ghozt kirjutas:
MDB kirjutas:
Iff kirjutas:
Möödasöitu sooritades veendu manöövri ohutuses. PEATEELE keerates veendu, et keegi ei tee möödasöitu. Mutike süüdi igatepidi.
Esiteks ei ole enam tegu möödasõiduga, kuna autod seisavad. Tegu on manöövriga. Nii ja nüüd edasi!
Natuke googlet ja jõuame uue liiklusseaduse juurde, abiks delfi ja meie oma rahvas:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=37553699*Tahaks saada vastust küsimusele, kas seisvate autode vahel tohib motorattaga sõita? Näiteks situatsioonis, kus tänaval on ummik või valgusfoori ees pikk järjekord, et motorattur ei peaks sisse hingama autodest tulevaid heitgaase.-Sõidurada on sõidutee pikiriba, mis võib olla tähistatud asjakohaste liiklusmärkide või teekattemärgistega ja mille laius on küllaldane autode liiklemiseks ühes reas.
Kaherattaline mootorratas ja mopeed võivad sõidurajal liikuda kahes reas. Auto ja mootorratta korral ei ole aga tagatud piisav ohutu külgvahe.
* Paluks selget vastust: kas mootorrattur võib sama raja piires auto kõrval sõita või mitte?-Vastus sama – ohutuse tegemiseks sõiduraja laiusest ei piisa.
Seega, streetraceri seadusest lähtudes on volksu juht süüdi. LE-d lugedes aga jääb streetracer süüdi.
Ainuke lahendus on hetkel riik kohtusse anda ja vaidlustada, et pole arvestatud Streetrace-i kogukonnaga!
Mis sel seadusel minu situatsiooniga pistmist on?
Mina nägin, et kedagi vastu ei tule. Näitasin suunda, läksin möödasõidule. Ei olnud kellegagi samas sõidureas. Olin möödasõidul, kui volkari juht mulle nägu naerul ette kühveldas.
EDIT: Tahaks näha, mille põhjal mingi süü jagamine võiks toimuda. Mina kiirust ei ületanud, tegin möödasõitu lubatud kohas, kõik oli legaalne. Ühtegi eeskirja ei rikkunud. VW juht eiras "anna teed" märki ja sõitis ette.
Sellisel juhul küll, kui asusid vastassuunas. Miskipärast arvasin, et ummikute aeg ja mõlemad read täis. Kuid siiski, kas autojuhina oleksid teinud sama lükke, oleksid läinud möödasõitu tegema? Kas sul oli piisav nähtavus ristmikule, teadmaks et kedagi sealt ei tule? Või peavad kõik ristmikele väljasõitjad arvestama sellega, et mõni tsiklimees otsustab möödasõitu teha?
Ma saaks aru, kui mõni kohalik autoriteet, kellel tsikli küljes selline kõrge lipp, et teistele eemalt juba paistaks(nagu laste ostukärudel). Kuidas peaks keegi linnas arvestama seda, et sõidan ristmikule ja keegi siis otsustab, et ma ikka pean kõikidest ees olema. Antud juhul ei ole ju vahet, kas sa oled tsikliga või autoga!
Ma selles asjas olen täiesti erapooletu, kuid ise samas olukorras olles, tsiklimehena tunnistaks oma viga ja tänaks õnne, et haiglas mitu kuud ei pea veetma. Loodame, et siis kuuleme kiirelt mis kindlustus või politsei lõpptulemusena otsustab.