Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 13.05.2025 16:41

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777 ... 860  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 16.12.2015 23:04 
Kasutaja avatar

RustyZ kirjutas:
käisin sellises kohas nagu Smoky Saloon. Asub TÜ vastas kolõases majas teisel korrusel. Sealt on igast kohti läbi käind aga ükski pole kaua vastu pidand.

Mingi terav burger sai võetud mis oli väga hea ja suur. Friikad õigest kartulist ja mõnusad. Ei serveeritud mingil plangul vaid taldrikul.

Enne sööki sai tasuta nachosid ja õllega kaasa pisikese soolakringelkrõpsupaki. Positiivne et pakuti ka alexander weizenit.

Lähen kindlasti tagasi. Üllatusin et rohkem kedagi seal ei olnud. Loodan et kohal veidi pigem iga kui eelmistel.

Ka nüüd kaks korda külastanud.
Esimene kord vòtsin sama burgeri kaasa (wild bill)
Pold viga, kartulid olid head aga burgeri alumine osa oli làbi ligunenud ja eriline hôrgutis polnud.
Sai siis eile kaaslasega koos kàidud.
Kaks esimest toitu olid otsas mida kaaslane soovis.
Lôpuks siis leidis midagi.
Teenindaja oli ka vist selles ametis esimest päeva.
Siis tuli väja, et nachod on otsas.
Ôlle kôrvale midagi ei pakutud küll, plus vaadi preemium oli jube liisund maitsega.
Tulid siis toidud.
Minu prae kôrvale unustati môlemad kastmed panna.
Toodi eraldi jàrgi.
Ise vôtsin veisefilee ja ubade asemel kartulid.
Liha küpsusastet ei küsitud.
Lauda toodi mitte päris well done seest sinakas latakas kas soentatud vôi sulatatud kartulitega.

Sai see kastmega üle valatud ja ära söödud.
Ei tea kas oli mingi eriti s*tt päev neil, aga ise ilmselt enam ei lähe.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2015 23:07 
C4V6
Kasutaja avatar

See on küll veits nutune värk kui tellid veise ja saad mingi well done käraka :D

www.HLautoosad.ee HL'i Facebooki leht tanel@Hlautoosad.ee 53 039 002 E-R 09:00-17:30

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2015 23:11 
Kasutaja avatar

Täpselt.
Aga mainiks veel, et ta päris well done kuivand junn ka polnud, aga oleks vôinud olla seest kindlasti verisem.
Pigem oli tooraine saast vôi väsinud.
Kuna olen ise hull steigi pede ja saan lihalôikajalt ennem turule minekut alati parimad tükid, siis ehk olen liiga kriitiline ka, aga siiski ôige asi see seal polnud.

OT: Üks lühike intekas Ramsayga steigi teemal :D
http://www.theladbible.com/articles/gor ... done-steak

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2015 23:19 

Kusjuures sai ka teistkorda käidud. Minul rebitud liha burger täitsa ok. Naisel lõhe täiesti kuiv.

Aga alustame otsast. Küsisin Alexander Weizenit. Mõne aja pärast tuldi tagasi ja öeldi et pole. Et tavalist alexandrit on. Ilmselt ei saanud ta mõttest aru et tahan nisukat. Tundus ka suht oskamatu neiu. Siis küsisin et kas mingit muud nisukat on, menüüs tuttavaid nimetusi silma ei hakanud küll aga tundmatuid. Läks minema ja tuli tagasi jutuga, et "meil neid teisi õlusid on küll jah no corona ja..". Ma siis mõtlesin et p*sse kah ja lasin phe tõmmu hiiu tuua, vähemalt mingi tummisem mekk :D.

Aga jah, seekors tundus raha raiskamisena. Krt esimene kord oli nii paljulubav. Burgerit julgeks osta aga no kui kala suudetakse ära kuivatada. Salat oli ka seal kala kõrval mingi mõttetu. Nachosid seekord ka polnud. Saia/sepiku/leiva asemel mingid 2 viilu ebamäärast asja mis oli äärest selline et löö naelu seina ja keskmist osa oli keegi millegagi niisutanud. Burxi kõrvale mul oli savi nagunii ei tahtnud aga kaaslane just tahtis.

Peab ikka siinkandis faetonis käima, kindlapeale minek alati.

Edit: kusjuures tekkis tahtmine poole pealt sinna uude gonsiori kohta minna :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2015 23:24 
C4V6
Kasutaja avatar

Pilt

www.HLautoosad.ee HL'i Facebooki leht tanel@Hlautoosad.ee 53 039 002 E-R 09:00-17:30

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.12.2015 01:17 
Kasutaja avatar

Minule näiteks meeldib süüa well done tehtud liha rohkem kui mediumi või toorest. Ei istu see toores verine värk :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.12.2015 02:59 
Kasutaja avatar

Mis liha sa silmas pead?
Kana peaks tôesti well done olema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.12.2015 03:05 
Kasutaja avatar

123 kirjutas:
Mis liha sa silmas pead?

kõike peale kala, sest kala ma ei söö. veis siga kotlett või mitte snitsel või mitte mis iganes, minu jaoks peab olema asi valmis küpsetatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.12.2015 04:31 

No klassikaline biifsteek on ikkagi rare kuni medium. Gramm üle mediumi läheb juba rasvasem tükk, aga ka mitte well done. Päris toasoe on mingi hipsterivärk, mille mõttest pole aru saanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.12.2015 08:04 
Kasutaja avatar

Üldiselt võiks 2015a juba nii olla, et igas toidukohas teatakse, kuidas tegelikult igasuguseid steike ja pardi rindasid TULEB klassikalises mõttes teha, et mida teadlik inimene eeldab. Toivoku sugused ekstremistid telligu endale üle küpsetatud jama omaalgatuslikult, aga meil kipub millegipärast vastupidi olevat. Keeratakse su toit perse ja siis laiutatakse lolli näoga käsi, et aga Eesti inimene armastabki paska.
Õnneks vähemalt restoranides seda enam ei kohta, aga pubid ja grillid, seal on küll täiesti patsis.

Viimati muutis kelu, 17.12.2015 10:41, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.12.2015 08:47 

Ei on okei kui läheb veits doneimaks kui vaja, mingis pubis anname andeks. Aga mahlane võiks ikka olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.12.2015 09:16 
C4V6
Kasutaja avatar

Toivoku kirjutas:
kõike peale kala, sest kala ma ei söö. veis siga kotlett või mitte snitsel või mitte mis iganes, minu jaoks peab olema asi valmis küpsetatud.

Kuidas sa saad üldse neid kõiki asju omavahel võrrelda. Veis ja siga on ju umbes nagu õlu ja siider. Mõlemad on küll kärakad aga täiesti erinevad asjad ju :D
Siga võib muidugi süüa nii kuidas jumal juhatab

Ise olen tugev medium rare mees. Nagu ma siin teemas juba varem maininud olen, siis ma tellin ka näiteks nendes moodsates burgerlates medium rare pihviga burgerit. Dineris ma ei käigi sellepärast, et isegi nii tellides saad mingi well done saapatalla ja ma ei kujuta mis siis juhtub kui ütledki, et tehke well done.
Uulitsa poisid on mulle seni parimat medium rare kotletti teinud sinna vahele.... mmmmm

Aga jah, nagu Kelu meeski mainis, siis part, veis ja ala kala võiks kõik tulla by deafult ikkagi nii nagu peab.
Kalaga on ju ka see ots nagu rustiks seal eespool mainis. Saad lihtsalt mingi kuivanud ja tuima tüki.
Ja ülelastud part ajab suisa oksele IMO - maitse juba muutub vastikuks :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.12.2015 10:52 

123 kirjutas:
Mis liha sa silmas pead?

Mismoodi well done kana välja näeb? Kuiv saapatald vist peaks olema ju nii võttes...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.12.2015 11:04 
Kasutaja avatar

Kana serveeritaksegi ainult "well done", vastasel juhul on ohuks salmonelloos. NB! Läbiküpsetatud ei pruugi tähendada saapatalda - peab ikkagi olla mahlane liha, kuid Eesti pubikokad ei tea ilmselgelt mitte emmigi sellest. Ise eelistan alati (kvaliteetse liha puhul) rare/medium rare küpsetusastet.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.12.2015 11:28 
Kasutaja avatar

Eestlase värk on see, et eestlane näeb kaht võimalust - "toores" ja "valmis". Tegelikult on see eestlase "valmis" 2x üleküpsenud. Ega ma ise ka seda janti enne ei jaganud, kui veiselihaga jändama hakkasin. Seale tuleb jah niikaua kuuma anda, kuni see läheb sinisest ja toorest üle halliks ja valmis, kana on samamoodi. Siis tuleb liha kähku tulelt päästa, valmis on valmis, rohkem pole vaja. Aga keskmine pubikokk laseb just igaks juhuks natuke rohkem, sest muidu pistab mõni vinguma et "nää liha on vähe nätskeks jäänud."

Veis on sihuke keerulisem - alguses on ta sinine, siis on ta "valmis" ehk liha on punane, aga mahl on selge. Eestlane aga kõrvetab veist ka niikaua kuni kogu liha halliks muutub.

Üks asi, mis mind aga hämmastas, on kui palju võib serveerimine liha maitset muuta. Tegin käntsaka veisefileed, tõstsin käntsakana taldrikule ja hakkasin mugima - nojah, halb ei olnud. Lõikusin siis õhukesteks viiludeks, Bavaria Blue ja kreeker kõrvale ja oipühhajummel, vahepeal läks meelest õlut peale lonksata.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777 ... 860  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis