diskosaurus kirjutas:
Osadel vembudel on kombeks pimedas u sekund enne möödumist kaugtuled tagasi lükata, eriti tore kui ntks veoauto kellel on katusel lisakaugtuled. Käib järsku siuke flash läbi silmade, tra kus tahaks labidaga pähe lüüa sellistele. Eestis suht vähe neid kohanud aga soomes on jube palju

Tekib tõesti küsimus, et kust kohast mõned mehed oma load on ostnud

Aga noh, alles hiljuti ju jäi mingi sõiduõpetaja altkäemaksu võtmisega purkki. Ilmselt lihtne 1+1 tehe.
Ise olen muide prill-loom, aga ei saa teie pimestavate udutulede probleemist aru. Minu jaoks pseudoprobleem, ja ma sõidan palju, väga palju, nii kahel-, neljal- ja ka kaheksal kuni kümnel rattal.
Tsiteeri:
Autopikkuse jagu varem
Lähituledelt kaugtuledele tagasi tuleks vahetada autopikkuse-kahe jagu enne kohakuti jõudmist. Siis jooksevad tulevihud silmade alt läbi, samas on aga ohtlik ala vastusõitva auto taga varem näha.
Harjumaal Tartu või Pärnu maantee alguses või Narva maanteel esimeses reas sõites võib julgelt kaugtuled vahetamata jätta ka auto vastu sõites.
Kuigi vastusõitva auto tuled häirivad, on need küllalt kaugel (küljel). Täistuledega sõites on aga ees olev tee tunduvalt kaugemale näha, sest lähituli valgustab umbes 3035 m kaugusele ja kaugtuli umbes 150 m kaugusele.
Pimeduses esineva udu korral tuleb kaaluda, milliseid tulesid kasutada. Kaugtuled võivad liiga palju vastu peegeldada, kuid siiski võivad näidata kaugemale kui lähituled.
Udutulesid võib kasutada vaid udus liikumiseks. Udutuled ei ole tavaoludes head, sest valgustavad heledalt vaid väga
auto lähedusse jäävat ala, silm kohaneb aga heleda valguse järgi ning eemal toimuvat ei märka.
Teeääres peatudes ei tohiks unustada, et liikluseeskiri nõuab lähi- või kaugtulede kustutamist. Vastutulev auto ei saa aru, mida peatunud sõiduk teeb, samuti pimestavad tuled juhti. Ka taskulamp või helkur pole piisavad, et auto kõrval liikujaid nähtavaks teha. Aitab vaid tulede kustutamine. Täiendavalt võib kasutada vaid ohutulesid.
Põlevate lähituledega sõidukit seismas nähes tasub vähendada kiirust ja kasutada oma sõidukil täistulesid.
http://www.postimees.ee/1397539/kaugtuled-tuleb-vahetada-oigel-ajal