Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 07:19

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741 ... 860  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 16.08.2015 22:56 
Kasutaja avatar

Hess võiks selle topelt juustu menüüsse jätta.

Aga sai peale vasalemma otsa mindud Keilasse Jaama kebabi otsima.
Kahjuks on asutus pühap suletud.
Sai juba suund hessi võetud, aga teele jäi kesklinnas hole in one kebab.
Pilt
Sa võetud tavaline kebab friikatega (4.90)
Ja täitsa meeldiv üllatus.
Salat oli mõnus, mitte mingi tavaline sibul või kurk/tomat/hapukoor ja kastmeks on ketsupi asemel mõnusalt terav BBQ kaste.
Kuna paistis suht vaikne päev siis ilmselt oli see lihh seal juba mõnda aega keerlenud ja pealmine kiht mis lõigati oli pealt kuivanud, aga kaste päästis päeva.
Igaljuhul 4+ ja peab millalgi uuesti võtma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2015 04:47 
Kasutaja avatar

nrgchris kirjutas:
fabre kirjutas:
Kuskohas Otepääl süüa saab? Käisin eile Hermani pubis, mis oli täielik saast ja täna hommikul Oti pubis, millest ma isegi ei oodanud midagi ja oli veel hullem saast, kui vanasti. Õhtul käisime mingis kebabi kohas, seal sai vähemalt kõhu täis.

Mingi pizza värk on seal hawaiexpressi juures. To peaks enamvähem olema võrreldes su eespool nimetatud asjadest :D

Oti pubis on pizza ka hea ja suur ja hind ka metsik :D

Merano pitsa just parim minu arvates ei ole, suure nälja korral ehk ajab asja ära aga muidu suht jama.
Ńuustaku pubi on ok olnud aga kindlasti mitte mingi gurmee elamus, tüüpiline pubi söök. Lisaks on ka Pühajärve Puhkekeskus.

Raha palju on ja mingit gurmee kraami tahad siis Mr Jakob ja Pühajärve Restoran on samuti variandid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2015 09:51 
Kasutaja avatar

tundub, et kõik siuksed kiirsöögikohad kus mingigi asi lihamoodi on nüüd kõik kebab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2015 10:44 
Kasutaja avatar

Pärnus köidud pitsa hundis, kuna ma ei ole tõesti nii kannatlik,et suudaks steffani pitsades seista järjekorras,et saaks laua taha istuma.
Pitsa hundis saime kohe lauda ja kuigi öeldie,t kuni 45 minutit läheb pitsadega siis 25 minutiga olid pitsad lauas :)
Naljakalt küll kopeeritud seda Steffani värki, menüüd rohelise valge punasega ja klaas ketsupi pudelid jne, aga mu arust täiesti söödav ja leian,et steffani oma ootejärjekorraga on samasugune nagu pitsa hunt :)
HInnad ka tunduvalt meeldivamad.
PItsahunt on siis endine Väike Klaus pubi :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2015 11:12 

Toivoku kirjutas:
Pärnus köidud pitsa hundis, kuna ma ei ole tõesti nii kannatlik,et suudaks steffani pitsades seista järjekorras,et saaks laua taha istuma.
Pitsa hundis saime kohe lauda ja kuigi öeldie,t kuni 45 minutit läheb pitsadega siis 25 minutiga olid pitsad lauas :)
Naljakalt küll kopeeritud seda Steffani värki, menüüd rohelise valge punasega ja klaas ketsupi pudelid jne, aga mu arust täiesti söödav ja leian,et steffani oma ootejärjekorraga on samasugune nagu pitsa hunt :)
HInnad ka tunduvalt meeldivamad.
PItsahunt on siis endine Väike Klaus pubi :)

arva ära mis riigi lipuvärvid roheline valge ja punane on? :D Enamus pitsakohtadel on need värvid sees (muidugi ei tea ma kui saransed need menüüd välja näevad aga need värvid on illmselt "must have")

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2015 11:13 
Kasutaja avatar

Jah sellest sai naru, aga noh näiteks mujal pitsa jointides pole ma seda näinud, suht sarnane tundus kogu värk :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2015 11:34 

jarxz kirjutas:
nrgchris kirjutas:
fabre kirjutas:
Kuskohas Otepääl süüa saab? Käisin eile Hermani pubis, mis oli täielik saast ja täna hommikul Oti pubis, millest ma isegi ei oodanud midagi ja oli veel hullem saast, kui vanasti. Õhtul käisime mingis kebabi kohas, seal sai vähemalt kõhu täis.

Mingi pizza värk on seal hawaiexpressi juures. To peaks enamvähem olema võrreldes su eespool nimetatud asjadest :D

Oti pubis on pizza ka hea ja suur ja hind ka metsik :D

Merano pitsa just parim minu arvates ei ole, suure nälja korral ehk ajab asja ära aga muidu suht jama.
Ńuustaku pubi on ok olnud aga kindlasti mitte mingi gurmee elamus, tüüpiline pubi söök. Lisaks on ka Pühajärve Puhkekeskus.

Raha palju on ja mingit gurmee kraami tahad siis Mr Jakob ja Pühajärve Restoran on samuti variandid.

Nuustakut enam pole ja sellisel kujul enam ei tule ka. Villa Müllerbecki restoran ja ilus ümbrus sobiks ka siia loetellu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2015 21:31 

Ega keegi siit kana suitsutanud ei ole ? Mul on 30 kanakintsu, mis vaja homme suitsuahju lükata, kuid ebaselge natuke veel nende soolamine.

Esialgu oli plaan 5l vee kohta panna pool kilo soola, lasta soolduda seal 2 tundi ning siis ahju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2015 21:40 

Soola kana tahad teha? Lihtsam mingi maitsev marinaad kokku tõugata ja ära määrida seisavad homseks ja läheb ahju...

Minu arvamus

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2015 21:52 

Ei ole hullu midagi. Ma (küll kalale, mis on soola veel aplam vastu võtma) teen soolvett ja 5l vee kohta kasutan ühe tavalise piimakotitäie soola e. üle kilo kulub julgelt, lahustan ära, lükkan 100grammised ahvenad sisse ja 2h on parajad. Kuldne kesktee näiteks siis, väiksemad on soolasemad, suuremad magedamad...söödavad ja maitsvad on kõik.

Üs. küsimuseses püstitatud konts. on pikaajaliseks sooldumiseks nagu seda öö on, vist paras...grammike kangem oleks veel parem vist.

Maitse küsimus.
(Muide meresool sisaldab looduslikult juba nitraate, seega säilivus tavalise soolaga tehtust parem.)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2015 22:43 

Ei taha soola kana teha .. Ise nagu kardangi, et äkki 2 tundi sellises 10:1le segus võibolla jääb väheks. Samuti ei soovi ma mingite marinaadidega mökerdada vaid klassikalist suitsukana.

Kuna ise kalamees, siis kalade tegemine suitsuahjus on teada. Kalu soolvette ei pane, tunde järgi jämeda soolaga sisse hõõrunud ja saab hea.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2015 22:49 

Kala suitsetab samamoodi nagu viimases lõigus kirjeldasid. Ahjuks kuumsuits ja tulemus väga hea.

Kana olen aga teinud väga lahja kuumusega, kintsud ise eelnevalt vaid kergelt soolatud. Tulemuseks väga mahlane ja maitsev kints. Ei lase imenduda nii nagu kala, siis tuleb pigem soolakanakints ja see pole söödav ehk. Kerge sool ja ahju, las suits teeb oma töö ja välja võttes ägised.
Ajasid suu vett jooksma :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2015 22:58 

Mis on madal temperatuur ? Mul alla 80c ei hakka lepalaast suitsemagi õieti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.08.2015 23:45 

Kohe polegi ju suitsu vaja, ma lasen näiteks alles lõpus 85 tselsiust 10 minutit (notsu või kana korral 95) ja toores nõges/õun /lepp kärssab lõkkes edukalt ka varem. Ahju omapärad jätan kõrvale hetkel, sest neid teab iga meister ise.

Sellest kala soolamisest, ma tegin ka enne sellel meetodil (Nagu woush kirjeldas, lesta oma pehme peag ja kaelaga ei raatsi/oska siiani teisti teha), aga mainitud soolvee koos parameetritega õppisin sellelt Nasva tegijalt (küll televusseri vahendusel), kelle toodang jube populaarne on. Lisada unustasin umbes tunnikese kestva eelneva nõrutamise.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.08.2015 00:04 

10 minutit kogu tsükli jooksul suitsu anda, siis peaks see lõpp produkt suht kaugele jääma suitsu kalast või kanast, ammugi veel lihast, mis on ca 10+ tundi ahjus. :)

Toores puu ka ei kõlba mitte kuhugi, jätab mõruda maitse juurde.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741 ... 860  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis