Nii... pelmeeniisu.Soovitage head pelmeeni mida kaubandusest leida võib ... tahaks kodus head pelmeeni teha . Kunagi sai kopli lõpus trammipeatuse lokaalis väga head pelmeeni ,eitea kas too koht veel toimib? (seal kus tramm 180 teeb)
Võtsin siis ennast kokku-lõin risti ette ja käisin Kuldhambakeses kebabi mekkimas- no ma ei tea .... kunagi avastasin külmkapist eelmise nädala Rakvere klassikalise sasliku jäänused ja suurest ihnusest üritasin seda makaroniga ära realiseerida - jah seda ta täpselt meenutaski

Pelmeene söön ma üli harva aga kui söön, siis peavad nad olema head. Uvicu kollased on tõesti pisut kehvemaks läinud ja seega ma olen juba kordi ja kordi veidi lihvinud ja proovinud aga retsept mis minul keele perse ära viib on siis selline...
Pelmeenid potti ja vesi peale (ei pritsi kööki täis kui vee hiljem selga lased). Koheselt tõmbad potti turskelt liha üldsemaitseainet, ikka nii, et vesi pruuniks läheb. Pisut karrit, chilli explosionit (lisan ka veidi chilliga oliiviõli), natukene persilladeli/basiilikut ning soola asemel panen veidikene vegeta maitseainet. Rohkelt võib sisse hakkida tilli ning ise panen ka natukene ruccolat. Keedad neid seni kuni nad värvi külge võtnud ja ühes tükis veel (et ei lagune ja pole plögad). Vahepeal oled ahju kuumutanud ilusti 220 kraadi peale. Siis paned nad ahjuplaadile üsna kõrgele ja ehmatad neid seal seni kuni näed, et hakkavad pruuni jumet külge tõmbama ja näevad kuivad välja. Noh, kõrvale tegin veel mõned Šampinjonid peekoni ja suitsukana merevaiguga ning ikka vana hea Saku ele
Edit: Kes tahab võib veel muidugi konsumeerimiseks võtta ka äädikat. Isiklikult ma pelmeene äädikaga süüa ei taha kuigi äädikas väga meeldib.

NB ! Pildil olevad Šampinjoni rullid on ka ülilihtne ja tore amps.
Seeni ma ei söö, ainus variant seentest mida ma söön ongi sellised

Ostad poest karbi neid junne, peekonit (mida toekama peekoni leiad, seda parem) ja oma maitsele sobivat merevaiku (mina söön murulauguga reeglina). Viskad junnidelt sabad naher (väga lihtsalt eemalduvad koos sisuga), täidad kõik junnid merevaiguga. Keerad peekoni ümber junnide rulli. Ahju ! Küpsetad kuni peekon enamvähem krõbedaks hakkab minema. Tarvita koheselt, külmast peast ja uuesti soojendatult need süüa ei kõlba !