matadoooor kirjutas:
matadoooor kirjutas:
tänan vastajatele
kui saksa kuulutuses on hinna taga mwst ausweisbar, kas see tähendab siis, et hind sisaldab juba käibemaksu või hinnale lisandub veel käibemaks???
Jah.
Siis näed ka ära, mis on nn ilma KMita hind. KM on muideks Saksas 19% ja meil hetkel 18%, nii et ühe protsendi võidad

.
Aga nagu ma ütlesin, siis mulle on sattunud suhteliselt nõudlikud, tahavad et:
* Oleksid ise firma B-kaardil (juhatuses, et anda allkirja) ja vastavad dokumendid kaasas (vähemalt väljatrükid). Minul see probleem, et ise juhatuses pole, ainult osanik.
* Väga tähtis on nende jaoks firma tempel, seda oleks vaja igale poole alla lüüa. Kindlasti peab olema sinist värvi (võimalik, et ka muu, aga must ei sobinud)
* Mina olen saatnud enne juba ka firma nn ühtse käibemaksukohuslase koodi, seda nad siis kontrollivad kuskilt süsteemist.
* Mingid skännitud/faxitud dokumendid neile ei sobi. Kõik peab olema käsitsi allkirjastatud, tembeldatud. Kuna ma korra hätta jäin, siis pakkusin ka variandi, et skännime tema tehtud paberid sisse, saadan e-mailiga juhatuses oleva isikule, ta allkirjastab ja skännib uuesti sisse. Siis oleks asi 10 mintsaga lahendatud olnud, aga ei. Ainult originaalpaber sobis. Lõpuks maksin täissumma, saatsin siit postiga originaalpaberid ja siis kandis KMi osa tagasi. Võimalik siis, et see oli lihtsalt põdeja tüüp (kuna kuulda on olnud, et Eestist käiakse ka tihti nii petmas, et tahetakse sealt osta KMita, aga siin regatakse eraisikuna ja ei maksta müües mingit käibemaksu). Esimesel korral õnneks niisugust probleemi polnud, sobis ka volitus, millel muidugi oli kindel nõue, et tempel peab all olema

. Kusjuures teisel korral ei sobinud ka volitus, kuna väitis et neil peab volitus konkreetsele objektile olema. Mitte nagu mul, et firma juhatus volitab mind ostma sõidukit, teostama registritoiminguid ja transportima selle eestisse. Väitis, et peab olema kindlalt just nimelt selle auto andmed (tootja, mudel, VIN jne).