Inferno kirjutas:
pigiplekke (mis ülikuumades calififornia maades loomulikult ei eksisteeri vist) väga välja ikka ei saa(info valgest autost) . Mis välistabki muud toonid peale musta ja halli...
Pigem ootaks võrdlust plastidip ja kleepimise vahel. Hinnad on samasse auku vist.
Nüüd juba on olemas Top coat lakk, mis on nii bensiini (samuti ka pigipesu) kui kriipimis kindel, kuid samas ikkagi eemaldatav ja seda nii matt kui läikega. (Plasti dip-i valikutest seda ei leia)
Kleepimine endiselt pea poole kallim. Kui ise värvida siis toodete alla kulub keskmise auto puhul u. 300-400€ eest neid värve. Elekrilise värvipüssi saab ka mingi 50€ kätte. Ametlik kleepimine on 1200€+KM. (Tõenäoliselt leiab ka odavamat, ma tean ametlikku kleepimise hinda).
Tsiteeri:
Mingiaeg tagasi sain ühe autoga kaasa 18" veljed, mis olid mingi hullu poolt selle huinjjaaga üle lastud. Oi kus ma ropendasin kui seda jura sealt maha nühkisin....
Su velgede puhul oli eelmine omanik lihtsalt kiiresti paar kihti peale tõmmanud ja mõtles et ok, kuna kattis ju alusvärvi ära. Reaalsuses tuleks vähemalt 5 kihti värvi tõmmata, et see hiljem lihtsalt eemaldatav oleks.
Tsiteeri:
See ongi selline roima lappimise v2rv. Ma ei julgeks yhtegi autot sellega osta
Võin julgelt vastupidist väita ja sel teemal vaidlema jäädagi. Kui sellega dipitakse väga kalleid masinaid mujal maailmas üle siis roima värviks seda nimetada... noo eks igal ühel jääb oma arvamus. Tundub et eestis on maine all selle pärast just, et eelnev omanik on kokkuhoidev sell olnud ja kiiruga paar kihti peale tõmmanud ning vaadanud et käib küll! Kahju muidugi et teil negatiivsed kogemused on.
Ma tegin enda masina ise üle kodu garaazis Austraalias, odava elektrilise sprey püssiga(elus esimest korda värvisin tervet autot üldse). Kokku sai peale 8 kihti (5 kihti musta ja 3 kihti tumehall metallik peale), kõik see ühe päeva töö. Tehtud sai see eelmise aasta aprillis, vahepeal on auto Eestisse transporditud ja kusagilt kooruma pole hakanud!
Põhjus, miks ma oma masina üle tegin oli see, et tavaline must värv tundus lihtsalt liiga igav ja igapäevane värvitoon. Ja asja point ongi selles,et kui tahan,saan iga hetk oma originaal värvi taastada!
Ilusat päeva!