Eggy kirjutas:
Jep, sama sisu oli.
Mina näen Cupras eelist kütusekulu, tehnika, auto vanuse ja garantii näol muuhulgas...
Vb on Cupratel mingi sama välimusega teinegi sisu, kuid täpselt sellisel nagu seal pildil on need valged triibud mingi eriti odava maigulisest ja kahtlasest nailoni vms taolisest materjalist, millest tehakse ka vist kilejopesi ning mis muideks kõigele lisaks ka määrdub jube kiiresti.
Mis puudutab uus
versus vanem ja ägedam, siis siinkohal natuke veelkord selgitaksin oma eelnevat postitust...
Minu nägemus ongi justnimelt see, et kui tuuakse uue auto ostu argumendiks kütusekulu, tehnika, garantii jne, siis rahaliselt arvestades on kogu see mäng petlik, sest uue auto puhul on hinnalangus niivõrd suur, et selle raha eest saab tegelikult lihtsalt omada väga palju mõnusamat, kuigi vanemat autot. Samas näitena toodud B5 põlvkonna RS4 tehnika ei tohiks küll nüüd ei tea palju kehvem olla kui uuel Cupral, ning kui osta korralik eksemplar ning seda korralikult hooldada, siis ega need hinnad enam ei lange kuhugi. Maksad pm ainult hoolduste ja vajalike remontide eest... pluss siis muidudi suurem kütusekulu. Kuid kui nt kolm aastat hiljem kõik summad kokku lüüa, siis suure tõenäosusega on uue Cupra omamine kulukamaks läinud justnimelt tänu sellele, et tolle hinnalangus on selle aja jooksul mingi ca 15K eurot.
Ainukene uus auto, mis mul olnud on oli 2007 a. ostetud Astra GTC ja see on olnud minul seni aastases arvestuses kõige kulukam auto

, seda siis võrreldes nt Cadillac STS, BMW 850i, R129 SL 500, Porsche 911/996, Lincoln Town Car, Lexus SC 430 või vaat, et isegi Bentley Turbo R (kuigi seda ei saa väga arvesse võtta, kuna sai see teadlikult tegemist vajavana ostetud, natuke sinna investeeritud, väga vähe sõidetud ning plaanide muutumisel maha müüdud). Seda siis kõike tänu sellele, et kõik eelnevalt mainitud autodel oli igasugune hinnalangus seljataga (v.a. Cadillac STS ja SC 430, kuid ka need olid juba nõnda vanad, et hinnalangus oli suhteliselt minimaalne) ja kõik need olid korralikud eksemplarid ja sai neid hooldatud ja vajadusel remonditud
parem karta kui kahetseda põhimõttel.
Aa ja see, et Cupra on Nürgburg-ringil kiirem kui B5 RS4... who gives a f..k? Oleneb ikka ju see kui mõnus 99% ajast autoga sõita on ja siinkohal on RS4 igati eelis (ma pole absoluutselt Audi fänn, pigem vastupidi, kuid kuna siin peetakse foorumis Audidest vist lugu, siis ...)
Kõige kiirem auto kiirenduse poolest millegi sõitnud olen, on vist 997 põlvkonna 911 Turbo (ok tegelikult peaks siiski olema 997 Turbo S, kuid kuna rehvid ja ilm ei sobinud kokku, siis reaalselt seda ise kogeda ei saanud), mis väidetavalt läheb sajani ca 3,5 sek. Eks tõesti alguses mõned korra oli huvitav kohalt minnes pedaal põhja vajutada, kuid mingi hetk muutus üksluiseks ja minu jättis see auto muus mõttes suht tuimaks... seda siis muidugi avalikel teedel sõites, mujal pole proovinud ja ega ei huvita ka. Samas nt mingi aastane tagasi sattusin 90ndate alguse Mitsubishi Eclipse rooli - jah see sama 2.0 150hj

- ning see oli ikka väga fun pill... lihtne ja lõbus ajaviide - sel samal lihtsalt põhjusel on nt Mazda MX-5 üks minu lemmikumaid autosi

.
Seega minu soovitus, et mine ja proovi mõni vana RS4 ära, ning usu mind see meldib Sulle rohkem, kui uus Leon Cupra.... siis otsi korralikult eksemplar (arvesta ca 15K euroga), hoolda seda korralikult (siis ei pea kartma ka üleliigseid remondikulusi)... naudi seda mõned aastad.... ja kui maha müüd võid julget KÕIK kulud kokku arvestada ja veendud isegi, et kokkuvõttes läks see lõbu Sulle mitte rohkem vaid pigem vähem maksma, kui uue Leon Cupra omamine sama ajaperioodi jooksul.