Toore liha keiss...
Täna olen pannist loobunud. Poest ostlen kõige tihedamini Maks & Moorits välisfilee tüki ca. 800g - 1kg.
Ahju kuumutan normilt 220-230 kraadini ja siis viskan tüki ahjuplaadil pmst kõige kõrgemale restile.
Grilli ja plaadi vahe mingi 10-15cm vast.
Olenevalt paksusest 10-15 minti ühelt poolt ja 5-10 minti teiselt poolt.
Pööramisel raputan mõlemad pooled persilladet täis.
Pilt on selles suhtes veidi eksitav, et tegelikult on küpsenud ring peal ikkagi. Lõigates see mahl voolab välja.
Liha on väljast küps ja seest ülipehme. Nuga läheb läbi nagu võist. Olen kõik viimased korrad saanud rare-medium rare vahele.

Aga natukene naiste sööki ka.
Ceasari salat minu moodi

+ minu viimase aja lemmik. 700g ürdivõis kanafileed

+ ameerika peekonit üks pakk
Kana ahju.
Pool hiina kapsast peeneks
Pool lehtsalatit peeneks
ca. veerand pakki ruccolat peeneks
Kirsstomatid pooleks
Pool pakki juustu ja pool pakki veisesinki peeneks
Kõik kaussi ilmselgelt.
Thousand islands kastet mõistusega. Supilusikas - 2 oliiviõli, pool sidrunit pigistasin ka sisse ära.
Raputasin kõik ülikorralikult läbi.
Maitse, suht mage peab olema. Ära soola pane, sest peekon ja kana teevad selle töö ära. Tavaliselt vist soovitatakse küüslauku ka panna aga see ürdivõine kana maitseb õigesti juba selle tarbeks.
Võtad kana ja peekoni ahjust ja lõihud oma tunde järgi parajateks tükkideks - ribadeks

Ja siis segad ja raputad kõik jälle läbi. Ma veits lasen seista ka (umbes pool tundi)
