Noh Saksas on tihti ka kolmerealist ja mõneski kohas ka veokate möödasõit keelatud. Poolas keerab sulle iga teine rekkajuht suvalt ette ja teeb möödasõitu 0.00001 km/h kiiremini. Mina Poola kiirteed nüüd väga paremaks küll ei peaks selles osas, noh tee kvaliteedi poolest ilmselt jah. Muidugi veel Poola madarlendurid, kellel 140sest piirangust savi ja sul taga vilgutab ja signaalitab. Selles osas liikumiskultuur ikka Saksas parem.
Tallinn -> Gdansk selline suht mõistlik ühe päeva ots paistab olevat jah, kuigi arvestama pead sellega et veel vähemalt paar nädalat tagasi oli Iklast alates tee-ehitus, kus pool teed on kinni ja pidevalt seisad fooride taga. Leedus on sama teema, ilmselt mingi 1h+ võid vabalt otsa panna ajale. Näiteks Tallinnast sai hakatud liikuma umbes 11:30, Pärnus süües ja Riias umbes 1h kulutades ühe suletud tankla otsimisele ja poes käimisele olime Kunasest 50km Poola poole 21:30 õhtul. Reedel jäime muidugi Riiast väljudes ka õhtusesse linnast välja ummikusse ka. Poola seda otsa pole ma vist mingi 4-5a sõitnud, paar korda olen küll ülevalt tulnud. Ilmselt on ka selline küla külas kinni tee, seega seal pead arvestama natuke suuremat ajakulu. Googlemaps annab 13h, aga see pigem enamasti natuke optimistlik olnud, kuigi ma enamasti nii +10km/h tulen. Üldiselt Varssavist hommikul 8-9 paiku startides olen enamasti nii 21-22:00 kodus, aga see on ka ainult tankimispeatusega tuld andes ja möödasõidud käivad esimesel vabal võimalusel, teist võimalust enamasti ootama ei jää ja nendest rekkatest saab ilmselt kiirelt siiber

.
Aga selles osas on tõesti eelkirjutajatel õigus, et transiidisõitja jaoks on Poola üks suur pelxik, millest on alati siiber. Kiirteede tulekuga on muidugi ajavõit päris heaks saanud, aga eluolu näeb järjest vähem

, ehk siis meie lemmikud on vaieldamatult gaasitanklad pea igas hoovis, euroaluste ost/müük, 24h aiakujude müük (neid kahjuks enam tee äärde ei jää väga), katuste müük (seda müüb ka pea igaüks enda hoovis), kohalikud oma leiutistega muidugi (suusaboksist tehtud käru asjade vedamiseks jne). Selles mõttes lahe riik, et pea alati näed midagi, mille üle pärast saab tuttavatega naerda. Kuna sa lähed külavahet pidi, siis selliseid üllatusi vast näed. Üks ägedamaid asju oli muidugi kuskil Varssavi ja Berliini vahelisel peamaanteel (vana tee, mitte kiirtee) raudteesild või miskit sellist, kust autod mahtusid all ainult ühe kaupa. Ehk siis Varssav-Berliin suund vist oli märgiga, mis sundis vastutulijad läbi laskma. Kui 2006 esimest korda tulime, siis ka muidugi viimasepeal teeremont, kus tee jooned olid freesimata jäetud, et ei peaks uuesti värvima

.
Head avastamist