Andres003 kirjutas:
Kuna ma tihti olen sunnitud seoses elukohaga liikuma Pärnus Niidu tänavalt ehitajate-teele. ( sooritades vasakpööret Tln.mnt suunas ) Siis no mingi 10x on mul olnud võimalus lahti saada oma autost ning ka ennast kohe kõrval asuvasse Ristiku tänava asutusse sõitmast. Nimelt kui mulle tuleb foori lubav roheline tuli, siis mingid veokavennad kes tulevad suure tinnaga nagu noodakelguga ja lihtsalt lendavad üle ristmiku, kuigi neil juba kaugel on näha, et just lõi fooris põlema punane tuli. Jah, veokaga see seisma jäämine 80 pealt on paras ettevõtmine kui haagis kaupa täis jne. Aga seal peaks olema siis see fooridevaheline koostöö kuidagi pikema viivitusega. Et kui ehitajate-teel tuleb ette punane, siis ei lähe kohe momentaalselt niidu tänava foor roheliseks. Mõni vana kel reakstioon on null koma millegagi lendab halva õnne korral lihtsalt veokale ette ning see mats võib olla üsna kole seal.
Eelpool videos 3x punasega üle sõitnud "artist" võiks siiski saada õiglase lõpu sellisele suhtumisele ning lõpetada küljepauguga kuskil seal teepiirdes. Fooride tsüklid ei meeldi mulle endalegi seal. Aga veelvähem meeldib mulle seal väikese lapsega sõita kui tean, et mingi vana võib tuimalt üle risti lennata suvalisel ajahetkel. Ma pole ka mingi pühak, kuid siiski mingisugune liikluskultuur võiks sisimas igalühel meil sees olla.
Seni kuni keegi ei garanteeri mulle, et ma rohelisega sõitma saan hakata
ei saa ka keegi keelata mind punasega sõitmast.
Saan aru inimestest, kes on mures kuna neil laps/ema/koer/3.5kw RMS subwoofer autos ja tõepoolest, punasega risti ületades on tõenäosus kägaras lõpetada, märkimisväärselt suurem aga mina isiklikult ei ole robot. Ei tapa inimesi ega vägista, sest seadus keelab, vaid sest see on lihtsalt ebanormaalne. Ei sõida ka lambist ristile ainult kuna tuli oli roheline, ikka ennem vaatab ju kas mõni vend ei pressi üle.
Kui mul on vaja teha pööret üle vastassuuna (nii et vastutulev rida on tühi) või lihtsalt on keset sirget 70 ala teed lambist punane ja 0 elavat hinge ümber (nagu krdi paldiski mnt ajupuude süsteem) siis ma sõidan ka tuimalt punasega üle, milles probleem?
PS: Mul pole nüüd päris 30+ sõidu staazi aga 10a jooksul, mis just täis sai, pole ühtegi liiklusõnnetust veel olnud (ptui, ptui, ptui...)