Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 18:39

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2549 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 170  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kus pesulas pesete oma autot.
PostitusPostitatud: 04.03.2015 12:43 

Ei tea ka siis tänapäeval pesulates umbes min 12 h koos koos pesuga ja paint sealantiga töötlemiseks aega varuvad? Hästi ei usu.

Minu meelest peaks ikka pesumeister soovitama kas on pointi üldse kanda nii kallist vaha panna kehvale värvipinnale.ideaalsi võiks auto ka ära poleeridA ennem seda,et tulemus oleks ideaalne ja kestaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 13:50 

Reimers kirjutas:
Tean küll mis paber see on mul see olemas aga uksevahesid kuivatatakse ikka muu asjaga

Kus ja mis asjaga siis? Ma räägin reaalsest kogemusest ja senimaani kuivatatakse nt jazzis paberiga. Ehk siis kui sa väidat, et kuivatatakse muu asjaga siis on see väide invaliid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 14:12 
Kasutaja avatar

Tõepoolest on paint sealant sobilik kas päris uuele või siis eelnevalt poleeritud autole. Pika kuivamisaja tõttu jätame auto ööseks töökotta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 14:51 

Siuke lisainfo siis.
Mina räägin 2013 a6, musta värvi. Kas peaksin laskma auto eelnevalt poleerida või valima "tavalise" vahatamise?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 14:56 

RustyZ kirjutas:
Reimers kirjutas:
Tean küll mis paber see on mul see olemas aga uksevahesid kuivatatakse ikka muu asjaga

Kus ja mis asjaga siis? Ma räägin reaalsest kogemusest ja senimaani kuivatatakse nt jazzis paberiga. Ehk siis kui sa väidat, et kuivatatakse muu asjaga siis on see väide invaliid.

Vb jazzis tõesti paberiga.Meil siin erinevad kuivatusnahad eraldi uksevahede ja välikuivatuse jaoks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 15:46 

m300m kirjutas:
RustyZ kirjutas:
Reimers kirjutas:

Vb jazzis tõesti paberiga.Meil siin erinevad kuivatusnahad eraldi uksevahede ja välikuivatuse jaoks.

No juba teine jutt.

Aga fakt on et see paber seal midagi väga ei kriibi uksevahel...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 17:07 

Uksevahesid võib vabalt paberiga kuivatada aga peaks olema normaalne paber, mitte "ajaleht" Kui sa ei nühi kuiva paberiga ja kui uksevahed pole liivased siis ei juhtu mitte midagi. Olen kuivatanud esinduses müüdavaid uusi autosid ( Ka musta värvi) mis saavad esimese pesu enne kliendile üleandmist ja ilma, et tekitaks sinna kriime või muid sillerdusi. Kuna uuel autol ei kasutata kunagi kaabitsat, üleliigse vee maha uhamiseks enne lapiga kuivatamist, siis saab oluliselt kiiremini korraliku paberiga ja seejärel lapiga üle. Tulemus on ideaalne aga paber peab olema kergelt niiske, kuiva detaili, kuiva paberiga nühkida on sama kui peenikese liivapaberiga hõõruda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 18:01 
Kasutaja avatar

Fiiberlapiga kuivatatakse. Lapil on pikad fiibrid, mis andestavad mõne pisema liivatera, mis sul kahe silma vahele võis jääda, korjates selle endasse. Mingi paberi vms asjaga hõõrud seda tuimalt mööda värvi ringi. Olen samamoodi esinduses uusi autosid pesnud ja kuivatanud ja sellega oma ristsed saanud. On värve, mis on tehasest tulnuna veel väga pehmed ja kergelt rikutavad. Jazzi jms selliseid "liini vabrikuid" ei ole mõtet siia näiteks tuua. See, et seal nii tehakse ei tähenda, et see kohe õige oleks. Rusty sa pesed autot shvammiga ka ja kiidad takka?
Sellised ongi põhjused, miks ma kunagi oma autot teistel pesta ei lase. Äärmisel juhul survepesu ja loen alati sõnad peale, et ei kuivatataks mittemidagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 20:02 

Margus_ kirjutas:
Fiiberlapiga kuivatatakse. Lapil on pikad fiibrid, mis andestavad mõne pisema liivatera, mis sul kahe silma vahele võis jääda, korjates selle endasse. Mingi paberi vms asjaga hõõrud seda tuimalt mööda värvi ringi. Olen samamoodi esinduses uusi autosid pesnud ja kuivatanud ja sellega oma ristsed saanud. On värve, mis on tehasest tulnuna veel väga pehmed ja kergelt rikutavad. Jazzi jms selliseid "liini vabrikuid" ei ole mõtet siia näiteks tuua. See, et seal nii tehakse ei tähenda, et see kohe õige oleks. Rusty sa pesed autot shvammiga ka ja kiidad takka?
Sellised ongi põhjused, miks ma kunagi oma autot teistel pesta ei lase. Äärmisel juhul survepesu ja loen alati sõnad peale, et ei kuivatataks mittemidagi.

Tead sa ka milline on fiiberlapp on?
Sinu jutust saan aru,et sa ei puutu autot shvammiga üldse?kuidas sa peale loputust tolmu ja kerge mustuse maha saad?
Paberiga teeb karuteene igaljuhul ,olgu see auto nii puhas,kui tahes.Paber pmst annab liivapaberi efekti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 20:39 
Kasutaja avatar

Tean küll milline on mikrofiiber lapp.
Pilt
Autot pesen mikrofiiber kindaga
Pilt
Ja pestes kasutan kahte ämbrit, mille põhjas on liiva püüdjad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 20:47 
Kasutaja avatar

m300m kirjutas:
RustyZ kirjutas:
Reimers kirjutas:

Ikka spets kuivatuslapid selleks jah. Paberiga võib käsi kuivatada. m300m kus pesulas sa asjatad?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 21:43 
Kasutaja avatar

Mul saab kohe aasta täis kui pole autot pesnud. Lihtsalt ei raatsi nühkida. Siiani vihm pesnud kuid kui liiga suur padukas on alanud siis olen koheselt kuskile varjualla kihutanud peitu. Et värvkatet ei kahjustaks jne.

Päris hellad autod siin ikka enamikel, siidilappidega pesete autosid siis? Nagu ma mainisin mul saab kohe aasta ja mu pill pole pesu saanud, nüüd vist siiski jah oleks vaja survekaga üle käia ja oleks taas hea.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 22:01 

Margus_ kirjutas:

Oota mis autot ei tohi swammiga pesta kui enne on leotuse ja survega korralikult üle lastud või? Enamus pesulaid teevad nii (ma ei teagi kus ja miks teisiti tehakse). Pehmed sellised svammid on. Kus nüüd tulid tüübid välja, kõik lakuvad pille järsku uipotehnikaga.

See et teile või teie firmale mingi osav müügimees mingid fiiberlapid ja muu sodi pähe määris ei tähenda et muud tehnikad kriime tekitavad kohe. Tule taevas appi :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 22:15 
Kasutaja avatar

Andres003 kirjutas:
Mul saab kohe aasta täis kui pole autot pesnud. Lihtsalt ei raatsi nühkida. Siiani vihm pesnud kuid kui liiga suur padukas on alanud siis olen koheselt kuskile varjualla kihutanud peitu. Et värvkatet ei kahjustaks jne.

Päris hellad autod siin ikka enamikel, siidilappidega pesete autosid siis? Nagu ma mainisin mul saab kohe aasta ja mu pill pole pesu saanud, nüüd vist siiski jah oleks vaja survekaga üle käia ja oleks taas hea.

inimene harjub kõigega, miks mitte siis mustuses elamisega. Loodetavasti salongi ikka puhastad. Ikkagi väike ruum ja kõik see mis seal ringleb.
Kõige kurvem on vaadata neid väikelapse vanemaid, kes üldiselt on puhtusearmastajad, kuid auto salongi pole tolmust puhastatud peale auto seotamist aastaid tagasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2015 22:30 
Kasutaja avatar

No julgen väita et umbes 90% eesti autodest on sitakäiad :D Autot pole mõtet ju puhastada kui iga 3-5 aasta tagant uue vastu vahetad

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2549 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 170  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis