Soov oli poritiibadelt vana värv ja kõik muu eemaldada- haljaks saada, et asi tsinkimisesse viia.
Alustasin liivapritsimisega, aga kuna minu vesiliivaprits jäi vist veidi lahjaks, siis tegemine oli tõsine piin ja liiva kulu saavutatu juures meeletu.
Otsustasin et viskan tiivad lõkkesse. 2 Minutit peale elaval tulel põletamist oli värv läinud ja edasi tundus et asi lihtsalt kärssas(lõpuks olid nad tulel ca 15 minutit). Anywey tulemus tuli selline.

Ja survekaga pestud variant

Iseenesest näeb päris huvitav välja.
Täitsa haljaks lastud detail aga on juba ka relaka harjaga suureltjaolt üle käidud.

Küsimus aga.

Kas ma hoidsin plekke liiga vähe tulel, või mis asi seal on mis täielikult lahti ei põlenud?
Relaka harjaga tuleb päris tummiselt lasta et sellest kihist lahti saada.
Kas oleks mingi variant, et pistan asjad uuesti tulele tagasi, ning lihtsalt pikema aja möödudes on kõige alumine kiht ka eemaldanud? Kui asjad zinkpoti viia, siis kuivõrd puhtad detailid olema peaksid?
On meelde jäänud et kerge rooste alge neile meeldib, tsink pidi hästi nakkuma. Kas rasvased sõrmejäljed tekitavad tsinkimisel tüli(mõne aja möödumisel tekkisid halja metalli pinnale sõrmejäljed)?
Kas tsinkimiseks piisab lihtsalt lahtipõletatud värvikihist ja minu relakaga haljaks löödud pind on liigne töö? Peale põletamist pesin detailid mingist valgest ollusest puhtaks(tõenäoliselt nõgi) ja kui metalli hõõruma hakkasin siis see muutus silmnähtavalt halliks(mitte haljaks).
Ühesõnaga korralik küsimus kogenud plekksepale.