Pohmakaroog by Ove
Koori kusagil 22 kardulast ja pane keema. Lisa soola ja seenepunljongi kuubikuid 2 tk.
Samal ajal haki terve küüslauk ja 2 sibulat.
Pane pannile tunde järgi võid ja lisa pool kilo hakkliha.
Kui hakkliha hakkab kaane all elu võtma, lisa sool ja vürtse tunde järgi, lisa küüslauk.
Kui liha valmis, lükka kõik ühte panni serva kokku ja kalluta panni, et rasv ja õli puhtasse sektsiooni maanduksid. Sinna lisa nüüd tunde järgi jahu ja mudi vedelikuga üheks massiks. Esialgu lisa törts kuuma vett, et kõrbema ei läheks ja siis poolekilosest hapukoorest pool ning tunde järgi piima. Sega ja lase "keema", lisa vastavalt kastme paksuseelistusele piima. Maitse. Kui miskit vähe, siis tegid valesti, sest hiljuti lisasid lihale küüslauku ja vürtse ning need peaks end veel kastmes kenasti tundma andma.
Kaste valmis, tõsta lauale.
Kartulid peaks olema nüüd keenud, kurna ära ja tõsta kuumaalusele. Lisa väga peeneks hakitud sibulad ja ülejäänud hapukoor, lisa piima. Võta kartulinui ja tee pudruks. Võimalusel mikserda ja lisa veel piima, et puder tuleks õhuline ja kerge. Kui kartulil on väike soolane seenemaik juures, siis kõik okei.
Lõpuks võta korralik praetaldrik ja tõsta suur ports putru, lisa sinna peale paar kulbitäit valmis kastet, et ikka ujuks.
Naudi. Kui oled söönud, paku teistele ka, sest kolmveerand toitu veel alles
