Jaanus kirjutas:
jarxz kirjutas:
Võta mõni 2004-2011 aasta Ford Focus 1,6 74kW bensukas näiteks...Sillad on tugevad...
Niipalju kui mina olen näinud, siis selle aja Focuse ja Mondeo puhul on enamusel tagasild suhteliselt viimase piirini sõidetud. Mõistlik on vahetada kõiki hoobasid korraga = ca 500 EUR. Mitte, et Focus poleks parem auto kui mingi vana diisel VAG.

6 aastati sõitsin Mondeotega ja mitmel tuttavalgi Mondeod. Ainukesed asjad mis kulusid olid taga kaks väikest stabika konti mida vist selle aja jooksul paar korda vahetasin ja rattalaagrid. Saksast tulnud ja umbes 200000 sõitnud minu esimesel Mondeol oli terve sild veel originaal ning stabika kondid läksid mul järgmise Mondeo alla ja sõitsid veel 2 aastat. Sildade ehitus on neil ikka kordades lihtsam kui sama aja VAG-il.
Ma küll ei tea mis hoobasid sul seal 500 euro eest vahetada on.
Sillad on Fordidel üks parimad asju võrreldes VAG-iga. Minu C5 Audil on ikka kordades rohkem pudinaid sildades vahetatud ja kõvasti tihemini. Enda Fiestal mis on päris omajagu aastaid juba peres olnud ja miski 190000 kellal pole sildasid üldse puutunud ja ei näita märkigi väsimisest.
See, et Fordi mehed on koonrid ja ei taha autodesse väga investeerida on pigem selles süüdi, et palju autosid on lõpuni sõidetud või sillad kolisevad. Keskmine Bemmi ja Audi mees kulutab ikka kordades rohkem oma auto peale kui suvaline Fordi omanik.