Nu**in üritust jälle.
Prääk-prääk...

Keera ahi 200 kraadi.
Pilti unustasin teha aga ei olnud mahti seekord siin midagi marineerida. Ostsin rannamõisa valmistoodangu. Pardifilee maitserohelisega vms.
Oleneb siis kas on suured fileed (lõika parajaks) või on väiksemad aga aseta nad lõikelauale kõhuli - nahad ülespoole. Lõika sinna sellised parajad sälgud (Sealt tuleb normilt rasva). Ära väga sügavale lõika, mul läks veidi näpust. Teist poolt ära puutu.

Seejärel võtad KÜLMA panni ja viskad sinna törts punast veini ning pigistad pooliku sidurini peaaegu tühjaks, segad.

Asetad fileed lõigatud nahkadega allapoole. KÜLMALE PANNILE ! Külm pann on sellepärast oluline, et siis hakkab rasva nõrguma sealt ilusti kui tuld annad. Ma ei tea, minul on gaasikas, seega EL pliidi meeste eest ma ei oska kosta aga käivitad kolde ja annad keskmisel kuumusel umbes 4 mintsa hagu.

Teist poolt lased paar mintsa (pruunistad õrnalt)

Nagu näha, siis tuleb präägust väga palju rasva mis on hästi mõnus. Tõstad fileed ahjuplaadile - nahad ülespoole (need peaks mõnuaslt küpsetatud jääma lõpuks). Lased näiteks 8'ks mintsaks nad sinna nii.
Seal rasvas mis nüüd pannile jääb on näiteks väga hea praadida selliseid õhukesi kartuliviilakaid. Minul jäi aga sõrmevahele päts mingit mahedat seemneleiba.

Paned need sama soojaga ilusti pannile

Praed kuni on ilusti pruunid. Nüüd on kaks varianti, võid ka teiselt poolt ära praadida ja hiljem lisada toorjuustu. Mina teen teistmoodi. Keeran tule täiesti maha (kõige nõrgema peale) ja Lisan pannile läraka küüslauguga toorjuustu. Sulatan selle ühtlaselt ära sinna ja keeran leivad teise poolega sinna peale

Nüüd peaks enamvähem see 8 mintsa pardil ahjus täis olema. Piilu mis teevad. See nahk peaks seal selline paras välja nägema

Pardi puhul on VÄGA OLULINE, et sa teda jumala eest üle ei küpseta. Kui kahtled, siis pigem võta varem välja. Tegemist on üli kerge ja hõrgu lihaga. Keera ahi kinni ja jäta nad sinna umbes 5'ks minutiks järelküpsema. Vot see ongi nüüd koht kus iga üks peab ise testima ja vaatama. Üleküpsetatud part on vastik - kummjas ja imelik maitse tuleb juurde. Seda vältige kindlalt.
Küta kaussi hakitud ruccola ja tomatid. mina vana raibe unustasin kirss või ploomtomateid osta ja tuli parasjagu leppida tavalisega. Pigista sinna selle pooliku sidruni lõpp ära. Pane törts oliiviõli ja maitsesta (sobib näiteks sool ja pipar), ise kasutan chicken & Steak maitseainet

Kaas peale ja raputa läbi.
Leivad peaks nüüd olema mõlemalt poolt sellised krõbe-pehmed.
Serveeri
Lõikasin ka pisut rohelist sibulat peale. Mingit rammusamat salatit mina ei soovita kõrvale teha kuna liha on ise nii kerge. Samuti ei kasuta mina kastet, sest see libiseb lihtsalt alla ja silo on ju ka.