Tõnis_S kirjutas:
christian kirjutas:
Aga kui mõtled, et ise on hirmus odav tuua, siis tuleb mängu veel paar faktorit:
1)Kas min. 9 tunnine päev on väärt seda säästu?
...
Hetkel on kulu juba 125€ + 9-12 tundi tööpäev.
Mina isiklikult paneks raha juurde ning vaataks samal ajal kodus tugitoolis santa barbarat kui mu autod pealinna poole veerevad.
Tundub pisut erapooletu, aga teeme teise arvutuse. Tln-prn ots 125km, korda 6, korda 50 senti km on 375€. Kui palju see amortisatsioon ja tunnitasu võiks olla, et päevaga 250€ tasa teha?!
Samas ma elan via Baltica ääres ja päris tihti näen ühte v kahte kolme kohalist treilat tühjalt mõlemas suunas liikumas, kes nad on - ei tea.
Ma ei tea kas asi selles, et ma ööpäev magamata olen olnud aga ma tõesti ei saa Su küsimusest aru.
Kus kohast tuli järsku 250€ mis vaja päevaga tasa teha?
Kus kohast tuli ning mille põhjal 50 senti km?
Mis puutub tunnitasu siia kui inimene ise plaanib autot tuua?
Suuri treilasi liigub iga päev sealt kümnetes mööda millel vaba koht aga selle jupi seletas dellu väga kenasti juba lahti. Aeg maksab ning selline kõrvalepõige võib võtta päevast plaanitud tunni asemel nt. 2. Arvestades suure auto sõidu hinda siis see pole nii kohutav, jubedaks muutub asi siis kui ajad lõhki lähevad ning seeläbi tasuvad tööd ümber peab mängima. Aeg on raha. Paraku on tõsiasi Eestis see et ajad nkn kogu-aeg lõhki

Pisikesed on jah enamuses prügiautod, nendega mingit teemat teha nii, et kõik klapiks on sama hea kui kartulikotiga valgust tuppa tassida

Viimane kokkupuude Leedukatega oli selline, et paluti abi Helsingist Länsiterminalist ühe auto üle tooks Tallinna sadamasse (ise nad olid ka puksiiriga aga läksid teise auto järgi). Kuna tulin tühjalt tagasi siis sümboolse summa eest olin nõus, kiired paberivormistamised (veo kohta kuna veidi kahtlane tundus) ning vanad viskasid mulle kõik o-m lepingud auto võtmed ning kõik vajaliku minu kätte ning palusid auto jätta lihtalt sadama parklasse võtmete ja dokudega.
Näiteks tõin selle sp, et see oli mingi suva kliendi auto ning see seletab ära kuidas nad suhtuvad klientidesse.
Mina panin auto tasulisse parklasse siiski ning andsin võtmed valvuri kätte.. Leedukas sai enda doki alusel auto kätte. Kuna ta seda tegi või kuidas see auto Tallinnast edasi liikus, seda ma ei tea..
Kui rääkida hinnaskaalast väikeste autode kohta, siis eeldatavasti saab 250€ kenasti hakkama nii pika perioodi peale ning arvestades, et üks auto on ühesillaveoga ning saab prillide peal järgi lohiseda

Üldiselt sellised tööd on nkn fixed price ning siis hakkab mängima juba maht ning logistika.
Iseenesest väga põnev arutelu sri kohta

Igasuguste filoloogide soovitusi hetkel lugeda ei soovi kuna vähe sellest, et niisamagi kirjutada ei oska, siis nüüd pidin seda veel ka telefoniga tegema.