"milleks" on väga lihtne. Õige heliüsteem koosneb vähemalt kolmest elemendist - kõrgsagedus (tweeter), keskala (midbass) ja madalsagedus (subwoofer). Ehk siis salongi pannakse komponentkõlarid, millel on midbass ja tweeterid, aga füüsikaseadustest tulenevalt on madalsageduste jaoks vaja suurt elementi. Kuna inimkõrv ei taju alla ca 200hz heli puhul enam suundasid, siis ühendatakse suuruse vajadus ja suunatajutus sellega, et tõstetakse kast pagasnikusse.
Kõige õigem on vahetada sõna otseses mõttes papist tehtud tehasekõlarid kasvõi mingite 50€ hertzide vastu (olen kahes autos seda kogenud) ja tulemus saab juba tohutult parem. Võrreldav sellega, kui kuulad muusikat läpakast või kasvõi odavatest arvutikõlaritest. Sellised midbassid toodavad ka juba tavainimese jaoks piisavalt bassi.

Vasakul tehase oma ja paremal võib vabalt olla mingi odav käkk - ei hakka pildi järgi oletama. Võid arvata, miks erinevalt kõlavad
Ja originaalküsimuse juurde tagasi tulles - tahvelarvutite helikvaliteet on koera okse. Ma kuulen oma 100€ klappidega juba androidi ja iphone'i erinevuse ära, ma ei taha mõelda, mis helikvaliteet võib mingil säästu-tahvelarvutil olla. Eriti kui seda veel mitu korda võimendada ja nelja või rohkemasse kõlarisse suunata.