konkurentidega väga võrrelda ei oska, kuna ainukesed millega sõitnud olen on Megane RS ja Golf VII R. Mõlemad on kiiremad, kergemad ja paremate sõiduomadustega, kuid Golf R on välimuselt ja sisult ning tegelikult ka sõiduemotsiooni poolest lihtsalt niivõrd igav auto, et sellega üle nädala küll sõita ei kannata, sest tekib oht, et roolis võib igavusest magama jääda. Samas Megane RS on jällegi liiga jäik auto igas mõttes ja igapäeva sõitmiseks liiga kurnav.
Kokkuvõttes uus Astra vs konkurendid oleneb väga palju missuguse keretüübi kasuks otsustad. Kui sobib kaheukseline GTC - siis pm peale suure kaalu ja seeläbi natuke kohmaka oleku - ei näe küll põhjust miks mõni muu konkurent valida. Kuid muud Astra keretüübid on samas igavad ja mitte midagi ütlevad ja seljuhul vb tõesti valiks nt neljaukselise luukpära puhul pigem uue Seat Leoni, kuigi VAG toodang üldjuhul väga kriitikat ei kannata ja vastupidavuselt osutub säärane Seat 99% tõenäosusega kindlasti kehvemaks autoks.