.Alar. kirjutas:
Pmst kõik eelised on virtuaalsed ju. Inimesed on alamakstud, majandus kiratseb ja tervisesüsteem on vigane, kuid nett on metsas kiire

Kurat, ma kasutaks ka võimalust, kui siin juba andmiseks läks
Eesti ehk ei ole igas asjas kõige eesrindlikum ja ei saagi olla. Ja on palju asju mis on riigitasandil si..sti ja tegemata. Aga Eestis on igal ühel võimalusi midagi teha. Õppimine on odav, ettevõtlusega tegemine on suhteliselt lihtne, ole aga ise mees ja anna minna. Ära elavad kõik kes natuke viitsivad oma tagumikku liigutada. Hea näide on isegi igasugu ühe lihtsa teenuse firmad- ala isehakanud romulad, pesulad, väiksed ehituspundid, transafirmad, rehvivahetused. Mis rääkida suurematest ettevõtmistest. Lisaks on töö olemas igal inimesel kes natuke tööd teha, vaeva (sealjuures ka natuke mõelda) viitsib. Soome lähevad minumeelest üldjuhul need, kes ei taha ehk niivõrd vaimselt pingutada aga samas tahaks mingit sotsiaalset staatust läbi raha omada. Ise mõtlen nii, et siin pundis enamjaolt sellised alla keskea inimesed. Noorest peale polegi väga vahet Eestis, kas oled kontorirott või ehitusobjektil. Palk on samas suurusjärgus. Aga üldjuhul on nii, et elu läheb edasi, ja üksnes 7mese bemmiga sotsaalset staatust ei paranda ja kontorirott areneb vaikselt edasi aga lihttööline jääb ikka lihttööliseks. 40-ndaks aastaks vb tahaks äkki endal naine juba öelda, et näe mees on kuskile jõudnud, mitte et jah, mees saab küll 1,5k kätte aga töö on ikka seesama müüriladumine mis 15 aastat tagasi.
Ehk mina mõtlen et noorest peale ei ole lihttöö halb asi ja samuti Soomes käimine. Maha jäävad rongist need, kes ennast harida ei viitsi, koolis käia ja edasi areneda ei taha. 40 aastasel Soomes 20 aastastega koristaja või tellingumees oleks minu jaoks vb küll natuke kurb olla.
Ehk kokkuvõttes on Eestis reaalselt võimalik ju ülikoolihariduse ja töökogemusega saada sama palka, mis Soomes ehitusel. Selleks mõtlengi et selleasemel, et natuke pingutada ja õppida, minnakse kohe Soome. Ehk see panebki inimesi arvama, et Soome lähevad laisemad.